Fórum témák
» Több friss téma |
Hello! Az R308-helyett beteszed a 3,3k ellenállást, és a két diódát sorba kötve teszed az izzó helyére. De jó, ha az ellenállás 2W-os, mert közel 1W-ot el fog fűteni.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2014
Az attól függ, hogy milyen ledet használsz. Ha pl.:2 db 3,6V-os 20mA es ledet soran, akkor 55V-os tápfesznél, 2,4Kohm 1W ellenállást köss be.
HB-105-XG-2D...hestore....hány voltosak lehetnek?
3,2V és 20mA ez a normál üzemi körülmény....
Üdv valaki tudna segiteni hogy ez a panel mien célra való?Esetleg hangfal védelem vagy koppanás gátló..ugy kaptam..
Lassan kész lesz...már csak a zöld kapcsoló,ledek,és az elő erősitő kell bele....sokat segitettetek köszönöm...
Szia! az adott tápfeszt beírod és kiszámolja neked a megfelelő előtét ellenállást.
3mm víztiszta lednek kb 1.8-2v a nyitófeszültsége.55v AC fesznél 5.3 K ohm ot teszel a led elé. 77v (DC!) nél pedig 8.2 K ohm min 0.8 W ost, de tapasztalat hogy bőven elég a negyedwattos ha csak az van. Az átfolyó áramod legyen 10mA bőven szépen erőteljesen fog világítani. Program. A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2014
Sziasztok...kérdésem az lenne beag apt100-al kapcaolatban.
A halk bugást hogyan lehetne eltüntetni a hangfalakról A másik a poti feles hangik normálisan hangosit felestől felfele már csak nagyon keveset hogyan lehetne ki küszöbölni?
Szia.
A halk búgás lehet a pufferkondenzátorok kapacitás csökkenése miatt is. Általánosságban elmondható, hogy ha van valamilyen búgó hang, akkor valami már nem stimmel a végfokozatnál. Persze lehet még árnyékolási hiba is. A hangerő potenciométer logaritmikus karakterisztikájú, így az szerintem jól működik. A hangerő az egyébként megfelelő? Nem torz? Nem melegszik?
Annyi még hogy a hangerő potinál nincs bene a panel csak a.póti az nagy probléma lehet?
Az nem annyira ok, mert az lenne az előerősítője..... Így már a halk búgás is érthető.... lehet van egy földhurok, és amiatt búg...
Nem melegszik,mem is torzit,és szépen is szól csak nem szabályosan hagosít.
A föld hurkot hogyan tudom megkeresni benne?Hol fordulhat elő benne?
Szia! A bemeneti huzalozás nem megfelelősége is lehet a földhurok okozója árnyékolt kábellel oldjad meg ,valamint kapacitásszegény kondenzátor is.A potenciométert és az előerősítőt ne hagyd ki. Ja! És én megpróbálnám azt a segédtranszformátort elforgatni általában egyirányban "szórnak" és már ott is van a brumm.
Renben meg probálom a kábelezést mert nem árnyékoltak...ha kondit kell cserélnem van ithon 2db ami voltban ugyan akkora 63v,de ami benne van az 4700qf es ami van az meg 10000qf jó lenne bele?
Esetleg még a bugás nem lehet attól hogy a sztereó kimenet és a bemenet Mono és a l,r őssze van csak kötve.Vagy igy kellene megcsinálnim mint a képen.
A földet közösítsd csak a jobb bal oldalt válaszd szét amelyik szimpatikusabb azt vidd a monó csatalakozás felé. Igen így is lehet!
Sziasztok!
Szereztem egy ilyen erősítőt kimenőtrafó nélkül. Az lenne a baja, hogy a T106, T107 és T108-as tranzisztor hiányzik. Ezeket mivel tudnám helyettesíteni? Van itthon BC550/560, 547/557, 546/556 MPSA 42/92. Jelenleg a táp van a kimeneten, ez lehet ezek miatt a tranzisztorok miatt, vagy lehet, hogy tönkre vannak a végtranyók? Azok Tungsram 2n3055-ösök. Erre az erősítőre egyáltalán rá lehet kapni simán 4 vagy 8 ohmos hangszórót? Mekkora teljesítményre számíthatok? A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2014
4 és 8 ohmmal is megbirkóznak!100W/8 ohmmal lehet számítani nyugodtan.A tranzisztorok helyére én BD139-140-et használtam, persze arra figyelve hogy melyik pnp és npn.
Azok akkor jók? Nem kell össze-vissza hajtogatni a lábukat?
De a lábát hajlítani kell de nem nsgyon csak kicsit.Szemből nézve a jobb szélső lábat kell középre hajtani.
Most leégett az r144-es ellenállás. Voltmérővel a kimeneten -24V van. De áram semmi. Végtranzisztorokat kivettem, de azok jók.
A T113 tranzisztor biztosan jól van berakva? Milyen típust raktál be? A végtranzisztorok kollektorain milyen feszültségeket mérsz? A T118:+55V, T119:+27V, T120:0V, T121:-25V ezek a jó értékek...
Üdv mindenkinek!
EAG AE 110/A 10W-os erősítőhöz kérnék segítséget. Bár üzemel mondhatni szívességből, mert a hálózati biztosíték foglalat beégve, a potik recsegnek, a kondik 1967-es kiadásúak, az ECC83-as csőnél van egy nyitott trimer. Mindezeket kicserélem, csak abban kérem a segítséget, hogy tudna-e valaki kapcsolási rajzot küldeni, ill. hol találhatok. A neten többször kerestem de, ezt a típust nem találtam. Köszönöm szépen a segítséget. Lele
Kedves Papi!
Köszönöm a rajzot, de sajnos a gépem nem tudja megnyitni. Kérlek, egy másik formátumba, pl. pdf-be ha el tudnád küldeni. Köszönöm szépen. Üdv. Lele A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2014
Kedves Köbzoli!
Sikerült az alkalmazást letölteni, köszönöm szépen a segítséget. Üdv. Lele
Ez tápegység panel.Egyenirányítóval és stabilizátor tranzisztorral.
Üdv mindenkinek!
AE 110 EAG erősítőben kicseréltem a "1967"-es kondikat, beégett bizit aljakat, potikat. Az EZ 81-es cső berakása, és bekapcsolás után a következő feszültségek mérhetők. Trafon AC 281V és 283V kondikon DC 386V mindegyik ponton. Az ECL 86-os és az ECC 83-as csöveket nem mertem berakni, a túl sok anód feszültség miatt. A kapcsolási rajz szerint az ECL 86-os max. 285V-ot, az ECC 83-as max. 180V-ot kaphat. A 6,3V-os fűtőfeszültség rendben van. Segítséget kérek, hol lehet a probléma. Köszönöm szépen. Lele |
Bejelentkezés
Hirdetés |