Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Én meg mérésekkel foglalkoztam, leginkább. Mostanában meg kis napelemekkel szórakoztatom magam.
Van ennek egyáltalán hivatalos formanyomtatványa?
Szerintem bármilyen jegyzőkönyvet írhatsz: cím, építés éve, hálózat jellege, megrendelő(ha van), neved, bizonyítványod száma, mérés helye, ideje, használt műszer, feltárt hibajelenség és a veszélyesség/lehetséges következmények megemlítése... Pár mondat, fogalmazás óra. De ha konkrétabbat akarsz szerelői ellenőrzést végezhetsz, erre találsz mintát. Én elküldeném ajánlott levélben meg emailben a közös képviselőnek, ezzel nyoma lesz. Többet villanyszerelőként nem tehetsz. Amivel esetleg valamire mennél akár (saját költségen) az egy érintésvédelmi szabványossági/villamos biztonsági felülvizsgálat. A tényeket és a fényképes dokumentációt nehezebb kikezdeni, meg egy alapos felülvizsgálóval legalább lesz egy időpontod, amikor sziklaszilárdan dokumentálva lett az épület állapota, esetleg egy-két lakásé is, ahova bemehet. De ez is megállapíthat alacsonyabb követelményeket, mert a létesítéskori szabványok szerint kell ellenőrizni, hacsak nem volt átépítés, felújítás. Érdemes lenne egy villámvédelmi felülvizsgálatot is elvégeztetni, biztos lennének hiányosságok. A jegyzőkönyvben benne lesz minden kijavítandó hiba, ebből már lehet körülbelüli árajánlatot kérni a javításra, vagy a teljes felújításra. Ha van, az életveszélyes súlyos hibák nyilván azonnal elhárítandók. Amint a közös képviselő ezt a kezébe kapja, onnantól tudatában van a feltárt hibáknak. Aztán most jön, hogy ki is fizetné az egészet... mármint a felülvizsgálatot, hacsak nincs egy ismerős egy kalibrált műszerrel.
A gázcső eph-ba kell, hogy legyen kötve mikor belép az épületbe, mivel áram folyik ez megvan, akkor nem szabad újabb földhurkot csinálni rajta! Hogy szereléskor (a cső megbontásakor) ne tudjon szikrázni (robbanni) és megrázni senkit ezért vezetékkel összekötni szükséges a berendezésre menő fém csöveket, de ezt újra "földelni" már nem.
Darázsfészekbe nyúlni legfeljebb 5 éves az épületre vonatkozó VBF papír megléte nélkül merész dolog. |
Bejelentkezés
Hirdetés |