Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1615 / 2208
(#) szikorapéter válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Ápr 6, 2014
Valamiért elkezdett erőteljesen búgni az erősítő a háttérben gyengén szólt a zene. Lehet azért mert váltóáram 25V-ot kap fűtésnek?
(#) djcaveman válasza szikorapéter hozzászólására (») Ápr 6, 2014
A váltakozó áramú fűtés elvileg nem csinál ilyet. Más hiba lesz ott. Illesztetlenség alighanem.
(#) szikorapéter válasza djcaveman hozzászólására (») Ápr 6, 2014
Most forrasztom át az összes kábelt jelszigeteltre hátha. Azóta már egyenáramú a fűtés is,de így sem szűnt így átforrasztom a kábeleket.
(#) s.sanyi válasza szikorapéter hozzászólására (») Ápr 6, 2014
Szia.Ezt a kapcsolást megépitette eggy ismerősöm csak kimenő trafó nélkül otl fülesnek.Váltakozó áramú a fűtése igy kevésbé búgott viszont a teljes búgást csak szűrőtrafóval és nagy kapacitású elkókkal érte el 10000 mikro körül,ha jól elmékszem.Fülesnek nekem tetszett a hangja kimenővel szerintem nem nagy szám lehet,de megér eggy próbát.
(#) szikorapéter válasza s.sanyi hozzászólására (») Ápr 6, 2014
Jelenleg kimenő van rajta. Fülesnek csak nagy inpetanciás van itthon egy régi BEAG 2x200ohm / 200mW . Ez megfelel a kísérletre?
(#) s.sanyi válasza szikorapéter hozzászólására (») Ápr 6, 2014
Nem tudom az ő fülesének mekkora az impedanciája,de eggy próbát biztos megér eredetileg 600 ohmos kellene.Mellékelem a doksit mej alapján épitette.
(#) bakos13gab válasza szikorapéter hozzászólására (») Ápr 6, 2014
Nem.
(#) szikorapéter válasza s.sanyi hozzászólására (») Ápr 6, 2014
Én kimenővel próbálkoztam,így jobb is volt a hangja,nem is búgott annyira.
(#) szikorapéter válasza szikorapéter hozzászólására (») Ápr 6, 2014
Most egyenesen a csőről hajtok 2db 32ohm-os hangszórót,így viszont tökéletesen működik. Nem hirdetésnek szánom de akit érdekel ingyen adok egy vadonat új OS51-et. Aki házhoz jön érte az viszi.
(#) djcaveman válasza szikorapéter hozzászólására (») Ápr 6, 2014
Nekem kellene, ha elpostázod. Persze a postát fizetem ..
Azért szerettem volna személyesen mert még rámfér a fejtágítás. Nem árt a tapasztaltabakkal is beszélni egy kicsit.
(#) küzmös Gergely válasza szikorapéter hozzászólására (») Ápr 6, 2014
Maga a trafó kellett volna, mert kettő ilyen trafó sorba kötve.. Kb illeszkedik a PL500-hoz, és 15-20W levehető róla. (VT/Orion kapcsitápok az teljesen más tészta.. ide trafó kellene. ) Fűtés: Simán a trafó szekunderéről lejövő 27V/300mA megfelelő, de ha egyenirányított 27.. hát az is jó. Valószínűleg mástól búg. Megfelelően méretezett RC tag pedig elég a szűrésre.. pl: 2X220µF elégnek kell hogy legyen. (A régi rádiók anódtápját kezdetben 2x32µF majd 2x50µF/385V-al szűrték.)
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2014
Nekem egy videó trafójáról megy most a cső de így jól muzsikál. (Kimenő transzformátor nélkül) A tápba pedig beraktam egy 50V 5000µF-os puffert így teljesen tiszta lett a hangja.
Jól van.. az szupi. Akkor jó "fertőzöttséget".. ebből nem fogsz kigyógyulni ha jól elkaptad. mert ha ez egyszer megtetszik akkor beindul az építkezés.. szépen sorban. Találsz majd egy PCL86-ot és egy hozzá tartozó kimenőt is.. stb,stb,stb..
Már szívből izzik ez. 2Db PCL 86-os is van itthon meg még egy rakás másik cső is akad. Még valahol EC92-es is van 4db.
építkezés lesz itt.. én úgy érzem.
Ha majd akad hozzá táptrafó meg kimenők akkor igen. Addig maradok a kisebb feszültséggel működő csöveknél.
(#) djcaveman válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Ápr 6, 2014
Én unalomból csináltam egy sztereó PCL86 PP-t ... mit mondjak.. Időtöltésnek jó volt, és tanultam is belőle, és igen ha megfertőződtél, akkor véged.. Persze jó értelemben. Amúgy a hangja a PCL86-nak kicsit szerintem elmarad az ECL86 tól, de ez van . Amin most projektezek, az egy GU50 PP SRPP meghajtással 2X50W. Az egyik csatornája már élesztve van, a másik csatorna kimenőtrafóját meg a napokban tekercseltetem meg .
Aki viszont a közelben lakik az ajánlatom áll. Nekem sajnos csak egy kimenőm van itthon régi rádióból bontott. Viszont a csövekhez való nagyfeszültségű transzformátor abban a rádióban rossz volt. Kár érte jó táp lett volna.
(#) küzmös Gergely válasza djcaveman hozzászólására (») Ápr 6, 2014
A PCL86PP-nek igen szép hangja van! Normális trafóval meg pláne. Én is végigmentem a "soron" PCL86SE, PP, EL84SE, PP ,6P1PSE.. majd PL500PP. Amit még nem is láttam, de kíváncsi lennék rá az pont a GU50.. Kimenőtrafóm ugyan nincsen, de a GU50-et is tudnám Junoszty trafóval próbálgatni.
(#) djcaveman válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Ápr 6, 2014
Deszkamodelen már működik a fele a GU50 PP-nek, és isteni a hangja.. Erő, dinamika... ez jellemzi az általam után épített kapcsolást. Csak ajánlani tudom.. Bár a meghajtó fokozat nem az egyszerűségéről híres, de mégis nagyszerű. Kimenő ügyben pedig van itt aki profin, jól teker, és nagyon jól dolgozik....(tapasztalat)..
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2014
(#) dravart hozzászólása Ápr 7, 2014
Hali mindenkinek a legelső munkám egy Rafilm25 csöves erőítő lassan végre normálisan működik és lehet hoszabban használni is mellesleg elég jól szól egy kisebb szobában 2 db 100 watt körüli hangfalakal .

Elég rozogán vettem vagy 20 féle hibajelenség is volt kb
De egy dolgot nem sikerült megoldani a mély hangszóró eléggé búgós brummogós végülis a zene elnyomja de nem az igazi .de már bele volt piszkálva úgy vettem ( főleg a kimenő trafó van beleberhelve de nem úgy ahogy gyárilag volt ) az érdekelne legfőképpen ha gyárilag a kimenő trafó fektetve volt és ebben álítva van emiat lehet búgás brummogás ? vagy inkább az előfok csöveket kénne cserélni,az öszeset újra ? Ha azt nézem őskori hangfalaknál ez az alapzaj nem is hallacódhatot mert énnis próbáltam régi hangfalakal és ezt az alapzajt ott alig hallotam de a hangminőség is elég rosz volt .öszes kondi új, öszes ellenálás , munkapont beálítva.
Vagy talán én várnék tőle sokat ? Van egy másik 25 wattosom ami nem volt még felújítva azt egy kicsit használtam abban nem volt alapzaj de hát elvan benne öregedve az öszes alkatrész valamnyire zajos már igyis
(#) dravart válasza dravart hozzászólására (») Ápr 7, 2014
minőségi tápkondenzátorok vannak benne nem régi vackok vadi újak , csatolónak újabb fajta remixek ,meg tad kondikat használtam. Szűrőkondiknak meg olajpapír van betébe fémházas
(#) Szpisti válasza dravart hozzászólására (») Ápr 7, 2014
Ha kiveszed az előfok csöveket, marad a búgás? Mert akkor esetleg lehet a kimenő elfordítása miatt is.
(#) crapgame válasza dravart hozzászólására (») Ápr 7, 2014
Üdv.
Nekem a régi potméterek is begyűjtöttek mindenféle zavart.
Ami eszembe jut: táp megfelelően szűrt-e, földhurok, előfokozat megfeleően árnyékolt-é, nomeg az általad írt transzformátorok. Valakinek a mechanikai rezgés is okozott brummot, ha jól emlékszem.
Pár képet tegyél fel.
(#) crapgame válasza dravart hozzászólására (») Ápr 7, 2014
Lezárt bemenetnél is csinálja?
(#) FordPrefect válasza dravart hozzászólására (») Ápr 7, 2014
Mi a kérdés??
(#) Szpisti válasza FordPrefect hozzászólására (») Ápr 7, 2014
(#) FordPrefect válasza Szpisti hozzászólására (») Ápr 8, 2014
RENDBEN.
(#) dravart hozzászólása Ápr 8, 2014
Hali délután majd rakok fel képeket ,egyépként amikor elkeztem élesztgetni egy két óra hoszáig nem búgot aztán jöt bele a zaj fokozatosan szerintem. Mert egy beag hox 22 hangfalpáral próbáltam kezdetben de hát ez a videotonhoz képes sehol nincs . Meg vettem vastag hangfalkábelt azóta búg így de viszont a teljesítménye is jobb mint amikor 220 v vezetéket használtam hangfal vezetéknek
Következő: »»   1615 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem