Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Alternativ HE találkozó(k)
Lapozás: OK   199 / 230
(#) sany válasza szs hozzászólására (») Okt 29, 2023 /

Előfordulhat az ilyen mindenkinél különben.
(#) szs válasza sany hozzászólására (») Okt 29, 2023 /

Előforulhat, sőt-előfordul.
De a következmény mégis az- nem engednek be (azaz beengedhetnek akkor, ha már fel tudom mutatni a regisztrált igazolványt. Csak az nem mindig a saját csoportommal történik)
(#) Gafly hozzászólása Okt 30, 2023 /

Milyen volt???
(#) mnyugger válasza Gafly hozzászólására (») Okt 30, 2023 /

Ma volt?
Még buliznak.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2023
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Okt 30, 2023 / 1

Még úton hazafelé.
(#) bbb válasza Gafly hozzászólására (») Okt 30, 2023 / 1

Remek volt, legalábbis én jól éreztem magam. A programot tartottuk - nagyjából. Tudtommal fényképes bizonyítéka nincs, ahogy beszorultam a gyakorlóreaktornál, de legalább jót nevettünk Nekem meg ugye rögtön eszembe jutott egy Simpsons hasonlat... Bővebben: Youtube
Sajnos csúsztunk kicsit az időben, ezért a gyakorlóreaktor rész rövidebbre sikerült, még el tudtunk volna tölteni ott egy órácskát.

A jövőre nézve fontos tudni, hogy jelenleg nem "Paks dél" van a jelzőtáblára írva, hanem "MVM Paks Atomerőmű Zrt.", ezt páran benéztük. (Az északira meg Paks2 került)
Igazolványos gond nem volt, a magassággal való riasztgatás pedig tényleg csak riogatás volt, az én téruszonyom nem riasztott be sehol.
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Okt 30, 2023 / 1

Ezt a részét meg tudom érteni.
Nekem is lehetett volna annyi eszem, hogy legalább a kabátot leveszem.
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Okt 30, 2023 /

Szerintem jó, de majd a többiek visszajelzése számít majd igazán.

Egy kis rövid összefoglaló előtt szeretném megköszönni, hogy eljöttetek! És remélem sikerült új élményeket szereznetek.

A létszám végül 34 fő lett. A beregisztrált 38 főből. A parkolót elég nehéz volt találni, de végül mindenkinek sikerült. Mindenki megjelent a reggeli gyűlekezőn, nem kellett várni senkire. Ezt külön köszönöm mindenkinek!
A Látogatóközpont kiállításának bemutatása, egy kis csúszással kezdőtt. Mondta is az idegenvezető Úr, hogy "nem nyolckor kezdtünk". Érdekes információk hangoztak el, az én személyes véleményem szerint most jobban, részletesebben elmondta a dolgokat, mint amikor legelsőre voltam/voltunk (2021).
Az ipari területre való beléptetés, egy kicsit hosszabb ideig tartott, mint a múltkori (2021), mindenki meg lett örökítve egy fénykép erejéig az utókor számára. Kaptunk sisakot, szemüveget és azonosító számot tartalmazó nyakba akasztható valamit.
A Karbantartó Gyakorló Központba 11 órára vártak minket. Egy kis csúszással kb. 1,5 óra meg is érkeztünk. Mert az ipari területen a legtöbb időt eltöltöttük. Persze ez nem volt baj. A gépkocsi beosztásan is kellett egy kicsit változtatni, ugyanis 8 gépkocsival mentünk volna be, de csak 7 hajthatott be a létszám miatt. Így azt ki kellett találni , ki hova ül, de a közösség megoldotta. És itt szeretném megköszönni nektek, hogy együtt működtettek a behajtásunk miatt.
A Gyakorló Központ látogatása így rövid kb. 45 perc lett. A Múzeum számomra , igaz másodjára láttam már , de így is èrdekes volt. Tavaly a Gyakorló Központban töltöttük a legtöbb időt, most meg a legkevesebbet.
De így is érdekes dolgokat láthattunk.

A Halászcsárdába nagyon finom volt az étel. Köszönöm rectamás fórumtársunknak az étkezés lebonyolítását!

Külön köszönöm Proli007 fórumtársunknak, hogy elfogadta a meghívást.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2023
(#) Gery78 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 30, 2023 /

Hát ezaz, meg sem próbáltam azon a lukon lemenni, szerintem be sem fértem volna. Ezért sem mentem tengeralattjárósnak, mert nem férnék be a hajóba.
(#) mazso1988 válasza sany hozzászólására (») Okt 31, 2023 / 1

Nagyon jóvolt, jól éreztük magunkat! Még egyszer köszönjük a szervezést
(#) Moderátor hozzászólása Okt 31, 2023

MVM Paksi Atomerőmű Zrt. látogatás - KÉPTÁR létrehozva!

Link elérhető a fejlécben, a szokásos helyén. Gratulálunk a szervezőknek, és örülünk neki, hogy ilyen sokan részt vettetek rajta, mindenkinek köszönet!
(#) bbb válasza Gery78 hozzászólására (») Okt 31, 2023 / 1

Haha - Sany képei között ott van az omniózus pillanat
(#) Gafly válasza sany hozzászólására (») Okt 31, 2023 /

Látatlanban, nem résztevőként is szeretném megköszönni a szervezést.
Kevesen tesznek önzetlenül ennyit a HE közösségért.
Ugyanakkor, szerintem fotóriporternek ne csapjál fel.
Ilyen képanyagból cikket írni kihívás...
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2023

paks_s38.PNG

(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Okt 31, 2023 /

Nincs szándékomban, sajnos homályos lett a képein többsége.
Aztán én is felmentem ám és belenéztem.
(#) Gery78 válasza sany hozzászólására (») Okt 31, 2023 /

A Paksifüles nyuszi most nem volt ott, akit a múltkor felfedeztünk?
(#) Gafly válasza Gery78 hozzászólására (») Okt 31, 2023 / 1

(#) Gery78 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 31, 2023 /

Igen, csak nem találtam meg a képet
(#) Gafly válasza Gery78 hozzászólására (») Okt 31, 2023 /

Egyébként annak a tekerőnek is "S" alakja van...
(#) sany válasza Gery78 hozzászólására (») Okt 31, 2023 / 1

Sajnos a nyusziról nem tudok semmit.

Azonban pont amikor indultunk az Atomenergetikai Múzeumba , a Gyakorlóközpontból megszólalt a teszt morgató sziréna próbája pontban 13:00-kor. Ami minden hónap utolsó hétfőjén van (ahogy Proli007-től megtudtam). Számomra nagyon érdekes volt hallani. Jó hangos volt.
(#) Gafly válasza sany hozzászólására (») Okt 31, 2023 /

Azt hallottam, hogy a Nyúl nagyon finom állat.
De kivételesen finom bánásmódot igényel...
(#) sany válasza sany hozzászólására (») Okt 31, 2023 /

Így a pontos.

Idézet:
„A monitoring- és lakossági riasztórendszer próbája minden hónap első hétfőjén 11 órakor, míg a paksi csökkentett üzemű próba 13 órakor történik.”

Forrás.
(#) torokj válasza Gafly hozzászólására (») Okt 31, 2023 /

Szia,
Szerintem jó volt.A látogatóközpontos fickó (Milán?) felkészült,minden kérdésre tudott válaszolni.
Az üzemi területre bejutni is életreszóló élmény,mélyen,tisztelettudóan meghajoltam a hatalmas ,működő GANZ generátorok előtt.Egy apróság ami zavaró volt,hogy viszonylag kis területre kellett bezsúfolódni 34 embernek az irányítóközpont előtti folyosón.A múzeumba már nem mentünk be,tavaly láttuk.A halászcsárda is élmény volt a retro szocreál épületével,finom ételeivel.
tj
(#) sany válasza torokj hozzászólására (») Okt 31, 2023 / 1

Ha még negyvenen lettünk volna.
(#) Gafly hozzászólása Okt 31, 2023 / 1

Amúgy szombaton megvolt a terepszemle a 2024 évadnyitó ELBAFTA rendezvényre (Május 11, szombat, Ferenc nap) vonatkozóan.
Víz (hideg és meleg is), villany (három fázis), két mosdó, (korlátozott) ottalvási lehetőség.
Jók a kilátások, lásd csatolt képek.
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 31, 2023 /

Hol van ez? Azt látom Fonyódtól nincs messze. Látom már Balatongyörök. Nem olvastam először a képek feliratait.
(#) Gafly válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 31, 2023 /

71-es út, 93-as kilóméterkőnél rögtön balra fel.
Majd lesz kitéve tábla
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 31, 2023 /

Meglátjuk majd, annak idején.
(#) DRoland hozzászólása Okt 31, 2023 /

Nekem is nagyon tetszett a látogatás az atomerőműben. Szerintem minden műszaki érdeklődésű embernek érdemes legalább egyszer elmenni. Köszönöm a szervezést. Tettem fel én is képeket.
(#) Gafly válasza DRoland hozzászólására (») Nov 1, 2023 /

Ezek már jobb képek, mert nem csak senekek vannak rajta.
Csoportképet sajnos még mindig nem láttam.
Amúgy tényleg jó volt a szervezés (kívülállóként ugye majd tutira jól megmondom), és tényleg el kell zarándokolni egyszer az életben. Már ameddig még lehet, nem tudom vannak-e tervek a jövőre vonatkozóan egyáltalán.
Azt a szemüveget már végképp nem értem, már a sisakot is nehezen. Jó a sisak még érthető, nagyon veszélyes ám, ha az ember fejére esik egy atom. De a védőszemüveg, hogy ki ne szúrja az ember szemét, ha éppen akkor robban fel a hóbelevanc. De hozzátartozik a paksi életérzéshez.
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Nov 1, 2023 /

Legközelebb a busz mellé, egy bérelt fotós is kell.
Vállalnád?
Következő: »»   199 / 230
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem