Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   936 / 1273
(#) kadarist válasza bogumil13 hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

Szia!
A FET összes lábán annyi? A műszered negatív vezetéke ilyenkor a nagy pufferkondi negatív sarkán legyen és ne a szekunder oldali testen!
(#) bogumil13 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

szia
Csak a középsö lábán,a másik kettön semmi

Ellenállások, kis kondenzátorok mind jók? Egyenként kimérted őket? Még annyit, hogy ha a tápegység FET-je nem szigetelt hűtőfelületű, akkor mindenképpen kell szigetelőgyűrűt és szigetelő lapot használni a felerősítéskor, mert különben újra úgy jársz, mint most az ellenállással.

az elkokat a primeren cseréltem mindet,1 ellenállás volt rossz,a kiszigeteltem a FET-et igaz csak szigetelölappal.A puffer negativon mérve az LP003 1-9 lábon uazt mértem a többin semi
(#) kereszke válasza eyess hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

A kijelző jó,csak a fènykèp ócska.sorry?De amit kène azèrt làtni.

A FET csavarját is el kell szigetelni, mert így a lap semmit sem ér.

értem,bocsánat a tudatlanságomért!Csavar nincs benne mert amit csaréltem az eredeti nem csavaros volt,pattintos a felfogatása
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2014
(#) Hurka hozzászólása Márc 8, 2014 /

Sziasztok!
Egy Videoton TS3354 típusú televíziónak a következő a hibája: üzem közben a függőleges eltérítés olyan hibát produkál, hogy a kép függőlegesen időnkén összeugrik egy 8-10 cm-es csíkba középre. Általában egy határozott koppintás a készülék kávájának bal oldalára egy ideig rendbe teszi a képet, majd megint összeugrik. Sejtem, hogy kontakthiba áll a háttérben, már régóta keresem, de nem találom.
Merre keresgéljem?
Más, bár lehet, hogy összefügg vele: a készülék üzem közben néha kikapcsol stand-by állapotba, még ritkábban pedig ,,letilt''. Ilyenkor kikapcsolás és visszakapcsolás után ismét üzemképes.
Mi lehet a hiba?
FBT cserélve lett 3 éve, mert átütött, továbbá sorvégtranyó és PTK is (nem működött a lemágnesezés).
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Hurka
(#) granpa válasza bogumil13 hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

A shift billentyűdet is cseréld, mert véletlenszerűen(se) működik.

Tudnál segite nekem abban hogyan tudnám kiszüri mi lehet a hiba mit és hogyan tudnám kimérni?Kitartó vagyok de ez kevés....
(#) bogumil13 válasza granpa hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

Köszönöm a hozzászolást!

Leírtam már, hogy ki kell mérni az alkatrészeket. Rajzod van a tápról?

Van rajzom.Kiméregetem még egyszer hátha elsiklottam vmi felett.
(#) rabbe hozzászólása Márc 8, 2014 /

Kedves hozzáértők!

Tudnátok a fentebb feltett kérdésemre választ adni?
Segítségeteket köszönöm

Mutasd meg a rajzot, ha van rá lehetőség.
(#) kadarist válasza rabbe hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

Szia!
Keresd meg a képcsőpanelen a 200V-os katódtápfeszültséget. Ha nem találod meg, akkor nézd meg, hogy hol akad el.

Itt a rajz.

Méregetem az ellenállásokat és 2.2 k helyett 1.82k ez még belefér?Hasonlo több kevesebb különbségek vannak többnél is.

Az optocsatolót cserélted? SMD tranzisztorokat cserélted? Diódák is jók? Ha egy alkatrész rossz, akkor már nem fog működni a táp.

Nem cseréltem opcsatolot van már holnap be rakom azt is.SMD-k böl a CP027 cseréltem mást nem.Most mennem kell sajna bocsánat félbe kell szakitanom a dolgot.
Üdv.bogumil
(#) Fantasy válasza Hurka hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

Üdv. A sajátom is így járt, csak azon meg vízszintesen ugrott össze a kép, nekem egy kondenzátor kontakhibája okozta. Kikapcsolt állapotban erős fénnyel megvilágítva a nyákot nagyítóval láthatónak kell lennie, ha már többször jelentkezett a hiba.
(#) rabbe válasza kadarist hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

Nagyon köszönöm a választ, ez nekem semmit nem mond nő vagyok és bár sokmindent megcsinálok ami férfi munka lenne, tv t szerelni nem tudok. Azért kérdeztem hogy szerintetek mi lehet a hiba, ha lehet ez valami tipikus jel, és mennyibe kerülne a javítás, hogy egyáltalán hívjak e szerelőt, érdemes e meg csináltatni , ki tudom e fizetni....
(#) kadarist válasza rabbe hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

Tipikus jel, ezért is diagnosztizáltam ránézéssel. Általában nem szokott sokba kerülni ennek a javítása, de persze a szakember beállítottságán is sok múlik.
(#) roymen hozzászólása Márc 8, 2014 /

Sziasztok!Belefutottam egy Daewoo CP-850FX sassis tv-be,ami a képen látható EW hibát produkálja.A Tda 8358j cserélve.A kondenzátorok az ic körül cserélve,R444,R407 cserélve,de ugyan azt produkálja.Félig van kép.A tda ict egy működőképes tv-ből szedtem ki amíg megjön a rendeléssel a futár.Kis segedelmet elfogadnék,mitől lehet ez?
Üdv.:Roymen
(#) roymen válasza roymen hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

Még két kép.Az első képen a bekapcsolás pillanatában adott "kép".
(#) kadarist válasza roymen hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

Szia!
Ez nem EW-hiba. Mindkét tápfeszültségét megkapja az eltérítő? Vezérlőfeszültségek is szimmetrikusan meg vannak?
(#) roymen válasza kadarist hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

Szia!Eltérítő feszültségei megvannak.Vezérlőfeszültségek rendben.Lehet hogy a tekercs lesz a hunyó?Mennyi az értéke ezeknek a tekercseknek?Kb. 50mH körül kéne lennie?
(#) roymen válasza roymen hozzászólására (») Márc 8, 2014 /

C418-at kéne cserélnem,mert nem jó ESR-re.Ez unipolár 6.8u 50v.Nincs itthon ilyenem.Két egymásba fordított kondi jó lesz ide? (+--+)Mondjuk 2 db 22u 250v?
(#) bogumil13 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 9, 2014 /

szia!
Cseréltem opcsatolot még uaz a helyzet.Az SMD tranzisztor bármely lába sipolhat bent a helyén?
(#) kadarist válasza bogumil13 hozzászólására (») Márc 9, 2014 /

Kivett állapotban kell mérni, mert az áramkör ellenállásai meghamisítják a mérést.
Következő: »»   936 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem