Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Én meg mérésekkel foglalkoztam, leginkább. Mostanában meg kis napelemekkel szórakoztatom magam.
Van ennek egyáltalán hivatalos formanyomtatványa?
Szerintem bármilyen jegyzőkönyvet írhatsz: cím, építés éve, hálózat jellege, megrendelő(ha van), neved, bizonyítványod száma, mérés helye, ideje, használt műszer, feltárt hibajelenség és a veszélyesség/lehetséges következmények megemlítése... Pár mondat, fogalmazás óra. De ha konkrétabbat akarsz szerelői ellenőrzést végezhetsz, erre találsz mintát. Én elküldeném ajánlott levélben meg emailben a közös képviselőnek, ezzel nyoma lesz. Többet villanyszerelőként nem tehetsz. Amivel esetleg valamire mennél akár (saját költségen) az egy érintésvédelmi szabványossági/villamos biztonsági felülvizsgálat. A tényeket és a fényképes dokumentációt nehezebb kikezdeni, meg egy alapos felülvizsgálóval legalább lesz egy időpontod, amikor sziklaszilárdan dokumentálva lett az épület állapota, esetleg egy-két lakásé is, ahova bemehet. De ez is megállapíthat alacsonyabb követelményeket, mert a létesítéskori szabványok szerint kell ellenőrizni, hacsak nem volt átépítés, felújítás. Érdemes lenne egy villámvédelmi felülvizsgálatot is elvégeztetni, biztos lennének hiányosságok. A jegyzőkönyvben benne lesz minden kijavítandó hiba, ebből már lehet körülbelüli árajánlatot kérni a javításra, vagy a teljes felújításra. Ha van, az életveszélyes súlyos hibák nyilván azonnal elhárítandók. Amint a közös képviselő ezt a kezébe kapja, onnantól tudatában van a feltárt hibáknak. Aztán most jön, hogy ki is fizetné az egészet... mármint a felülvizsgálatot, hacsak nincs egy ismerős egy kalibrált műszerrel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |