Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videoton RA 6363 és EA 6383 javítása
Lapozás: OK   36 / 123
(#) stk466 hozzászólása Máj 28, 2011 /

Sziasztok! Megint problémám van. RA6363 S FM elhangolódik. Mi lehet a gond?
(#) Ricsi89 válasza stk466 hozzászólására (») Máj 28, 2011 /

Nekem is elmászik, de már nem vészes. Most cseréltem pufferkondikat, egyből még a térerő is jobb lett(ezt nem tudom hogyan) és nem is mászik el annyira a freki. Eddig kb 5-10 percenként kellett utánaállítani, volt hogy 5-6szor is, mire beállt véglegesre, de most max 1-szer kell kicsit korrigálni.
(#) stk466 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 28, 2011 /

De nekem teljesen elmegy, hogy utána be sem tudom hozni. De van úgy, hogy csak ugrál.
(#) martin96 válasza RobyBoy hozzászólására (») Máj 28, 2011 /

Úgy teljesen csendes, ha ki van szedve.
(#) Ricsi89 válasza stk466 hozzászólására (») Máj 28, 2011 /

Akkor viszont kontakthibád van valahol. Vedd ki az FM modult és nézd meg a lábait, mert lehet ott oxidos valamelyik lába. Ezután meg lehet azt is nézni, hogy a modul azon lábán, ahová a hangoló fesz megy be az állító potméterről az változik-e meg, vagy nem.
(#) bekeipeter válasza stk466 hozzászólására (») Máj 28, 2011 /

Olvass visszább a régebbi hozzászólásaimban ebben a topicban és a megoldást megleled!
(#) stk466 hozzászólása Máj 29, 2011 /

Köszönöm a válaszokat, utánanézek! Lehet valahol poti gombot kapni? Mért sajnos nekem hiányzik az egyik.

Kép101.jpg

(#) szotyy válasza RobyBoy hozzászólására (») Máj 31, 2011 /

Hello! Hát ez az az egész nem ér annyit.. tudsz mondani helyet ahol olcsóban csinálják, vagy te esetleg nem tudod meg nézni?Üdv.
(#) RobyBoy válasza szotyy hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

Az a baj hogy a maszek szervízek borsos haszonnal dolgoznak.Én meg tudnám nézni,de ki tudja milyen messze lakunk egymástol.Én miskloci vagyok.
(#) gida hozzászólása Jún 10, 2011 /

Sziasztok!
Mivel tudom helyettesíteni ezt a tranyót?
T1819-1
T1820-1
(#) kadarist válasza gida hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Szia!
Itt a kérdés és utána ott a válasz.
(#) gida válasza kadarist hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Köszi szépen
(#) Zsolt32 hozzászólása Jún 11, 2011 /

Megtudnátok mondani, hogy az RA6363S-es vagy az RA6360S-es receiveren volt "érintő-némító" funkció?
Köszi
(#) telectro válasza Zsolt32 hozzászólására (») Jún 11, 2011 /

Idézet:
„RA6363S”

Ezen nem csak volt, van is, ha nem romlott el . A másikról nincs információm.
(#) bekeipeter válasza Zsolt32 hozzászólására (») Jún 12, 2011 /

Az RA6360 rádióban nincsen némító, az RA6363 rádióban viszont van.
(#) Zsolt32 válasza bekeipeter hozzászólására (») Jún 12, 2011 /

Köszönöm szépen mindkettőtöknek!
(#) stk466 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

Köszönöm szépen a tippet! Most tisztítottam meg a csatlakozókat, és tűnik minden ok, de nem akarom elkiabálni! Köszönöm még egyszer! :worship:
(#) stk466 hozzászólása Jún 13, 2011 /

Elkiabáltam! Ugyanúgy ugrál a sávok között! :csodalk:
(#) KILLER0815 hozzászólása Jún 17, 2011 /

Elló mindenki nekem egy ra6363s típúsú modellem van csak a bal oldala szól a végfok jó a jobb oldal viszont recseg de nem hangerő állításnál hanem épp hogy csak szól és csak az éles ha mély van akk betorzít és recseg lehet a poti hibája? Segítsetek légyszíves. A hengerő poti ki van szakadva.
(#) RobyBoy válasza KILLER0815 hozzászólására (») Jún 23, 2011 /

Szia! Ha a hangerő poti ki van szakadva én először azt forrasztanám vissza a helyére,illetve tisztítanám meg elötte.Ha így se javul a helyzet akkor valószínű hogy a jobb oldali végfokod okozhatja a problémát(végfok illetve meghajtó tranyó cserék),kinyiffanhattak a végfok tranyók.
(#) bekeipeter válasza RobyBoy hozzászólására (») Jún 23, 2011 /

Bocs az okvetlenkedésemért, de mielőtt a meghajtók repülnének, jóval előtte a védőtranyók már megszakadnak E-B irányban, tehát innentől, ha egyszer kinyit valamikor, (bekapcsolás) az isten sem veszi rá őket, hogy lezárjanak! Amúgy VT26-27
(#) zsola00 hozzászólása Jún 26, 2011 /

Üdvözlet.
Videoton 6363 S -el kapcsolatban kérném, aki csinált már ilyet, leirná hogy a ledes megvilágitást hogy kell megoldani?
Előre is köszi.
(#) RobyBoy válasza bekeipeter hozzászólására (») Júl 2, 2011 /

Szia! Egyáltalán nem okvetlenkedsz,ezért vannak ezek a fórumok,hogy tanuljunk egymástól,ötleteket nyerjünk.
(#) bazs hozzászólása Júl 6, 2011 /

sziasztok!
az erősítőmnek az lenne a gondja, h ha hozzáérek az elejéhez_akárhol elmegy a hangja_ahogy el engedem visszajön!

valami földelési vagy árnyékolási gondra gyanakszom_

válaszotokat előre is köszönöm_

Használd a shift gombot, és az írásjeleket!
(#) Ricsi89 válasza bazs hozzászólására (») Júl 6, 2011 /

Csak a némítóáramkör viccel meg. Az előlapi gombokhoz megy pár vezeték, ami a némítást végzi, amikor hozzáérsz a gombokhoz. Na most vagy az egyik gomb körüli műanyag kopott el és összeér az előlappal a gomb, vagy az egyik vezeték szakadt le, ér hozzá az előlaphoz, ami miatt az is bekapcsolódik a némításba. De lehet, hogy a bekapcsológomb körül szórakozik a szigetelés. Szóval a gombok körül nézz szét.
(#) zsola00 hozzászólása Júl 8, 2011 /

Szép napot!
A hozzáértőktől szeretném kérdezni, hogy a képen bekeretezett kis potikkal mit lehet állitani? Igaz hogy némi hangerő növelést lehet ezekkel elérni?
Előre is köszi.

ra 6363s.jpg

(#) steelbird válasza zsola00 hozzászólására (») Júl 8, 2011 /

Miért kell hangerőt növelni?
Nem elég érzékeny az erősítő?
Mert ha növeled a hangerőt, attól nem lesz nagyobb a max. teljesítmény, csak kisebb hangerőpotméter-állásnál eléri a maximumot a teljesítmény. Utána viszont már ígyis-úgyis torzítani fog.

Azok közül, amiket bekarikáztál, az egyik az FM hangolófeszültség alsó értékénél állítja a sávhatárt, a másik a sztereódekóder modul bemenetén a fázis-együttfutást állítja, kettő állítja a dekóder modulról lejövő bal és jobb oldalak jelének a hangerejét, az utolsó meg... hm.. nem emlékszem. Talán AM -nél a hangerő... ?
Inkább ne állítsd el.
Ha erősítőként használod, egyik sem szabályoz semmit. Mind rádiónál állít -ÉS NEM MIND HANGERŐT.
(#) laci6662 válasza steelbird hozzászólására (») Júl 8, 2011 /

Bocs, hogy beleszólok, de a bekarikázottak közül egyik sem állítja a sávhatárt, a legfelső a nagyjel-hatásosságot állítja, (helyi vétel) az az alatti ahogy írtad, a fázis-együttfutást, lent a 4 poti közül a bal legfelső az FM rádió bal csatornájának hangerejét, alatta szintén a baloldalon pedig a jobb csatorna hangerejét, a jobb felső a térerősségjelző érzékenységét állítja, a jobb alsó pedig az AM rádió hangerejét.

zsola00-nak énis csak azt tudom tanácsolni, hogy ne állítsa el egyiket sem, mert ahogy írtad, ettől a kimenőteljesítmény nem lesz több, csak hamarabb kezd el torzítani, nálam pl. pont (és eddig az összes ilyen vidiben amit láttam) lentebb kellett kicsit venni a trimmerekkel a dekóderből jövő jelszintből, mert gyárilag halkabb adóknál is kb. 1,75V-os jel ment a végfok előtti kis előerősítőkre, amiknek 200mV az érzékenysége, így már kb.a hangerőpoti 3/4-ed állásában elérte a max. kimenőteljesítményt ....

Üdv: Laci
(#) zsola00 válasza laci6662 hozzászólására (») Júl 9, 2011 /

Üdvözlet!
Laci6662 ill. steelbird. Köszönöm a kimeritő választ. Csak azért kérdeztem, mert a tesomnak volt egy épitett erölködője, abban ilyen potikkal lehetett húzni a hangerőn. Egyébként meg vagyok vele elégedve, úgyhogy nem piszkálom. Azt nem tudnátok leirni, hogy a ledes háttérvilágitást hogy kell megoldani?
Mégegyszer köszi a választ!
(#) bazs hozzászólása Júl 19, 2011 /

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy mi lehet a probléma akkor ha az egyik oldala az erősítőnek, gyengébben muzsikál mint a másik ?
Szerintetek mit lenne érdemes be mérni vagy le ellenőrizni ?
Következő: »»   36 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem