Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 400-600°C hőmérséklet előállitása elektromosan
Lapozás: OK   2 / 5
(#) idlob válasza AMD hozzászólására (») Jún 7, 2008 /

A vasalós, bojleres, hajszárítós fűtőszálak szerintem nem bírnak el 600°C-ot. Viszont pl. forrasztópákám 420°C-ot bír, csak azt nem tudom, hogy nagyobb felületet mennyire képes felmelegíteni. Tényleg mekkora felület kell kb.?

Jutott eszembe, a barkács hőlégfúvók rendszerint tudnak ilyen tartományban meleget előállítani. Bővebben: Link Ez most csak az első googlés találatom, pontosan nem tudom ez mit tud, csak ötletnek. (Kérdés, hogy mennyire bírják légáramlás nélkül?)
(#) AMD válasza idlob hozzászólására (») Jún 7, 2008 /

Ne tőlem kérdezd.
(#) idlob válasza AMD hozzászólására (») Jún 7, 2008 /

Hihi. Nem tőled kérdezem, csak a te bejegyzésedhez tartozik a mondanivalóm. Csak aztán többet is írtam
(#) Peti989 válasza idlob hozzászólására (») Jún 7, 2008 /

hát kb 13négyzetcm-20négyzetcm ami olyan 4-5cm átmérőjű kör ami 2-4db szivargyujtó
(#) AMD válasza Peti989 hozzászólására (») Jún 7, 2008 /

Szerintem köss párhuzamosan négyet és azt tedd rá. Ha hálózatról használod akkor kell egy izmos trafó.
(#) Peti989 válasza AMD hozzászólására (») Jún 7, 2008 /

ja valami ilyenre gondolok én is elöször csak 2vel meg nézük mi lesz aztán majd ha nem elég akkor 4el
(#) idlob válasza Peti989 hozzászólására (») Jún 7, 2008 /

Nem értek a vizipipákhoz, de az nem ront az ízén, ha nem szén van rajta?
(#) Peti989 válasza idlob hozzászólására (») Jún 7, 2008 /

hát szerintem nem mert a szén az csak a levegőt melegiti fel és a forro levegöt át szivod a "nedves" dohányon és a dohány adja az izét

mondjuk biztos egy kicsit más ize lesz de szerintem csak jobb lesz mert ami a szénben van káros anyag (Pl:kátrány, meg széndioxid) sem oldodik ki
(#) Kinka István válasza Szebence hozzászólására (») Jún 7, 2008 /

Tudom van elektromos kemence 600fokra is,én az elektroncső fűtőszálára mondtam,hogy alkalmatlan.Te kérdezted mi a bimetál,erről ír a jelzett link.Egyébként nem írtad mekkora teljesítményű fűtőtest kell,ha elég egy forrasztópáka,a főoldalon ismertetett "Forrasztóállomás 2" jelzi a beállított és az aktuális hőfokot is.
(#) AMD válasza Kinka István hozzászólására (») Jún 7, 2008 /

Az már elég bonyolult főleg egy kezdő számára.
(#) _ampervadasz_ válasza Peti989 hozzászólására (») Jún 8, 2008 /

Hali!
Hü**eségnek fog tünni, de veller pákával próbáltad!
A haveromnak ezt csináltam, a mainapig működik, de a szenet nem körözi le semmi!
Bimetál sem kell, mert kb ~450-500C fokra hevül, és rendkivűl egyszerű.
(Persze a TECCŐŐS páka erre a célra nem jó, csak a "hőskoriak".)

Ja a tekercsre, véletlenül irtam CUz -t az sima fűtőszálból legyen, és felvűzve porcelángyűrűvel. (régi vasaló, tűszhely)

(#) Kinka István válasza AMD hozzászólására (») Jún 8, 2008 /

K1IIrghost nem írta mire kell neki.Ő is vizipipát akart?

Jajj elnézést a moderátoroktól, nem akarok ennyiszer válaszolni egyszerre, csak mindig sorban jut eszembe minden, szóval elnézést kérek tölletek!

Az elektroncső fűtése, teljesen alkalmatlan erre a célra!
Az történik vele, ha ráadod a feszültséget, elkezd melegedni, aztán izzik egyet, majd elpattan a szál!
Vákumban, 6,3V -on érzi jól magát, "tiszta" levegőn meg elpattanna, kisebb feszültségen, meg nem adna elég hőt, illetve eloxidálódik, és sok kellene belölle!
Lényeg: sok macera és semmi lessz a vége... :no:
(#) idlob válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 8, 2008 /

Ez a pákás ötlet határozottan teccccik. Csak ma már nem egyszerű olyat találni, ami nem döglik meg a folyamatos működéstől.

Amúgy lehet, hogy beteg ötlet :papakacsint: , de ha már úgyis tűzhely cekaszt használsz, akkor mi lenne, ha egy villanyrezsót fordítanál rá?
(#) Peti989 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 8, 2008 /

ez se hangzik roszul de a szivargyujtó több erő van nagyobb °C-ra is képes a pisztolypáka meg maxon 450°C körül van szoval elöször maradunk a szivargyujtónál amivel maxon szerintem olyan 800°C-ra is fel tudunk menni de ha tul macerás lesz meg csinálni akkor ki probálom a pisztolypákát
(#) Peti989 válasza idlob hozzászólására (») Jún 8, 2008 /

a villany rezsó az 230V-os nem ? vagy abból van 12V-os is?

Nem értek egyet.
A 800C fokra annyira sok hogy, elég a dohány, mire elszívnád!
Én már kipróbáltam, van egy ladám és abból kaptam ki a szipkagyujtót.
Nem beszélve arról, hogy a táp az igen költséges lenne, mert ez bődületesensokat vesz fel áramból, nem beszélve kettőröl.
Nekem kettő vellerem van, mind a kettő 400C fok felett van, de a 400C fok is elég!
A sima cigi is 380-400 fokot izzik, gondolj bele, ha az 800-os hőt kapna akkor lángolna, mint egy fákja. ( -tapasztalat, némi realitással meghintve )
Azért sok sikert a füstgéphez!
(#) _ampervadasz_ válasza idlob hozzászólására (») Jún 8, 2008 /

Hát az már gazdaságtalan fogyasztáshoz, és hatalmas villanyszámlához vezet(arra meg tényleg rápipálnék), a veller meg 75VA es, ha meg nincsen pipázás, akkor meg lehet használni forrasztásra.
Gond csak akkor van, ha egyszerre akarjuk alkalmazni a ketőt!
(#) idlob válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 8, 2008 /

Ha abból indulunk ki, hogy igaz Bradbury regénye, akkor a papír 282°C foknál gyullad meg. Mivel a papír "C" tűzveszélyességi osztályba (300°C) tartozik, feltehetőleg helytálló. Ebből gyanítom, hogy a cigipapír sem bírhat jelentősen többet. Tehát jobban belegondolva tényleg nincs értelme 400°C fölé menni.
- Rezsó elvetve :smoke:

Én sem vagyok atomfizikus, szóval pontosan az értékeket, én sem tudtam (most már igen), én még korábban még a VatiKán -ról is azt hittem, hogy egy tatár vezér! :smoke:

Viszont lenne egy jó kérdésem! ( nem a témához vág)

Hogyan lehet elhalványítani a szöveget?
December óta vagyok itt fenn aktívan, de nem tudom hogyan lehet megcsinálni. :buck:

img012.jpg

(#) mgy válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 8, 2008 /

Szerintem a témához tartozik, hogy a fűtőszál hőmérséklete 100 fokonként, 1.5 szörösére változik.
Tehát egy sorbakötött ampermérő mutatja a hőmérsékletet.
A szivargyújtó valószínűleg tudja az ohm törvényt és, ha a táp feszültségessése kicsi, a 10A nagyságrendű ampermérő, bekalibrálható.
(#) ferci válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 8, 2008 /

Itt próbálkozz ...

betuszin.JPG

(#) mgy válasza ferci hozzászólására (») Jún 8, 2008 /

elírtam !
A fűtőszál ellenállása változik 100 fokonként 1.5 szörösére.
A többi viszont igaz !
(#) vicsys válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 8, 2008 /

Hazsználd a szöveged elött a "[off ]" és után az "[/off ]" vezérlőket,-persze idézőjelek és szóközök nélkül.

félre értetük egymást mert én nem akarok 800°C-ot hanem h anyit bir maxon kb a szivargyujtó és ezért ezt le lehet vinni olyan 500-600°C-ra mert kb ilyen hőmérséklete van a szénnek ezért gondoltam a szivargyujtora mert legelöször nekem is egy páka jutott eszembe csak hát az nem lehet fel fűteni 500-600°C körlülire

tehát ezt a 800°C-ot csak azért írtam mert igy jobban látszott h milyen külömbség van a két megoldás között

Késő volt, elnéztem.
A veller, az tökéletes megldás, nemkell semi elektromacera. Csak rákötés ennyi, semmi extra.
Azért soksikert.
(#) _ampervadasz_ válasza vicsys hozzászólására (») Jún 8, 2008 /

Kössz a segítséget már megy! kössz

köszi az ötletet hát az biztos h nagy elönye h könyebben össze álitható mint a szivargyujtós
Következő: »»   2 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem