Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanyszerelés

Témaindító: kumpl, idő: Júl 16, 2008
Témakörök:
  1. A témában tilos, a villamosenergia termelésének, elosztásának, nagyipari alkalmazásának kitárgyalása! A mélyreható szakmai kérdések, magyarázatok kitárgyalása: Szakmai.
  2. A forrasztott / rossz a wago / jó a wago kötés témakörök többször kitárgyalásra kerültek, ezért arról kérjük ne nyissatok új vitákat. Műszaki tény, hogy gyári vezetékösszekötők (pl. rugós/csavaros kapcsok, stb) a szabvány megfelelősség miatt kerülnek alkalmazásra (MSZ EN 60204-1:1995 15.1 szakasza, illetve MSZ HD 60364-5-52:2011 szabvány 526.2. pontjának 1. megjegyzésében felsorolt követelmények/indokok a forrasztott kötés elkerülésére épületvillamosság esetében) mert tanusítottak, míg a forrasztott kötés alapesetben nem tanusított, csak és kizárólag akkor ha külön bevizsgáltatod az adott forrasztott kötést. Ide kapcsolódó általatok írt hozzászólások: #1, #2, #3, #4, #5
Lapozás: OK   979 / 979
(#) Gombszem válasza erbe hozzászólására (») 6:44 /

A kerítéstől 1,5 méterre, a háztól 25 méterre van.
(#) Gombszem válasza Atis57 hozzászólására (») 6:49 /

Kapcsoló is kell? A kismegszakító nem elég? Nagyon ritkán (karbantartás) kell az áramtalanítás.
(#) Alkotó válasza Gombszem hozzászólására (») 7:47 /

Én nem vagyok szerelő, de megkérdeztem. Azok a vezetékek szinte biztosan szabadok, azaz a másik végük nincs kötve sehova, hiszen ez a végük sincs bekötve, nem lehet bennük feszültség.
Akár az egész jobb oldali szekciót is leveheted, és tehetsz helyette mást.
Ha esetleg mégis plombát kellene bontani az átalakításhoz, annak sincs akadálya, csak az áramszolgáltató szakembereit, vagy erre jogosult szerelőt kell hozzá hívni (nálam is volt átalakítás pár éve, a szerelő simán levagdosta a plombákat, szerelés után újakat rakott fel, kitöltött néhány papírt amit aláírtam, majd kb. egy hét múlva hozta vissza néhány egyéb pecséttel kiegészítve).
A hozzászólás módosítva: 7:48
Következő: »»   979 / 979
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem