Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   910 / 1274
(#) Baxi válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Hi
Kicsereltem az elkokat, de a hiba megmaradt. Ötlet valakinek?
(#) paprikascs hozzászólása Dec 27, 2013 /

Sziasztok. Már voltam itt a kérdésemmel jóval ezelőtt... Adott egy Relisys rlt2000 es tv,monitor amit úgy kaptam,hogy nem kapcsol be. Szétszedtem 2 panel van benne az egyikre érkezik a táp a másik meg az inverter. Inverter oldalon kellett kondizni amit meg is tettem. Utána a tv bekapcsolt nem fagyott meg bekapcsolás után viszont azonos időközönként elmegy a világítás. Kikapcs majd bekapcs és újra van fényerő. Kép és hang marad a háttérben. A kérdésem az lenne,hogy javíthatóak gazdaságosan az ilyen inverterek vagy létezik univerzális ami használható helyettesítőnek. ha létezik akkor ebben tudnátok segíteni? Árban esetleg linkben,hogy itthon hol lehet ilyesmihez hozzájutni!? Előre is köszönöm
(#) endrusz válasza paprikascs hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Szia! Az ElektroTanyán keresd őt hátha: Bővebben: Link
(#) david08 hozzászólása Dec 27, 2013 /

Hello van egy LG 21FS2CLX tipusù tv-m a jelenség a következő bekapcsolàs utàn zöld a kép és
Vìzszintes csìkok vannak a képernyőn adàs nincs valaki tudja esetleg hogy mi lehet a baja?
(#) BarnaPili válasza david08 hozzászólására (») Dec 27, 2013 /

Mérd meg a képcső három katódjának a feszültségét.Valószínűleg a zöld katód nem lesz jó.Olyan 100-120V között kell mérned normál képnél(kék mező nem jó).

Gnd hez képest? Ac vagy dc-t kell mérnem?

Oszcival megmértem mind a 3 katòdon kb 100V os cs-cs zavaros négyszögjel van
(#) KBala hozzászólása Dec 28, 2013 /

Sziasztok. Van egy ultravox tv-m a kutyatáp elött eléget egy ellenálás. Honnan tudhatnám meg a szinkodját vagy a méretét? A panelon a száma: R302. Segitsetek!
(#) BarnaPili válasza KBala hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

?
Idézet:
„a kutyatáp elött eléget egy ellenálás”
?
A TV típusszáma alapján tudsz hozzá rajzot keríteni,onnan meg egy lépés a kérdéses alkatrész pozíciószáma segítségével az értékét is kideríteni.
De a szlengen jót derültem,köszi !
(#) david08 hozzászólása Dec 28, 2013 /

Hali adott egy LG tv bekapcsolás után bejön a kép ami full zöld és vékony
Vízszintes csíkok vannak rajta adás nem jön be rajta.
Szereltem már pár tv-t de ilyen hibával még nem találkoztam. Méréseim a következő kimértem
Mind a 3 katódot mindegyiken kb100V pp négyszögjel van és valami féle
Gerjedés vagy zavar. Segítséget szeretnék kérni ha valaki esetleg tudja hogy mi
Lehet a baja vagy már az is jó ha támpontot ad hogy merre keresgéljem
A hibat. Előre is köszi
(#) peze hozzászólása Dec 28, 2013 /

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne,hogy van egy LG 42PX3RVB típusú tévém,és mikor máskor,ha nem pont az ünnepek alatt ment volna tönkre a távirányíthatósága.Persze azonnal a távirányítóra gondoltam,de újak
már az elemek is benne,és kamerával nézve az infra ledek is villognak bármelyik gombot is nyomom meg.A készüléken levő gombokra a tv rendesen reagál.Létezik,hogy a vevő rész ment volna tönkre ? Mert ilyet még nem hallottam..A válaszokat előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2013
(#) kadarist válasza peze hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

Szia!
Nem lett átállítva DVD-re vagy egyéb más eszközre az irányíthatósága?
(#) peze válasza kadarist hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

Szia!

Ez most légyszíves maradjon kettőnk között,de..
De ha most ezt nem írod,akkor már smd forrasztóállomás beszerzésén gondolkodtam volna.
Mentségemül szolgáljon,hogy nem rég kaptam a tévét..

Szóval köszönöm!
(#) kadarist válasza peze hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

Még jó, hogy időben szóltam... Jó tévézést!
(#) peze válasza kadarist hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

Még egyszer köszönöm!
(#) transzer hozzászólása Dec 28, 2013 /

Sziasztok.
Van egy Samsung CW29A114NRXXEC hagyományos tv-m,és bekapcsolás után pici halk zizegés és nem jön be semmi, hanem csak a bekapcsolást jelző led villog. Pedig hallani, mintha be akarna kapcsolni.Tudna valaki segíteni hogy mi lehet a baja?
Mindenkinek előre is köszönöm.
Üdv.
(#) kadarist válasza transzer hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

Szia!
Van műszered és forrasztópákád?
(#) transzer válasza kadarist hozzászólására (») Dec 28, 2013 /

Igen természetesen!

A rajz alapján mérd meg a tápegység kimenetein a feszültséget, mérd ki a sortranzisztort, és keress forrasztási hibákat is.

Köszönöm a türelmet,remélem megtalálóm a hibát! Elöre is köszönöm majd üzenek hogy mire jutottam!
Üdv

Mindenképpen írd meg, hogy mire jutottál és utána folytatjuk!

Renben remélem összejön,és akkor beszámolok!
(#) transzer válasza kadarist hozzászólására (») Dec 29, 2013 /

Hello Kadarist!
Beszámolóm amire jutottam,végig néztem a tápegységen a forrasztásokat mindenhol renben találtam a sortranzisztornál is ok majd mikor mérni kezdtem a tápegységnél 0-ás értékeket mértem a gsib 660-nas egyenirányító diódánál! Milyen értékeket kell mutatnia?Ez minimális árba van.Megrendelem és kicserélem remélem mennifog!Többet utána tudok majd írni!

Más! Ha a tévé képernyőnél kétoldalt fekete,befele ívelt vászon van akkor mi lehet a hiba!
Ez apám tévéjén van!
Köszönöm hogy türelmet fordítasz rám!
Üdv:transzer
(#) pontkor hozzászólása Dec 30, 2013 /

Sziasztok!
Tudnátok-e segédkezni egy Samsung LE22B450C tip. tv javításban?
Kiszedtem a 7 db hátlap csavart, meg a lábat, és itt akadtam el a boncolással,
mert a hátlap ezután sem hajlandó megválni a burkolattól.
Gyanítok valahol valami rejtett körmöket, de nem merek vele erőszakoskodni, mert, ha törik vagy reped, akkor baj van.
(#) zsoltee0001 válasza pontkor hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Ha van régi telefon/bankkártya az egyik szélét le szoktam csiszolni élesre ezt betolod a résbe és szépen ki pattintgatja, nem marad nyoma.
Üdv
(#) pontkor válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

1000 köszönet, megyek csiszolni.
Üdv
(#) Fantasy hozzászólása Dec 30, 2013 /

Üdv. A Videoton ts3302 Super Color, Hitachi 510VSB22 TC01 képcsöve helyére be lehet tenni a Toshiba A51JAR43X01(MW) típusú csövet? 51cm képátlójú mindegyik, és a foglalatuk is azonos.Köszönöm
(#) BarnaPili válasza Fantasy hozzászólására (») Dec 30, 2013 /

Be lehet tenni.Mindkettő 90 fokos.
(#) Fantasy válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 31, 2013 /

Köszönöm.
(#) atti35 hozzászólása Jan 1, 2014 /

Sziasztok! BÚÉK mindenkinek! Van egy Singer SM5197-es TV. Sikerült elindítani működik. De egy gond van vele, hogy a kézi keresésnél csatorna találatokat nem menti el, csak amit ő talál automatán. Viszont automata keresésnél nem tiszta a kép, de ezt lehet vele tároltatni. A finom hangolással tisztára hozott képet nem tárolja. Az összes kondenzátor cserélve ami létezik benne. Ha valaki tud benne segíteni, hogy mi lehet a baja, nagyon megköszönöm.
Következő: »»   910 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem