Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
1 ampert ugrál 15 amperes terhelésnél
Viszont most veszem észre feltöltéslor kiirja,hogy érvénytelen könyvtár ( megoldás?).
Próbáljad meg. Persze mérési eredmény nem amperben lesz, de talán nem ingadozik annyira.
Megnéztem a lib-et de nem találok mirror-ra utaló fügvényt, utána olvastam pár helyen de néhány helyen a tft.setRotation(0) -al mutatja hogy megoldja de ezt már próbáltam de ez csak forgatja az irást és nem tükrözi. Ha valaki tud valami konkrétat az kérem ossza már meg velem.
Köszönöm elöre is.
Határozott javulás 16 ampermál 128-134 között ingadozik ez már elmenne.De párszor bevillant 200-as nagyságrend is
Akkor például a mintavételt növeljed 50-ről 64-re. Az még belefér. Persze az osztást is.
Ha ennél több mintavétet szeretnél, ami ugye javítja a stabilitást, akkor int helyett már long-ot kell használnod. Ha át akarod alakítani, hogy tizedes pontossággal mérjed az áramot, akkor float változót használjál, és úgy osszad el a mérési eredményt, hogy a mérési érték helyes legyen.
Rakj a sönt és az Arduino analóg bemenete közé 1Kohm-ot, az analóg bemenetre pedig 100nF-ot. Ha nagyon ugrándozik az érték, akkor felmehetsz 10µF-ra is. Ezután nem lesz szükséged szoftveres átlagolásra!
Kösz még ezt is megcsinálom. Plusz simitásnak,de az átlagolással midjárt vegzek 1-2 ampert ugrál ha igy marad se baj.
Még az osztót be kell álitani, hogy pontos legyen,és kész.
Relét is kapcsol, beállitható határon. Nagyon penge lett, KÖSZ. Idézet: „De felhasználonak is csak jóindulattal nevezném magam,” Sajnos saját eszköz fejlesztés esetén már kissé magasabba követelmény. De nem lehetlen a fejlődés ! Sok hasznos írâs van arduino programozásfól.
Kíváncsi vagyok, mekkora javulást hoz, majd számolj be az eredményekről!
2017-be csináltam a házra light showt Vixen programmal,és arduinó mikrovezérlővel (szerintem jó lett, majd keresek videót).Akkor jobban ment,de ha sok mindennel foglalkozom (2018= indukciós hevitő) elaprózom az időmet.Mindenre nem juthat idő.(És mindemellett sirköves vagyok)
Lehetne indukciós kört teljesen külön tápfeszre teszed megható fet indukciós tekercset kapcsolgatod vonal meg hajtón keresztül pl az áram mérést CS712 /30A méred igy semmi citera nem megy vissza indukciós részből arduino felé! Az arduino külön tápra teszed....
Üdv !
Szeretném magamat ( és a fiamat) bevezetni a mikrovezérlők világába. Kezdődött, hogy láttunk ( és kipróbáltunk ) egy Lego mindstorms csomagot . Sajnos az ára nagyon visszatartó A HeStore-ban található arduino kezdőkészletet néztem ki ( ami kezdetnek árban is belefér). A következő kérdéseim lennének : -Programozásához elég egy USB-n csatlakoztatni ( esetleg driver) és a NETen található valamelyik programmal ( pl. Scratch for Arduino) ? -Van-e limit, hányszor lehet új programot beleírni ? -Mennyire "bolondbiztos" a jószág ? Egy véletlen rövidzár egyből elpusztítja ? Egyenlőre ennyi... Köszi !
Sorban:
- elég - előbb-utóbb elhal benne a flash, de sokezer, és olcsón tudsz Kínából rendelni ha kell - ki lehet nyírni, de nekem még sose sikerült. Javaslom, hogy a tavir.hu-n iratkozz fel a 60 napos arduino tanfolyamra, elindulni nagyon jó tananyag szerintem.
Szerintem jobban jársz, ha veszel egy nano-t, egyrészt olcsóbb, másrészt azt bele tudod rögtön tenni a próbapanelbe. Ha még a neked kellő/tetsző alkatrészeket külön megveszed, szerintem akkor is olcsóbb. Ezekben az egységcsomagokban vannak felesleges dolgok. Pl. nem hiszem, hogy egy lángérzékelőre szükséged van.
Sziasztok!
Chipkit UC32 panelt szeretném használni, arduino kódokkal. Viszont soros kommunikáció esetén, RX/TX és I2c alatt 2-3 üzenet küldése után lefagy. A program Arduino UNO-val működik. Próbálta feltölteni MPIDE szofteverrel is, ugyanaz az eredmény. #include <Wire.h> void setup() { Wire.begin(8); /* join i2c bus with address 8 */ Wire.onReceive(receiveEvent); /* register receive event */ Wire.onRequest(requestEvent); /* register request event */ Serial.begin(9600); /* start serial for debug */ } void loop() { delay(100); } // function that executes whenever data is received from master void receiveEvent(int howMany) { while (0 <Wire.available()) { char c = Wire.read(); /* receive byte as a character */ Serial.print(c); /* print the character */ } Serial.println(); /* to newline */ } // function that executes whenever data is requested from master void requestEvent() { Wire.write("Hello NodeMCU"); /*send string on request */ } Valaki tudna segíteni, mi lehet a probléma? Köszi!
Bizonyára az, hogy a receiveEvent() függvénybe időigényes kiíratást tettél, emiatt ráfutás történik.
Nekem van itthon néhány rég vásárolt Arduinom, amin gyanítom, hogy a klón FT232RL IC van, amit az FTDI egy időben szoftveresen "elrontott" és én hoztam vissza a neten található "unbrick" leírások segítségével. Most kipróbáltam ezeket, nem tapasztaltam problémát. Úgy emlékszem, a Microsoft figyelmeztette az FTDI-t, hogy nem partner ebben.
Kérdésem: - Hogy lehet megtudni, hogy eredeti vagy klón FTDI chippel van dolgom? - kell még tartani attól, hogy FTDI tovább hackerkedik, vagy ezt csak egyszer játszották el?
Van ez az FT_Prog Tapasztalatom szerint klónnal nem működik.
Valószínűleg nem fog még egyszer kekeckedni az FTDI mert a blokkolással sok gyanútlan felhasználót lökött szakadékba, nem pedig a hamisító(ka)t.
Az ötlet jó. De dc 50-70 amperre semmit nem találtam ami megfizethető volna. Az ac mérés pedig itt nem pontos (talán a 70000 µF szűrés miatt).
De várom még az ötleteket .(Igaz nem tudtam mindent kipróbálni amit irtatok, de rajta vagyok.)
Dc áramot akarsz mérni a hall szenzoros áram figyelés ac/dc re is jó (lakatfogó) elven müködik!
A pontos méréshez nagy kellene a ref feszes viszonyítási számolás is szoftveresen pl egy ref fesz ics 4.096v ez elég felbontást adna arduino-é az nem értékelhető nagyobb felbontásra!
Szeretnék használni ATTINY85 or gate módban használni pwm moduláláshoz kérdés az lenne erre milyen függvény képes ami pl 5...10khz módban tudja is kezelni pl? " if (A||B)" nem hiném képes ilyesmi gyors jel feladatra!
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Arduino Pro 3.3V-os panelre szeretnék rákötni egy IRL540N-es FET-et. Ti hogy kötnétek össze? Kell-e tranzisztor az Arduino kimenete és a FET közé, vagy sem? Sajnos a neten eléggé zavaros rajzok vannak erről! Köszi előre is a válaszokat!
Bővebben: Adatlap
Az ábra szerin: Fig 3. Typical Transfer Characteristics 3V-on kezd nyitni, de ez még nem ad optimális teljesítményt. Minimum 5V, de 8-10V lenne az optimális nyitófeszültség. A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2018
3.3 V-os Gate feszültség határeset. Jobb lenne az Arduino és a FET közé egy meghajtó (pl. TC4420), 10 - 12 V-os tápfeszültséggel. Így maximálisan ki tudod használni a FET-et és az esetleges nagyobb frekvenciájú PWM sem lenne gond.
Persze az is kérdés, mit szeretnél kapcoslni a FET-tel mert lehet, hogy egyszerűbben is meg lehet oldani. Reléhez, LED-hez felesleges, egy NPN tranzisztor is jó lehet.
Köszönöm a válaszod!
Akkor ezek szerint Due vagy Uno lapról kellene működtetnem. Ott 5V-ot kapcsol az Atmega328-as proci. Tudnál rajzot küldeni szabványos bekötésre? Köszönöm előre is! |
Bejelentkezés
Hirdetés |