Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
A 16 ohm kimenetére sorba volt kötve a 2 db 8 ohm beag hox hangfal , most pedig egy Videoton DCR 3090 van ugyan így rákötve . volt olyan előkok cső pár amivel a búgás minimális volt, csak az egyik cső hibás volt nem lehetet használni normálisan .EBC 3 csövek vannak benne ilyet elég nehéz újban szerezni ,akinek van vadi új arra vevő lennék
és EF 40 cső is érdekelne mivel sikerült szereznem egy Rafilm 10
![]()
Ha olcsón szeretnél, akkor Puskás börze vagy a hozzád közelebb lévő Lőrinci börzén május elsején biztos lesz. EF40 szokott lenni, az ECC40 már inkább elkel.
EF40 - van nekem, keress meg.
Bővebben: Link
Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Rafilm25 itt vannak a képek végcső 2 db EL 12 A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2014
Bővebben: Link
Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Ez pedig a Rafilm 10 érdekeségképp megmutatom ezen semmi nincs még csinálva csak az alsó felső fedő lemez lett le homokfújva eddig , meg a szétment tápkondit szetem ki belőle Bővebben: Link itt az enyém is fönt van de a másik tükrözi az eredeti állapotot azt kivéve hogy az enyémen gyárilag nincs hanglámpa csatlakozó . Linkek javítva. Használd a link gombot! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2014
OK. Szép. És?
crapgame felhasználó kérte a képeket !
többiek nézegessék ![]() főleg a 10 wattos én ismerek egy pár nagyopb gyüjtőt de még egy Rafilm10 ami eredeti dobozába van még nem láttam soha ez csak nem egyedi lehet .
Az összes régi vezetéket tessék jól átnézni (főleg a hálózatit, ha még nincs cserélve). a trafó is elviselhet egy ellenőrzést (már ha van mivel). Nekünk egy AV602-es produkálta azt, hogy háza kellemesen bizsergetett (ugyanis a kábelek szigetelése nem állta ki az idő próbáját), ezzel együtt első próbakapcsolásra nagyot szólt egy CD játszóról (ami szintén jó lett volna fizikoterápiára a földkapcsolat miatt)
![]()
okés megnézem , egyébként van egy másik Rafilm25 ami még szinte eredeti teljesen na annak bizsereg a háza kicsit abba még a csatoló kondik is 60 évesek az viszont nem búg .
Nem biztos, hogy rosszak azok a 60 éves kondik, nekem is 47 éves a kondikészletem az erősítőmben, és szebben szól mint egy mai új kondival. A régi kábelezést is fel lehet úgy újítani, (ha szeretnéd megtartani vagy nincs otthon vezetéked) hogy behúzod zsugorcsőbe őket, és újra jó lesz a szigetelése.
Ezt a zsugorcsöves megoldást nem tartom jónak, mert nagyon sok munka és ugyanúgy nem lesz tőle korhű a dolog. Ha már ,akkor meg lehet próbálni varniscsövet szerezni és azzal vagy áthúzni vagy inkább új sima vezetékeket belebújtatva átkábelezni. Ezek korhűek és 1000V-ot is kibírnak. De lehet kapni retro kábeleket is, igaz csillagászati áron a sima drótokhoz képest. Attól még, hogy meg akarjuk őrizni az eredeti állapotokat, nem szabad az életvédelmet ennek alárendelni szerintem (főleg, ha aktív használatra szánt, működő berendezést újítunk fel).
Hát ha már hozányúlok jobban nem lesz átalakítva ,varnis csőnél maradok a 10 wattost azt darabokra kell szedni azon már teljesen roszak a szigetelések még ennél a 25 wattosnál a tápnál még elég jól néznek ki
meg ha hozáérek a testhez nem ráz picit sem Ha van olyan előfok cső pár amivel a búgás megszűnik , de az egyik cső hibás és nem haználható huzamosabban akkor is a táp vezetékeivel lehet valami ??? Kimenő trafónál van rajta átalakítás meg pár pF kondi hiányik ami a végcsőre vollt rákötve és földelve vele meg az egyik előfok csőre is rávolt kötve ez, de a kimenő trafótól hiányzik az a drót amire rávolak kötve ezek a kondik .Én úgy tudom hogy ezek csak a gerjedés miat voltak benne ezeknek a hiánya miat nem búghat csinálok képet a nagyjából eredeti állapotúról tápról anyit mikor a nagyon régi tvket bekapcsolják az a fura szag jön belőle , malomkerék könyékéről de nem füstöl . valamikor serceget kicsit de abahagyta .De full felújítotan vettem egy Rafilm100 az is serceg néha de picit se büdös .Hát ösz visz eddig egy multiméterel értem el rajta amit elértem Hogy ez így nem romlik el 20 percenként már az is nagy szó . Eddig még enyire sem volt stabil
viszaraktam bele próbakép az agyonhasznált régi előfok csöveit és nagyon halk lett a brumm
Az a fura szag: ózon. Igazán dicséretesek az eddig leírt műveid, de a szövegeidben hemzsegnek a helyesírási, fogalmazási hibák, némelyik erősen értelemzavaró.
Én ennyi hiba láttán adtam fel a dolgot, amikor egy pár régi EAG EA-080-ast újítottam fel, fogtam, és teljesen szétszedtem, majd új alkatrészekből megépítettem. (Ez volt az első csövesem) Pöccre indult a cucc, nem búgott, hanem gyönyörűen szólt. Természetesen a kimenő nem az eredeti 100V-os volt, hanem 8 Ohm-ra áttekert lett, amit Siba Feri bácsi tekert meg nekem. De a mai fejemmel már bánom, hogy teljesen szétszedtem, mert jó lett volna megőrizni eredeti állapotában, csak teljesen felújítva, 8 Ohm-os kimenővel. Még azóta sem készült el hozzá a doboz...
Ez igaz, hogy nagyon sok munka lezsugorcsövezni a régi drótokat, de hol lehet szerezni varniscsövet ehhez? Én amiatt tartottam meg a régi drótokat benne, mert ezek egyeres vezetékek, nem pedig sok elemi szálas, és egyrészt jobb velük dolgozni, másrészt a hangra is jó hatással van a régi egyeres drót. Azonkívül nem kell méretre vágni és blankolni sem.
Itt is hirdetnek a drót kereskedők; van náluk varniscső is, prespán is.
Mondjuk én egy Eminence BETA-10-et mondanék, az ~20k/db körül mozog, 50-4kHz környékéig teljesen jó.
Sziasztok!
Mostanában nagyon szemezek a Dynacord csöves végfokjaival. Valami tapasztalatotok van velük? Használt már valaki ilyet? Legfőkép a Dynacord Eminent 2 nézem. Hifi- zenehallgatásra milyennek bizonyulna? ![]() Zoli
Korábban úgyis felmerült mint probléma ennek a hiánya, ha valaki érez magában affinitást hogy megtegye, nem írna (akár egy rendes cikket) végfok számolásról? Pl.: trióda SE méretezésről lehet olvasni, de Push-pullról nem. Aki meg mond is valamit, csak a nézd meg az adatlapját mondatot tudja ismételni.
Tényleg volt ilyen kérdés, amire nem érkezett válasz. Most, hogy visszaolvastam.
Engem, mint amatőrt érdekelne. Írsz róla röviden? Nem találtam push-pull datasheet-et ![]() ![]()
Kifejezetten hangfrekvenciás végfokok számára készült csövek adatlapján vannak gyárilag ajánlott beállítások.
Ha ez nem megfelelő számodra, akkor sajnos meg kell tanulni a csöves erősítők méretezési technikáját. Ez azért nem egy rövid cikk esete. Vannak a neten különböző irodalmak, ezek megtanulásával, és gyakorlati alkalmazásával lehet eljutni a menyországba. A csövekről már mindent leírtak, amit csak lehetséges, csak elő kell keresni. A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2014
Legyél szíves akkor akkor a különböző irodalmakat egy kicsit részletezd, mondjuk egy max. 8-10 mű erejéig, kérlek!
Addíg töltessz egy bikavért
![]() Hosszúhétvégéd van? ![]() Mod.: Mármint neki.. töltessz... egy... bikavért.. A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2014
Köszönöm a feladatot. Úgy gondolom, nem nekem kellene keresnem. De pl. Magyari féle Rádióamatőr zsebkönyvben szépen le van írva a tervezés menete. De használhatod a Híradástechnikai kézikönyvet is. Persze meglehet nem úgy ahogy szeretnéd, készen a számodra megálmodott kapcsolással.
Ha nagyon tudsz angolul, akkor a Morgan Jones féle könyvet ajánlom. Nem egy egyszerű irodalom, én is csak 1-2 dolgot szemeztem belőle eddig.
Morgan Jones: Valve Amplifiers, Fourth Edition A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2014
Lehet 10 perc múlva már nem is lesz meg az eladónak?
![]() Hehe Túl messze van tőlem sajnos. Bár május 2.án pont arra járok majd ![]() Mennyit érhet ez meg? Erősítő bay Töröm a fejem, szeretnék egy erősítőt vásárolni. Fisher nemigazán szereti, akarja meghajtani a 4ohm os hangdobozokat A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2014
Lesz az 150 ojró is a szállítással - ennyiért itthon türelemmel hármat is meg tudsz gyártani ebben a kategóriában ha ügyes vagy. De a 4 Ohmost valószínű ez sem fogja rendesen meghajtani.
Egyébként elgondolkodtató, hogy ilyen amatőr kivitelű 2x3W-os tákolmányért ennyien licitálnak az ismeretlenbe, és a végén még ára is lesz!
Mostani erősítőprojektemhez semmi gondolatom nincsen.
Ami fontos lenne, az a 3 sávos hangszínhez az alkatrészek, csövek, kimenő, meg hálózatitrafó. Azért gondoltam vásárolni egyet, mert imádom a régi dolgokat, és szeretek javítani is. Teljesen az elejéről nem szeretnék kezdeni. Talán még egy trafo áttekerés is beleférne. (EAG nee) Az előbbi csak érdekesség. Dynacordon gondolkozok. Bayen szép áruk van. Csak nemtudom mennyire zenekari, hangosításos. Gondolok itt a marschall-ra. Remélem nem olyan! ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |