Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Szia!
Köszönöm! Fél siker ![]() ![]() Bonyolult ez? Nincs valami gyorstalpaló? mire keressek Youtube-on, stb? Köszönöm!
Az a kapcsoló helye, azt írta az kell.
A négyzet az nálam nem lyuk. ![]()
Na akkor így már jó lesz?
Nem olyan bonyolult, de tovább tart elmagyarázni mint megcsinálni. ![]()
Mindenki mást ajánlana, de pl. a FreeCad az ingyenes és net tele van ismertető videókkal.
Szia!
Ránézésre tökéletes!!!!!!!! Köszönöm! Megy is nyomtatásba ![]()
Szia! Felraktam. És meggyőződtem róla, ehhez is sötét vagyok. De ráyoutubeolok
![]() köszi!
Sziasztok.
Keresek olyan kollégát aki Marlin programozásban otthon van. mailcím: kollerf@hdsnet.hu Köszönöm, 5bdc
Köszönöm, de ezt az oldalt én is ismerem....
Mivel nem vagyok profi,nem tudok kikeveredni az erdőből. 5bdc
Rendben, nem tudtam, hogy az olvasás manapság már profizmust jelent.
![]() Akkor én vér profi vagyok mert tudok olvasni. Én se vagyok profi programozó, de ennél érthetőbben le se tudták volna írni.
Attól még hogy elolvasol egy sebészeti tankönyvet,nem biztos hogy hozzád mennék
egy aorta aneurysma műtétre ![]() 5bdc
Van akinek a kisujjában van a marlin,nekem meg fejtörést okoz.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2020
Látom sikerült megfognod a lényeget
![]() Talán tedd fel itt a kérdésedet és lehet más is tanul belőle.
A kézzel beállított mikrolépés értékét szeretném elmenteni az eeprom-ba.
Akkor másképp írom...
M851 Z0.1 Az eredmény "érvénytelen parancs" hibaüzenet
Fw-be akarod a Z ofsetet beállítani?
írd be a szeletelőbe és nyomtass úgy.
Sziasztok
Abs-el kellene nyomtatnom és a jelen beállítások sajnos masszivitás terén nem elégséges. Most levittem 20mm/sec-re, a end hőmérséklete 240 fok, próbáltam följebb vinni, de úgy egyrészt büdös, másrészt még törékenyebbé vált az eredmény. Nem nagy tárgyról lenne szó, van valakinek tapasztalata, milyen sebesség a legideálisabb, a lehető legerősebb abs nyomtatáshoz?
Ugyan úgy mint a PLA, 55-60mm/s, 100 fokos asztal és 240-250 fokos fej.
240 fok elég. Felesleges feljebb vinni, mert csak megég. Inkább próbáld csökkenteni 230 fokra.Az ABS egyébként is törékeny és ha kint van a napon még törékenyebb lesz. Az UV-t nem bírja.
ABS-t még nem sikerült erősre nyomtatni semmilyen gépen. Az ABS+ anyagot viszont igen az már nyomtatásra van optimalizálva.
Szia!
Kezdőként kérdezem... Abs+ esetében semmi trükk nincs? A hőmérséklet kikisérletezése után abban a minőségben kapom a végeredményt, mint pla esetén? Igazából vizes dolgokat kellene nyomtatnom, ahhoz a pla nem ideális...
Az ASA az ABS+ hoz hasonló és kültérre jobb mert UV álló.
Szia!
Kell hozzá trükk? Nézzem gyorsan. Nem nagy pénz. Van bevállt gyártó? Vagy mindegy? Gőze, vagy maga az anyag mérgező?
Lakószobába ne nagyon nyomtass, most nem tudok konkrét gyártót mondani, ami nem mérgező annyira az a PETG
Köszi urak a véleményt, ezt a ABS+-t még nem ismerem, majd lehet, hogy kipróbálom.
Egyébként azért gondoltam, hogy a sebességet kellene levinni, mert azokon a részeken törékeny, ahol az alsó rétegek nagy hőelvonó felületet képeznek, annak ellenére, hogy 110 fok az asztal, a nyilakkal jelöltem, hol vannak ezek a pontok. Most persze logikusan mindenki azt gondolja, hát persze, hogy a tövébe a leggyengébb, csak az a gond, hogy itt jelentős a külömbség. Még kísérletezgetek, az volna a jó, ha a szeletelőn lehetne állítani a sebességet bizonyos helyeken külön.
Látva a rajzot, inkább az alkatrész kivitelén változtass. Készítettem én is ABS-ből ezzel a bepattanó füles megoldással dobozt. Már az első szerelésnél letörtek róla a fülek. Csökkentsd a fülek vastagságát. Vagy a tövét növeld meg. Vagy tegyél a tövébe íves részt, azért hogy kisebb legyen a szakaszok szögelfordulása.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2020
Szia Curában van mód amit szeretnél
|
Bejelentkezés
Hirdetés |