Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Üdv.!
Pedig az rcl.lib alkatrészkönyvtárban mindenféle ellenállás van, ami csak "szem-szájnak ingere"...
Nah... most beírtam a keresőbe hogy resistor és végre talált sokat.
Eddig erre csak ilyen ellenállás hálókat dobott ki. De most már tényleg rengeteget. Nem tudom mitől találta meg a könyvtárakat hirtelen, de megvannak. Azért köszönöm!
Az eagle keresője nem a legjobb, használd a * karaktert is és az megkönnyíti a keresést.
Helotok !
Szertnék egy rajzot készíteni de sehol nem találom az LPT csatlakozót meg tudná valaki mondani hogy hol van köszi
Szervusztok!
Segítséget szeretnék kérni a következő problémával: Adott egy megtervezett nyák. A csatlakozó nyolcszög. (Pl.: Jumber, egyebek) Amikor legyártatom a panel-t, akkor nem fér bele a csatlakozó a furatba. (Amikor kinyomtatom eagle-ből elvileg ott jó.) Vagyis hogyan tudom egy meglévő lib-ből használt alkatrész furatait nagyobbra venni úgy hogy a Lib-be nem módosítom. Van erre lehetőség?
szia!
szerintem itt nézd meg: add -> con-subd. üdv
Nekem csak egy megoldás jut csak eszembe, de az nem túl elegáns: kiveszed a nem megfelelő furatú alkatrészt és a kivezetések helyére megfelelő méretű VIA-kat raksz. A szép megoldás pedig az amit te is írtál, hogy az alkatrészkönyvtárba átállítod és mondjuk más néven elmented.
A te barátod a DRC lehet. Igaz itt csak azt tudod beállítani, hogy az összes PAD furatnak mekkora legyen a legkisebb és legnagyobb mérete.
Nekem is lenne egy problémám az Eagle-el. Nos, Eagle 5.00 -át használok és hibaüzenetet dob fel ha kilépek a programból (2.kép), hogy felül akarom e írni a projekt fájlt egy más verziójú fájlal. Ha igenre kattintok akkor bedob egy másik (1.kép) hibát és ott már mindegy mire kattintok, mert kilép a programból. Viszont ez a jelenség csak akkor fordul elő ha van aktív projekt kijelölve (zöld pötty), ha nincs aktív projekt akkor és úgy módosítgatok akkor utána simán kilép mindenféle hiba nélkül. Mit tegyek? Származik nekem valami hátrányom abból ha nem használom az aktív projektes kijelölést?
Nem ezt az eaglet használom, de más programok generáltak nekem hasonló hibát ha írásvédett fájlokat próbált menteni. Nézd meg hátha az a baja.
Sziasztok! Az Eagle programban hogy lehet megoldani a vezetékezést (pláne autoroute-tal!), ha vegyesen vannak a panelen 0.5, 0.65, 0.8, 1,27 és 2.54 mm-es lábkiosztású alkatrészek?
ha különböző szélességű sávokat akarsz a különböző raszterek miatt akkor a sávoknak osztályt kell létrehozni.
Nem a vezetősáv szélessége okozza a gondot, hanem a rács. Az inch/mil beosztás nem passzol a metrikus méretekhez és viszont.
Hasonló a probléma a néhai szovjet IC-k 2,5 mm-es és a nyugati IC-k 2,54 mm-es lábtávolsága okozta nyűgökhöz.
Ezt nem értem pontosan, a raszter 1.27mm azaz 1 mil
Idézet: „Hasonló a probléma a néhai szovjet IC-k 2,5 mm-es és a nyugati IC-k 2,54 mm-es lábtávolsága okozta” ebben az esetben ha a 0,04mm gondot okoz akkor azt ki kell venni elhelyezéskor a 0,63 -as raszterből
Az 5.0.0 már régi, használd az 5.4-et az a jelenlegi stabil verzió. Az hogy aktív-e egy projekt az nem számít, viszont ügyelj arra, hogy mindig egyszerre megnyitva szerkeszd a kapcsolási rajzot, és a nyáktervet.
Nem akarok full verzióról demo-ra váltani, úgyhogy akkor marad még egy ideig az 5.00 csak akkor nem aktív projektekkel dolgozok majd.
Idézet: Helyesen: 1 mil az inch (25.4 mm) ezredrésze, azaz 0.0254 mm.„a raszter 1.27mm azaz 1 mil” A metrikus méretek (0,8 mm, 0.5 mm és a 0.65 mm-re kerekített SOP lábtáv) tehát nem egész számú többszörösei az 1 mil-nek. Így egy lábat rálehet illeszteni a rácsra, de a szomszédos lábak már egyre kevésbé illeszkednek a rácsra, így nem lehet a vezetéket pontosan rávezetni a lábra. Idézet: A 0.04 mm még nem okoz gondot, de a rasztertől való eltérés a sokadik lábnál már halmozottan jelentkezik. „ha a 0,04mm gondot okoz akkor azt ki kell venni elhelyezéskor a 0,63 -as raszterből” Idézet: „1 mil az inch (25.4 mm) ezredrésze, azaz 0.0254 mm.” Ezt sikeresen összekevertem Idézet: „sokadik lábnál már halmozottan jelentkezik.” Akkor nincs más meg kell rajzolni a helyes lábtávolságokra az alkatrészt. Gondolom nem 20-30db alkatrészről van szó.
Értem. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Köszi a segítságet igy márt meg is találtam
Van valakinek valami részletes leírása hogy lehet panel tervet létrehozni márt régota probálgatom .
Boardban kell rajzolni? Hol lehet a panelméretet megadni meg ilyesmi. Van egy egyszerű rajz például ezt hogy lehetne megcsinálin köszi köszi
Nem annyira részletes, de így kell:
CONTROL PANELon van egy PROJECT (piros mappa), ha nincs, csinálsz egyet (Projects->New Project) A project mellett legyen egy zöld karika, (ezt azt jelenti hogy bevan kapcsolva), vagyis tudsz benne, nyákot, kapcsolási rajzot tervezni, meg könyvtárakat létrehozni...) Nyák tervezés: Project-en jobb click NEW -> BOARD. (itt megnyílik egy fekete ablak) Fent a menüsoron van egy olyan menü hogy VIEW azon belül az első fül a GRID. Na itt betudod állítani hogy milyen mértékegységben szeretnél dolgozni (mm, inch, mil, mic) Amint kiválasztod a SIZE is megváltozik, én azt leszoktam nullázni (FINEST) és OK gomb, utánna már csak rajzolni kell, a vonalnál megvan adva hogy a rajzot mivel jelölöd, a vezetősávokat rétegenként mivel jelölöd... Ha gondolod előkereshetem az EAGLE 4.x használati utasítását, és elküldöm pdf-ben. Edem
Hát azt nagyon megköszöném ha elő tudnád szedni . Elöre is köszi
Egy kisebb nyákot fabrikáltam eagle-ben. Minden jónak tűnik, végső fázisban drillcfg.ulp futtatva, majd cam -(fúró réteg)Excellon de visszakiabál, hogy DRILLS MISSING ?? és felsorol 3 olyat ami hiányzó fúró méret? 2 olyat ami tetszett neki?? Így a fúrófilest nem hozza létre. Mi hiányzik hozzá ( a szakértelmen kívül)?
Eddig még nem találtam, de hamarosan meglesz!
Sziasztok,az autoroute-ban hogyan lehet a vezték szélességet állitani?
Az autoroute-hoz nem értek, mert nem használom de úgy csinálnám, hogy lefuttatom az autoroute-ot, aztán group-al kijelölném az egészet aztán change>>width aztán jobb klikk a board-on és change group.
Lehet, azóta magad is megtaláltad a hibát...
A válaszhoz több info-ra lenne szükség (esetleg a .brd fájlra). Az is hiba lehet pl., hogy Te, inc-ben adtad meg a furatokat a NYÁK-on (az alkatrészek definíciójában adott) és a fúró configban pedig mm-ben. ... vagy fordítva. Futtasd a drillegend-et, az segít megtalálni a választ ! De... a fúró fájlra csak akkor van szükséged, ha gyártatni akarod a NYÁK-ot, vagy saját CNC fúród van. Ha gyártatod, szivesség alapon létre hozzák neked ezt a fájlt.
MolnarG,köszi a választ jó ahogy irtad csak az a bajhogy szélesebbek lesznek a sávok csak a hézag eltünik közülük,egybe folyik az egész Nekem tetszik az autoroutemeg könnyitené a munkát ha tudnám használni
|
Bejelentkezés
Hirdetés |