Fórum témák

» Több friss téma
Apróhirdetés » Audio generátor kapcsolási rajz
Keres: Audio generátor kapcsolási rajz
Hirdető: konam, idő: Pé, 12:24, Hirdető értékelése: 100%
Egy régi audio generátor rajzát keresem. Hátha valaki felismeri és tud valamilyen infóval szolgálni. Amit előre is köszönök.

Legutóbb módosítva: 2024.10.25. 12:26 (történet)
     
Termék állapota: Új állapotú
Megye: Budapest
Település / kerület:
E-mail: [Bejelentkezés szükséges]
1 234 Ft
Lejárat: Nov 15, 2024
Megtekintve: 328
Hirdető értékelése: 100%
 
Hozzászólás íráshoz bejelentkezés szükséges!
 
Írta: Taylor, Idő: Pé, 13:49
Nem gyári termék.
A felirat szerinti iskolában készülhetett mint vizsgamunka vagy szűkös anyagi lehetőségek miatt valamely szakoktató, stb által készített
oktatást szolgáló műszer.
Az iskola/utódja ma is létezik. A műszer alkotója koránt sem biztos hogy él még.
Így ránézésre egy Wien hidas generátor a Wien híd C elemeivel a sávot váltva, az R elemeivel fix frekvenciákat beállítva.
Kb. a '80-as években építhették, sok reményt nem fűznék dokumentáció beszerzéséhez. Viszont kulturált, áttekinthető konstrukció, minden nehézség nélkül visszafejthető a kapcsolás.
 
Írta: st3, Idő: Pé, 14:40
Szia!
Nekem lehet megvan a rajza, de csak november 4-e után tudom neked megnézni-jövő héten őszi szünet van. Taylor-nak egyébként (majdnem)mindenben igaza van, a műszer tervezője szerencsére még köztünk van…
 
Írta: konam, Idő: Pé, 16:43
Szia st3 ez jó hír,ha meglenne légyszíves
E-mailbe elküldeni. És előre is köszönöm
 
Írta: Saggitarius, Idő: Szo, 9:45
Ahogy Taylor megsejtette, szakkozepben keszult, a Bolyaiban (Bp Vaci ut) kb 80-as evek. Ahogyan en is latom, egy wien hidas oscillator uA741-el, baloldalt egy egyszeru BC301-BC303 ellenutemu vegyfokkal BC109-BC179 meghajtokkal, kozepen egy uA723-al megepitett tapegyseg resz.
Csak egy multimeter es egy szkop kell es egyszeru eletre kelteni (kiveve ha a stabilizalo izzo ment ki, annak valoszinuleg nem lesz felirata, de lehetseges az akkoriban szokvanyos telefonizzo)
 
Írta: konam, Idő: Szo, 12:52
Köszönöm a hozzászólást. Részben működik,de nincs kimeneti jel. megvárnám a rajzot,ha sikerül előkeríteni. De valóban nem egy bonyolúlt rajz,de nekem tetszik.
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem