Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Megint problémám van. RA6363 S FM elhangolódik. Mi lehet a gond?
Nekem is elmászik, de már nem vészes. Most cseréltem pufferkondikat, egyből még a térerő is jobb lett(ezt nem tudom hogyan) és nem is mászik el annyira a freki. Eddig kb 5-10 percenként kellett utánaállítani, volt hogy 5-6szor is, mire beállt véglegesre, de most max 1-szer kell kicsit korrigálni.
De nekem teljesen elmegy, hogy utána be sem tudom hozni. De van úgy, hogy csak ugrál.
Úgy teljesen csendes, ha ki van szedve.
Akkor viszont kontakthibád van valahol. Vedd ki az FM modult és nézd meg a lábait, mert lehet ott oxidos valamelyik lába. Ezután meg lehet azt is nézni, hogy a modul azon lábán, ahová a hangoló fesz megy be az állító potméterről az változik-e meg, vagy nem.
Olvass visszább a régebbi hozzászólásaimban ebben a topicban és a megoldást megleled!
Köszönöm a válaszokat, utánanézek! Lehet valahol poti gombot kapni? Mért sajnos nekem hiányzik az egyik.
Hello! Hát ez az az egész nem ér annyit.. tudsz mondani helyet ahol olcsóban csinálják, vagy te esetleg nem tudod meg nézni?Üdv.
Az a baj hogy a maszek szervízek borsos haszonnal dolgoznak.Én meg tudnám nézni,de ki tudja milyen messze lakunk egymástol.Én miskloci vagyok.
Sziasztok!
Mivel tudom helyettesíteni ezt a tranyót? T1819-1 T1820-1
Szia!
Itt a kérdés és utána ott a válasz.
Megtudnátok mondani, hogy az RA6363S-es vagy az RA6360S-es receiveren volt "érintő-némító" funkció?
Köszi Idézet: „RA6363S” Ezen nem csak volt, van is, ha nem romlott el . A másikról nincs információm.
Az RA6360 rádióban nincsen némító, az RA6363 rádióban viszont van.
Köszönöm szépen mindkettőtöknek!
Köszönöm szépen a tippet! Most tisztítottam meg a csatlakozókat, és tűnik minden ok, de nem akarom elkiabálni! Köszönöm még egyszer! :worship:
Elló mindenki nekem egy ra6363s típúsú modellem van csak a bal oldala szól a végfok jó a jobb oldal viszont recseg de nem hangerő állításnál hanem épp hogy csak szól és csak az éles ha mély van akk betorzít és recseg lehet a poti hibája? Segítsetek légyszíves. A hengerő poti ki van szakadva.
Szia! Ha a hangerő poti ki van szakadva én először azt forrasztanám vissza a helyére,illetve tisztítanám meg elötte.Ha így se javul a helyzet akkor valószínű hogy a jobb oldali végfokod okozhatja a problémát(végfok illetve meghajtó tranyó cserék),kinyiffanhattak a végfok tranyók.
Bocs az okvetlenkedésemért, de mielőtt a meghajtók repülnének, jóval előtte a védőtranyók már megszakadnak E-B irányban, tehát innentől, ha egyszer kinyit valamikor, (bekapcsolás) az isten sem veszi rá őket, hogy lezárjanak! Amúgy VT26-27
Üdvözlet.
Videoton 6363 S -el kapcsolatban kérném, aki csinált már ilyet, leirná hogy a ledes megvilágitást hogy kell megoldani? Előre is köszi.
Szia! Egyáltalán nem okvetlenkedsz,ezért vannak ezek a fórumok,hogy tanuljunk egymástól,ötleteket nyerjünk.
sziasztok!
az erősítőmnek az lenne a gondja, h ha hozzáérek az elejéhez_akárhol elmegy a hangja_ahogy el engedem visszajön! valami földelési vagy árnyékolási gondra gyanakszom_ válaszotokat előre is köszönöm_ Használd a shift gombot, és az írásjeleket!
Csak a némítóáramkör viccel meg. Az előlapi gombokhoz megy pár vezeték, ami a némítást végzi, amikor hozzáérsz a gombokhoz. Na most vagy az egyik gomb körüli műanyag kopott el és összeér az előlappal a gomb, vagy az egyik vezeték szakadt le, ér hozzá az előlaphoz, ami miatt az is bekapcsolódik a némításba. De lehet, hogy a bekapcsológomb körül szórakozik a szigetelés. Szóval a gombok körül nézz szét.
Szép napot!
A hozzáértőktől szeretném kérdezni, hogy a képen bekeretezett kis potikkal mit lehet állitani? Igaz hogy némi hangerő növelést lehet ezekkel elérni? Előre is köszi.
Miért kell hangerőt növelni?
Nem elég érzékeny az erősítő? Mert ha növeled a hangerőt, attól nem lesz nagyobb a max. teljesítmény, csak kisebb hangerőpotméter-állásnál eléri a maximumot a teljesítmény. Utána viszont már ígyis-úgyis torzítani fog. Azok közül, amiket bekarikáztál, az egyik az FM hangolófeszültség alsó értékénél állítja a sávhatárt, a másik a sztereódekóder modul bemenetén a fázis-együttfutást állítja, kettő állítja a dekóder modulról lejövő bal és jobb oldalak jelének a hangerejét, az utolsó meg... hm.. nem emlékszem. Talán AM -nél a hangerő... ? Inkább ne állítsd el. Ha erősítőként használod, egyik sem szabályoz semmit. Mind rádiónál állít -ÉS NEM MIND HANGERŐT.
Bocs, hogy beleszólok, de a bekarikázottak közül egyik sem állítja a sávhatárt, a legfelső a nagyjel-hatásosságot állítja, (helyi vétel) az az alatti ahogy írtad, a fázis-együttfutást, lent a 4 poti közül a bal legfelső az FM rádió bal csatornájának hangerejét, alatta szintén a baloldalon pedig a jobb csatorna hangerejét, a jobb felső a térerősségjelző érzékenységét állítja, a jobb alsó pedig az AM rádió hangerejét.
zsola00-nak énis csak azt tudom tanácsolni, hogy ne állítsa el egyiket sem, mert ahogy írtad, ettől a kimenőteljesítmény nem lesz több, csak hamarabb kezd el torzítani, nálam pl. pont (és eddig az összes ilyen vidiben amit láttam) lentebb kellett kicsit venni a trimmerekkel a dekóderből jövő jelszintből, mert gyárilag halkabb adóknál is kb. 1,75V-os jel ment a végfok előtti kis előerősítőkre, amiknek 200mV az érzékenysége, így már kb.a hangerőpoti 3/4-ed állásában elérte a max. kimenőteljesítményt .... Üdv: Laci
Üdvözlet!
Laci6662 ill. steelbird. Köszönöm a kimeritő választ. Csak azért kérdeztem, mert a tesomnak volt egy épitett erölködője, abban ilyen potikkal lehetett húzni a hangerőn. Egyébként meg vagyok vele elégedve, úgyhogy nem piszkálom. Azt nem tudnátok leirni, hogy a ledes háttérvilágitást hogy kell megoldani? Mégegyszer köszi a választ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |