Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Igen a kèpcsőpanelen mértem a katòdokon is megvannak szkòppal mérve de nsgyon zavaros
A multiméterrel meg sen tudtam mérni mert ugràlt össze vissza de gondolom ez a zavar miatt volt
Ha egyforma az összes katód feszültsége, és mégis zöld csíkos a kép, akkor egyre inkább képcsőhibára kell gondolni. A mérést úgy végezd, hogy állítsd át AV-bemenetre a készüléket, hogy ne a tuner zaját (hangyaháború) kelljen megmérned a képcsőpanelen.
Vagy indíts el egy videót , és pause , vagyis pillanat állj , és akkor tudsz mérni.
Okés holnap lemérem mégegyszer av-ra kapcsolva.Remélem nem képcsőhibàs. Köszönet az eddigi segìtségetekért!
AV ra kapcsoltam és ugy mértem le a katòdfeszeket, mind a 3nàl 120-125v. Ez kevés?
Ha mindhárom katódon egyforma a feszültség és mégis zöld csíkos a kép, akkor az képcsőhibára utal. A sortrafón lévő potméterek nem lettek elcsavargatva?
Sziasztok! Először is BUÉk mindenkinek! Adott egy LG projektoros tv kiment a nagyfesz résznél egy kondi és egy ellenállás azokat kicseréltem és amikkor bekapcsoltam elvannak csúszva a színek egymásról és a kép is elvan csúszva tehát a kép széle középen van na mármost eddig tökéletes kép volt rajta! Elsőre a konvergencia ic re gondoltam de elvittem a tv szerelőhöz mert neki is ilyen tv je van abba tökéletes képet adott az övét beleraktuk az enyém be azzal is rossz képet adott pedig az övé is jó! Sajna ő nem tudja mi lehet a baj ezért fordulok hozzátok!
Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2014
Mivel próbálgatva lettek dolgok másik tévével is , ezt javasolnám lezongorázni.
SAA3010 adó ic 1-11 láb összezár. service-1,-2,-3,-4,-5, option-1,-2,-3,-4 mentés: OK gomb konvergencia: 1, SLEEP gomb - testpatern bekapcsolása 2, 2 gomb konvergencia mód 3, vol+/-,pr+/- lépkedés a szektorokban 4, OK kijelölés 5, vol+/-,pr+/- szabályozás 6, TV/AV gomb váltás RGB között 7, MENU gomb visszalépés, 2 gomb mentés 8, SLEEP visszalépés a szervízmenübe 9, TV/AV kilépés a szervízmenübõl
Oké csak az a baj hogy nincs meg a gyári távja!
Kérd el a kollégától ahol próbáltátok a többi alkatrészeit is neki meg van a gyári táv hozzá ?
De most produkál egy olyat hogy eltűnt a zöld szín! Megy a képcső de ilyen sistergő hang vagy milyet ad ki meg aszt elfelejtetem írni hogy mikor tönkre ment elhúztam a faltól volt alatta egy kisebb olaj folt! És utána néztem hogy honnan folyhatott ki és a zöld képcsőtől mert ott látok olajnyomokat !
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2014
Azt az olajat pótolni kell.Glicerinnel lehet kiváltani,de a lyukat amin kifolyt,meg kell szüntetni.A hőtágulás miatt van egy gumi tágulási kupak neki,az szokott kirepedni.Az olaj nélkül nem fog jó kép lenni.
Értem ! Ez a legkevesebb előbb működjön rendesen utána szerintem rá érek az olajjal foglalkozni! Érdemes egyáltalán amúgy még pénzt költeni rá félek hogy lehet a zöld cső meg adta magát!
Ez az olaj lehet hogy odafolyt ahova nem kellene.Szét kellene szedni,és kitakarítani mindenhonnan.A sziszegés is lehet emiatt(fókuszfeszültség pl).
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne,hogy van egy 82cm-es lcd tv és az adás csak a piros szint jeleniti,tehát adás van de minden piros.A készülék 6 éves,pontos tipusát nem tudom ,nem az enyém.Mi lehet a baj,illetve mennyibe kerülhet a javitás?
Aha! Akkor szét szedem darabokra és kitakarítom a csatlakozókat/érintkezőket! Eszt az olajat mivel lehet " lemosni"?
Olaj,tehát alkohollal le tudod takarítani.Izopropil,kontaktspray...
Okés! Majd holnap megcsinálom! Majd jelentkezek hogy mire jutottam!
Jó estét!
Van egy Sony Trinitron tv elment rajta a piros szín. Átnéztem a képcső panelt, de mindent jónak vélek. Elképzelhető, hogy képcsöves lett? Vagy érdemes még valahol kutakodni? Válaszokat előre is köszönöm.
A három katódot kiforrasztva adj jelet a piros katódnak a zöldről vagy kékről.Ha megjelenik a piros kép,akkor nem képcső.Esetleg azt is megpróbálhatod,hogy a katódot egy pillanatra a testre érinted.Ha jó a cső,virítania kell.
Ha van szkópod nézd meg, hogy kap e a konvergencia fokozat H jelet.
Rajz után nézd át a csatoló kondikat amik a konvergenciára mennek.
Oké meg nézem! és arra van ötlet hogy a zöld szín miért ment el? van a tv-be 6db potméter és ha a zöld színhez tartozót elkezdem csavargatni akkor a piros és a kék szín elhalványul! de most elsőnek szétszedem és meg takarítom az olajtól!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |