Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Üdv! Írtam, hogy a ventilátor működik, hát nem működött, mert a csatlakozója szét volt csúszva. Kitisztítottam és visszadugtam a kábelt, és működik.
Köszönöm a segítséget. Misabacsi.
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne egy régebbi Thomson TV-vel, hogy bekapcsolás után elkezdi felfele váltani a csatornákat magától. Egy led jelzi a TV elején ha távirányítóval kapcsolgatom, ez e közben nem jelez.Távirányítóból kivettem az elemet hogy teljesen kiszűrjem a problémát, ez sem segített. TV panelján nem láttam púpos kondenzátort. Mi lehet vajon a probléma?
Előlapi gombokat nézd át ha alapból átvezet akkor csere.
Előlapi panelon van 4 gomb, kimértem nincs rövidzár. van rajta még egy kondi (ezt cseréltem is) egy infra vevő meg egy 3állású led. Ha az előlapi panelt lehúztam, úgy tűnt a probléma megszünt.
Nem kell rövidzár, elég ha átvezet. Néha nem a gombok vezetnek hanem a panel, illetve a gombok alá rakódott por.
Levegő spray esetleg kontaktsprével tisztísd ki ha nem segít akkor marad a gomb csere.Utóbbinál várd ki a száradást mert bajokat tud okozni.
Szinte ugyanezzel a problémával találkoztam mostanában a konyhai Panasonic tv-nél.
Időnként magától bekapcsol, vagy a hangerőt szabályozgatja fel-le, vagy a fényerőt/kontrasztot. Az hogy kb. 8 éve a gáztűzhelytől nem messze a hűtő tetején dekkol, már eleve nekem is valamiféle por-kosz olajlerakodás miatti átvezetésre terelte a gyanúmat. Természetesen a távirányító önállósodása nálam is ki lett zárva. Napokban teljesen behülyült. Most kivételesen nem a távirányítót nyomkodtam, hanem az előlapon levő kezelő gombokat zongoráztam végig párszor. A hiba eltűnt. Előszedtem a rajzát : az előlapi nyomógombok egy ellenállásosztó elemeit zárogatják , és az így keletkezett leosztott vezérlőfesz vezérli a mikroprocesszort. Ezek az ellenállás értékek 2-15 Kohm értékűek, úgyhogy ha csak kicsit is átvezet a kapcsoló érintkezője, vagy a nyákon a lábak közt, nem csoda hogy elkezd magától kapcsolgatni. Úgyhogy tán 7végén rászedem magam én is és kitakarítom végre.
No mégis csak a gomb volt, leforrasztottam az összeset és megjavult úgy fest. De szakadásvizsgálatnál nem sípolt, ellenállás mérésben 2k fölött volt. wtf?
Ha értéket irt átvezetett ez természetes
Sziasztok!
Nagyszuleinmel a szomszedban lakik egy oreg bacsi, akinek elromlott a TV-je. Egy 50cn koruli atmerovel rendelkezo CRT AKAI tv-rol van szo. Mikor bekapcsolom, hang van, de kep nincs. A kepernyon se villanas se a magasfeszultseg nem erzekelheto a kepernyon (nem vonzza a szorszalakat a kezemrol), ezert a sorkimenotrafora es kornyekere gondoltam, hog az hibasodhatott meg. Szerintetek hol keressem a hibat? Innen 10km-re van, igy hazahozni nem tudom, es minden szerszamom es alkatreszem itthon van, csak azt kellene elvigyem amire szuksegem lesz.
2k állásban mért végtelent úgy értettem diódatesztnél is végtelent írt ugyan, de mégis rakoncátlan volt. Sztem kontaktos lehetett a gomb mert ha az előlapot becsuktam ami bepattan akkor kezdett váltogatni újra. Problem solved, thx
Csongi: Vagy nagyfesz trafó vagy van ott egy drága tranyó is. szerintem a kettő közül valamelyik. Természetesen tisztában vagy a tévé veszélyeivel, így elővigyázatos légy és ne rövidítsd le a hobbielektronikások átlagéletkorát
Sziasztok!!
Olyan problemaval fordulnek hozzatok, hogy egy Samsung CW-29Z306T tipusu televiziom, amit reggel meg neztem most viszont nem kapcsol be, csak kattog. A led nem vilagit sem pirosan sem zolden. Csak tak-tak... Esetleg tudna nekem valaki segiteni, mi lehet a problema? Elore is koszonom!
Sziasztok!
Szoval... Szetszedtem a tv-t es hosszas kutakodas utan raleltem a neten a hibara. A sorkimeno trafo kattog. Mit kell ilyenkor ellenorizni? Kondikat? Diodakat? Netan kilehet dobni a kukaba? Kerlek, segitsetek! Elore is koszonom! Udv; Robi A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2014
Sziasztok.
Van egy nagy képernyős (régebbi fajta) Samsung tv-m, és néha gondol egyet és menet közben kikapcsol. Távirányítóval vissza sem lehet kapcsolni, csak a gombjával ki aztán be. Ekkor hallatszik hogy folyamatosan kapcsolgat a relé egymás után kb. 5 - 6 szor ki - be aztán elindul a tv rendesen. Bejön a kép, megy egy darabig aztán kezdődik minden előröl. Szétszedtem, megnéztem a panelját, púpos kondit nem találtam, semmi meghibásodásra utaló jelet, égés vagy ilyesmi. Van valakinek valami ötlete hogy mi lehet a hiba oka? Vagy merre keressem? Előre is köszi a segítséget!
Sziasztok!
A segítségeteket kérem!Adott egy dana 9005 l-td monitor/monitor-tv/ ami nem akar bekapcsolni. A hangszóró ütemesen,halkan kattog. Merre keressem a hibát?
Sziasztok!
Hozzám került egy TV 11AK30a11-es sassszival szerelt. Viharban, áramkimaradás volt, aztán hírtelen túl erős áram jött meg és annyi volt neki. (tulaj elmondása szerint) Nos, szétkaptam, táp primer körében meg is volt a mérhető és látható probléma. Q801 totál zárlat, mellette R809 elrepedve. Van egy ugyanijen sasszim alkatrészbe meghagyva, a táprésze működik, abból pakoltam át az alkatrészeket. És elővigyázatosságból az IC800 is cserélve lett. 220-ba be, és a táp csipog. Gondoltam sorvégtranyó, de csere után a hiba úgyanúgy megmaradt. Továbbá, D800,C881, C858, C859, C810, IC801,C860,R834 cserélve. Hiba ugyanaz maradt. Kicsit csipogtatva hagytam, és észrevettem hogy a szekunder oldalon C827 (16V/4700uf) erősen melegszik. Rámérve 16v hejett, 24v körül mozgott a fesz. Most az van hogy éppen csak közel hajova hozzá hallani a csipogást, 24Vból 3V lett. Nemértem miért nem indúl a táp, sehol nemtalálok zárlatot a szekunder oldalon. Mi lehet a gond? Előre is köszönöm....
Szia!
Tápegységhibára gondolnék. Púpos lessz néhány kondi, szerintem.
Szia!
Cseréljem őket? Az inverterek valamennyire indulnak. Halvány fény van. A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2014
Képet tudnál mutatni róla, mert ez így kicsit sötétben tapogatózás.
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2014
Holnap tudom prezentálni,addig is köszönöm a segítségedet! Jó éjszakát!
Mérj rá a relére sanszos hogy az ment haza füst falvára.
Szerintem ott forrasztási hiba lessz. Vagy fáradt kondi. Az a rellé a demagnetizálást végezheti, nemhiszem hogy rajta keresztül kap feszt az egész hóbelevanc. És azért kattog mert nincs valami gond van, nincs elég fesz valahol és a tv próbál indúlni, újra és újra.
Peet19- keress kapcsolást a tv-dhez, és át kell mérni a dolgokat. Úgy néz ki hogy valami megmelegszik, ha kis munkaidő után elkezd kapcsolgatni. Tuti kondi baj lessz. A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2014
Szia!
Sok tévétípusnál van segédtápegység, ahol relével oldják meg a főtápegység bekapcsolását. Konkrét típus ismerete nélkül felesleges találgatni.
Sziasztok!
Esetleg nekem nem tudna valaki szolgaln egy tippel? Koszonom elore is!
Ki kellene venni a sortranyót, és a tápokat ellenőrizni.
A sortranyo a fekete kis tranzisztor? Vagy magat a trafot vegyem ki? Addig eljutottam h kihuztam egy kabelt ( fogalmam sincs h mit) es akkor nem kattogott. A tv be is kapcsolt viszont se kep se hang. Ha visszadugom a kabelt visszater a kattogas.
Valószínű, hogy az eltérítő tekercseket húztad le. Ebből viszont kiderült, hogy a táp megy. Vagy a tranzisztor qka, vagy sok a táp, vagy trafó. A sortranyó egy "izmosabb fekete háromlábú holmi. A trafót körbefogó alumínium lemezre van csavarozva. Azt kellene először megmérni, nem zárlatos é.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |