Fórum témák
» Több friss téma |
Valójában ez a csilag/delta kötés két okból alakult ki.:
-A kisebb motoroknál(pár kW-ig) az 1/3 fázisú üzemeltethetőség miatt. -Nagyobb teljesítmény esetén pedig a könnyebb indíthatóság (csillag/delta kapcsoló) miatt. Ez utóbbi motorok 380/660V-ra (400/690V) vannak tekercselve. Indításhoz csillagba kapcsolva kisebb áramot vesz fel, majd miután felpörgött, átkapcsolják deltába. Ezután terhelhető a gép.
Szia!
A kérdésedre a választ már tibibalogh520 megadta, én csak azt kérdezném, hogy miért 3,3 kW-os ez a motor. Az adattáblán 1,5 kW szerepel.
A csillag/delta indítási módot ismerem asztalosműhelyből, tehát ezek 400/690V névleges feszültségűek. Na akkor így már teljesen világos az adattábla, köszönöm a felvilágosítást.
A 1.5 kW-hoz meg bőven elég a 4×1.5-es. (15 m-re is)
Üdv minden szakértőnek! Elvakolt/vakolt kötődoboz megvalósítása lenne a kérdésem, hogy milyen kötődobozzal, milyen fedéllel, és milyen mélységben süllyesztve érdemes ezt összerakni? Jó lenne, ha a vakolóanyag/gipsz sem folyna be a dobozba, és ne is repedjen körbe a vakolat egy idő után. Jól értem, hogy a vezetékeket a csövezésbe csak vakolás után húzzák be, tehát a kötődoboz fedeleket is utólag kell levakolni/lejavítani? Előre is köszönöm a válaszokat.
Szia!
A ne repedjen körbe --min 2cm mélység -inkább több , csempézni? Igen a vakolás után és a festés előtt kell behúzni. s mivel a kötés 10X gyakrabban hibásodik mint a vezeték , hiba esetén ki lehet bontani. De legjobb a vezeték nélküli ház , .mostanában "divatja "van.
Ne aggódjál. Nem kell hozzá semmi tervezés, előkészület. A festők úgy el tudják tüntetni a dobozt, hogy 20 év után is csak úgy derül ki a dolog, hogy megbarnul fölötte a tapéta, nagyon jön a szaga és már jó meleg.
Az a 400V - 230V csak éppen a nullához képest. Egymáshoz képest 400... Még mindig. Amúgy hivatalosan is 0,4kV hálózatnak hívják évek óta az EU harmonizációnak köszönhetően. Ha van villanyszerelő próbalámpád - mert mondjuk műszer épp nincs - akkor a két sorbakötött izző tökéletesen megmutatja. Nullához képest fél fénnyel ég, két fázis között teljes fénnyel. Ez a 120Fokos fázistolásnak köszönhető. De ez kismillió helyen le van rajzolva.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2020
Ha meg nem barnul be, akkor lehet akár fél napig is keresni hol a doboz.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2020
Kopogtatsz, kopogtasz, huzigálod a kábelt, hallod, hogy kopog. De hol? Kivésed itt, semmi. Kivésed ott, semmi. Kivésed még 10 helyen, hopp, meg is van a doboz, 4cm vakolat alatt, újságpapírral teletömve (meg amit a festő talált). Be kellene húzni egy pluszt kábelt?
Semmi gond, 3 napi munka. Utána lehet újravakolni, újrafesteni, de persze vagy csak azt a falat, vagy az egész szobát, hogy szép legyen. Akkor pakoljunk ki mindent, szőnyeget felszedni. Akkor jöhet az új szőnyeg is, ez már kopott... Számomra egyáltalán nem szimpatikus az elvakolt a doboz. Úgyis pont akkor kell kinyitni, amikor már jól belakta az ember a helyiséget (2-10 év), hogy jobban fájjon! Mi az előnye azon kívül, hogy nem látszik? Persze lehet tervet készíteni, cm pontosan, ebben az esetben is újra kell vakolni és festeni... A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2020
Köszönöm a válaszokat.
A kötődoboz lezárására megfelel a sima lapos fedél, vagy érdemesebb az ilyen fedelet bajuszmentesíteni hozzá?
Kérlek szépen, benéztem, vagyis inkább rosszul emlékeztem.
3,3 Ampert vesz fel 400 V-nál és valóban csak másfél kW-os. Valamiért az maradt meg bennem, hogy 3,3 kW a teljesítménye. Ha nem szólsz, akkor továbbra is ez a tudat él bennem, bár nem változtat sok dolgon, 800-1000 watt is elég lenne.
Ott a rajz a vezetékkeresős topikban, fillérekből össze lehet rakni, percek alatt végig lehet követni a nyomvonalat.
Szia!
S ezt ki is próbáltad? Mert nekem a kersztben lévő betonvasat is árammal átjárt vezetéknek mutatja.
Nekem ezt miért írtad? Én ezekkel tisztában vagyok.
Csak mint elvi lehetőséget említettem, hogy ha rendelkezésre állna háromfázisú 230V, akkor a motor teljesítménye az eredeti maradna. De ezt oda is írtam zárójelben! Lehet, hogy azt nem olvastad?
Kis teljesítményű, egyfázisú betáppal rendelkező, frekvenciaváltók esetében használódik.
Ki bizony, írtam is akkoriban róla. A vasakat is megszórja alaposan, de úgy is megtalálható mert a nyomvonal akkor is hangosabb. Nekem is arra kellett hogy megtaláljam hol vitték át a drótot a vasbeton födémben, és ne kelljen végigbontani.
Üdv
Szerintetek hova a legjobb rakatni az új villanyórát? Most a falban van egy szigeteletlen fa szekrényben, nyáron a nap is kegyetlenül süti, télen meg problémát okoz, hogy a szobai oldalon emiatt jéghideg a fal, ott nagyjából csak egy 5 centis vakolat van a szoba és a villanyóra között. (csak ilyen kép van most róla) Szeretném a süllyesztett részt befalazni, hogy ott ne legyen lyuk és rendesen lehessen rakni a szigetelést, amikor elkezdjük. Viszont nem tudom, hol lenne a legjobb elhelyezni a sima egyfázisú villanyórát (lakáselosztó a házban).
Szia!
Akkor egy pontosabb találatott adnál róla? köszi.
Szia!
Mivel a tetőtartó alá kell rakni. Ezen szekrények falon kivül igencsak csúfak. Utca homlokzat ? Esetleg az az előtér fala?
Idézet: Oda, ahova az áramszolgáltató kéri/követeli, ez nem kívánságműsor. Kelleni fog buksza is de vigyázz, az ilyeneknél csak a nagyobbik jöhet szóba. „Szerintetek hova a legjobb rakatni az új villanyórát?”
Na ezt nem tudtam, errefelé már láttam falon kívül és oszlop tövében is óraszekrényt, ezért feltételeztem, hogy akkor ésszerű keretek között van választási lehetőség. Járt már itt regisztrált szerelő az ügyben korábban, de akkor a hely kérdése nem került szóba, csak a körülbelüli ár (120eFt mindenestül 32A-re bővítéssel).
Igazság szerint régiója válogatja, mit kérnek. Ugyanakkor van egy szűk, tól - ig határ, de tényleg nem te szabod meg.
Akkor majd megmondja a szerelő, hogy mit lehet. Házon belül egyébként elképzelhetetlen? Mert lenne helye.
Éppen azt preferálják a legkevésbé.
Rendben, köszönöm.
Most hogy mondod, nincs is ötletem, hova rakatnám a legszívesebben.
Szia, ez nem jöhet szóba? Forrás. A ház oldalához, közel a kerítéshez. Akkor a villanyóra leolvasó sem jön zargatni, amikor le akarja olvasni. Az utcáról le tudja fényképezni az állást... mostanában elég sok ilyet lehet látni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |