Fórum témák
» Több friss téma |
A vasalós, bojleres, hajszárítós fűtőszálak szerintem nem bírnak el 600°C-ot. Viszont pl. forrasztópákám 420°C-ot bír, csak azt nem tudom, hogy nagyobb felületet mennyire képes felmelegíteni. Tényleg mekkora felület kell kb.?
Jutott eszembe, a barkács hőlégfúvók rendszerint tudnak ilyen tartományban meleget előállítani. Bővebben: Link Ez most csak az első googlés találatom, pontosan nem tudom ez mit tud, csak ötletnek. (Kérdés, hogy mennyire bírják légáramlás nélkül?)
Hihi. Nem tőled kérdezem, csak a te bejegyzésedhez tartozik a mondanivalóm. Csak aztán többet is írtam
hát kb 13négyzetcm-20négyzetcm ami olyan 4-5cm átmérőjű kör ami 2-4db szivargyujtó
Szerintem köss párhuzamosan négyet és azt tedd rá. Ha hálózatról használod akkor kell egy izmos trafó.
ja valami ilyenre gondolok én is elöször csak 2vel meg nézük mi lesz aztán majd ha nem elég akkor 4el
Nem értek a vizipipákhoz, de az nem ront az ízén, ha nem szén van rajta?
hát szerintem nem mert a szén az csak a levegőt melegiti fel és a forro levegöt át szivod a "nedves" dohányon és a dohány adja az izét
mondjuk biztos egy kicsit más ize lesz de szerintem csak jobb lesz mert ami a szénben van káros anyag (Pl:kátrány, meg széndioxid) sem oldodik ki
Tudom van elektromos kemence 600fokra is,én az elektroncső fűtőszálára mondtam,hogy alkalmatlan.Te kérdezted mi a bimetál,erről ír a jelzett link.Egyébként nem írtad mekkora teljesítményű fűtőtest kell,ha elég egy forrasztópáka,a főoldalon ismertetett "Forrasztóállomás 2" jelzi a beállított és az aktuális hőfokot is.
Az már elég bonyolult főleg egy kezdő számára.
Hali!
Hü**eségnek fog tünni, de veller pákával próbáltad! A haveromnak ezt csináltam, a mainapig működik, de a szenet nem körözi le semmi! Bimetál sem kell, mert kb ~450-500C fokra hevül, és rendkivűl egyszerű. (Persze a TECCŐŐS páka erre a célra nem jó, csak a "hőskoriak".)
Ja a tekercsre, véletlenül irtam CUz -t az sima fűtőszálból legyen, és felvűzve porcelángyűrűvel. (régi vasaló, tűszhely)
K1IIrghost nem írta mire kell neki.Ő is vizipipát akart?
Jajj elnézést a moderátoroktól, nem akarok ennyiszer válaszolni egyszerre, csak mindig sorban jut eszembe minden, szóval elnézést kérek tölletek!
Az elektroncső fűtése, teljesen alkalmatlan erre a célra! Az történik vele, ha ráadod a feszültséget, elkezd melegedni, aztán izzik egyet, majd elpattan a szál! Vákumban, 6,3V -on érzi jól magát, "tiszta" levegőn meg elpattanna, kisebb feszültségen, meg nem adna elég hőt, illetve eloxidálódik, és sok kellene belölle! Lényeg: sok macera és semmi lessz a vége... :no:
Ez a pákás ötlet határozottan teccccik. Csak ma már nem egyszerű olyat találni, ami nem döglik meg a folyamatos működéstől.
Amúgy lehet, hogy beteg ötlet :papakacsint: , de ha már úgyis tűzhely cekaszt használsz, akkor mi lenne, ha egy villanyrezsót fordítanál rá?
ez se hangzik roszul de a szivargyujtó több erő van nagyobb °C-ra is képes a pisztolypáka meg maxon 450°C körül van szoval elöször maradunk a szivargyujtónál amivel maxon szerintem olyan 800°C-ra is fel tudunk menni de ha tul macerás lesz meg csinálni akkor ki probálom a pisztolypákát
a villany rezsó az 230V-os nem ? vagy abból van 12V-os is?
Nem értek egyet.
A 800C fokra annyira sok hogy, elég a dohány, mire elszívnád! Én már kipróbáltam, van egy ladám és abból kaptam ki a szipkagyujtót. Nem beszélve arról, hogy a táp az igen költséges lenne, mert ez bődületesensokat vesz fel áramból, nem beszélve kettőröl. Nekem kettő vellerem van, mind a kettő 400C fok felett van, de a 400C fok is elég! A sima cigi is 380-400 fokot izzik, gondolj bele, ha az 800-os hőt kapna akkor lángolna, mint egy fákja. ( -tapasztalat, némi realitással meghintve ) Azért sok sikert a füstgéphez!
Hát az már gazdaságtalan fogyasztáshoz, és hatalmas villanyszámlához vezet(arra meg tényleg rápipálnék), a veller meg 75VA es, ha meg nincsen pipázás, akkor meg lehet használni forrasztásra.
Gond csak akkor van, ha egyszerre akarjuk alkalmazni a ketőt!
Ha abból indulunk ki, hogy igaz Bradbury regénye, akkor a papír 282°C foknál gyullad meg. Mivel a papír "C" tűzveszélyességi osztályba (300°C) tartozik, feltehetőleg helytálló. Ebből gyanítom, hogy a cigipapír sem bírhat jelentősen többet. Tehát jobban belegondolva tényleg nincs értelme 400°C fölé menni.
- Rezsó elvetve :smoke:
Én sem vagyok atomfizikus, szóval pontosan az értékeket, én sem tudtam (most már igen), én még korábban még a VatiKán -ról is azt hittem, hogy egy tatár vezér! :smoke:
Viszont lenne egy jó kérdésem! ( nem a témához vág)
Hogyan lehet elhalványítani a szöveget? December óta vagyok itt fenn aktívan, de nem tudom hogyan lehet megcsinálni. :buck:
Szerintem a témához tartozik, hogy a fűtőszál hőmérséklete 100 fokonként, 1.5 szörösére változik.
Tehát egy sorbakötött ampermérő mutatja a hőmérsékletet. A szivargyújtó valószínűleg tudja az ohm törvényt és, ha a táp feszültségessése kicsi, a 10A nagyságrendű ampermérő, bekalibrálható.
elírtam !
A fűtőszál ellenállása változik 100 fokonként 1.5 szörösére. A többi viszont igaz !
Hazsználd a szöveged elött a "[off ]" és után az "[/off ]" vezérlőket,-persze idézőjelek és szóközök nélkül.
félre értetük egymást mert én nem akarok 800°C-ot hanem h anyit bir maxon kb a szivargyujtó és ezért ezt le lehet vinni olyan 500-600°C-ra mert kb ilyen hőmérséklete van a szénnek ezért gondoltam a szivargyujtora mert legelöször nekem is egy páka jutott eszembe csak hát az nem lehet fel fűteni 500-600°C körlülire
tehát ezt a 800°C-ot csak azért írtam mert igy jobban látszott h milyen külömbség van a két megoldás között
Késő volt, elnéztem.
A veller, az tökéletes megldás, nemkell semi elektromacera. Csak rákötés ennyi, semmi extra. Azért soksikert.
Kössz a segítséget már megy! kössz
köszi az ötletet hát az biztos h nagy elönye h könyebben össze álitható mint a szivargyujtós
|
Bejelentkezés
Hirdetés |