Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   104 / 443
(#) MolnarG válasza baloghzoli1 hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

A vezetősávok közti távolságot nagyobbra tudod állítani az autoroute-ban azt hiszem a grid-et kell átállítani (mil).
(#) Gyurix hozzászólása Jan 24, 2009 /

Sziasztok eagelel, hogy lehet olyan tervet tükrözni ami tif. formátumban van?

(#) elektrorudi válasza Gyurix hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

Szia.

Szerintem sehogy.
A *.tif képfájl, tehát képszerkesztővel lehet tükrözni.
(#) Gyurix hozzászólása Jan 24, 2009 /

szia és milyen programmal lehet tükrözni?
(#) elektrorudi válasza Gyurix hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

Hmmm.
Nem akarok hülyeséget írni, de szerintem akár a népszerű Irfanwiev-el is.
Jómagam a Photoimpact nevű progit szoktam meg, azt használom.
Ha csak 1-2 fóliáról van szó, küldd el a képet, és tükrözöm neked. Nem érdemes ezért progit vadászni.
(#) Gyurix válasza elektrorudi hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

Köszi, hogy segítesz ez lenne az.

tda7294.tif

(#) elektrorudi válasza Gyurix hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

Egy mozdulat volt az egész...

De..... biztos, hogy ez megfelel neked ?
Ebből a képből igen ronda NYÁK lesz.
Nem találtál egy jobb minőségű fólia rajzot ?
Akármilyen NYÁK tervezős fájl megtenné... vagy végső esetben *.pdf.
De ez... hmmm...
(#) Báddzsó válasza Gyurix hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

kicsit feljavítottam a felbontását, hátha jobb lesz...
(#) Gyurix válasza Báddzsó hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

Oké köszi!
(#) Gyurix válasza Báddzsó hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

Amúgy nagyon király lett a nák olyan mintha gyári lenne pedig még nem is azt használtam amit feljavítottál hanem a másikat és ez lett a legjobb nyákom mert szántam rá időt és jól letisztítottam róla a papírt.
(#) lecso10 hozzászólása Jan 25, 2009 /

Helotok
Valaki tudna segíteni ennek a rajznak a panel terv elkészítésében nem tudom ugy megcsinálni úgy hogy 1 oldalas legyen
Normális fotozható vastagságu vonalakkal.
köszönöm
(#) MolnarG válasza lecso10 hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

Hello!
Szerintem semmi komplikált nincs ebben a rajzban, de tessék megcsináltam. Nem törődtem a szépséggel csak gyorsan összeraktam. Formáznod már neked kell, reméljük az már menni fog .
(#) lecso10 válasza MolnarG hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

Köszi ! ezt autorutal csináltad ?
Én elég kezdő vagyok ez az első kapcsolásom.
egy kérdés te miből tanultad meg igy használni at eaglét?

Köszi ! ezt autorutal csináltad ?
Én elég kezdő vagyok ez az első kapcsolásom.
egy kérdés te miből tanultad meg igy használni at eaglét?

köszi
Egy kérdésem lenne honnan tanultad meg használni a programot?
(#) lecso10 válasza lecso10 hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

bocsi egy kicsit lefagyot aszt hitem nem ment átt
(#) MolnarG válasza lecso10 hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

Hali
Nincsmit, pont volt egy kis időm rá, hát megcsináltam. Bár amit átküldtem az nagyon összedobott csak van még mit rajta szépíteni (alkatrészeket egyvonalba rakni, vezetősávokat elrendezgetni stb). Nem, nem autorout-al csináltam, sose használom, nem szeretem nem tud úgy gondolokodni/optimalizálni, mint az ember, inkább kézzel pakolgatok mindent és saját belátásom szerint alakítom. A használatára magamtól jöttem rá, próbálgattam építgettem aztán kiismertem idővel, szerintem egy minimális angol tudással meg lehet érteni + ami nem volt világos annak utána néztem (pl. buszvezeték használata). Igaz vannak olyan funkciók amiket most veszek észre, most jövök rá, bár az Eagle rengeteg funkciója közül csak a töredékét használom. Nem használok ulp-ket, vagy a CAM processzort (mondjuk ezt szerencsére fogom majd használni). Szóval szerintem az alapszintű használatot kapcsolási rajz készítést és nyák tervezést, saját alkatrész létrehozását könnyen meg lehet tanulni mindenféle leírás nélkül csak próbálkozással. Időt kell áldozni a megtanulására, de aztán cserébe egy nagyon profi progit kapsz, én már semmi pénzért nem térnék át más programra.
(#) zomatt válasza lecso10 hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

Az alapokat leginkább felfedezéssel lehet megtanulni, meg próbálgatással, de saját alkatrész készítéséhez már nem árt egy kis segítség: http://myhome.spu.edu/bolding/EE4211/EagleTutorial4.htm
Üdv
(#) lecso10 hozzászólása Jan 26, 2009 /

Köszönöm a sok segítséget.
(#) bladika hozzászólása Jan 27, 2009 /

Sziasztok!
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy hogy tudok olyan alkatrész és forrasztás oldali gerber fájlt generálni, amin a pad-eken ott van a lábnak a lyuk?

Gerber fájlból szeretném legyártatni a levilágító maszkot, de magát a nyákot én csinálnám házilag és ugye sokkal kényelmesebb úgy fúrni, ha eleve orr a lyuk a rézen.

Bocsi! "eleve ott a lyuk a rézen"

Szóval senki?
(#) spetihun hozzászólása Jan 27, 2009 /

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Nem boldogulok a nyák feltöltésével. Ahogy megrajzolom a poligont, egy szaggatott vonal lesz és nem tölti ki és nem is kerüli el a sávokat. Találtam itt a fórumon egy korábbi parancsos leírást, de azzal sem csinál semmit. Mit rontok el és mit állítsak be ?

köszi
(#) MolnarG válasza spetihun hozzászólására (») Jan 27, 2009 /

Miután megrajzoltad a poligont nyomd meg a Ratsnet gombot. Hogy mekkora helyeket hagyjon ki azt a Drc -ben tudod beállítani a Clearance fülön.
(#) spetihun válasza MolnarG hozzászólására (») Jan 27, 2009 /

köszi a gyors választ, műkszik
(#) elektrocad válasza bladika hozzászólására (») Jan 27, 2009 /

Az Options -> Set -> Misc ablakban alul a Display mode-ban a Real legyen kijelölve, ne a No drills.
(#) bladika válasza elektrocad hozzászólására (») Jan 27, 2009 /

Sajnos a problémát ez nem orvosolja, mert az Eagle-ben ott a lyuk, de a gerber fájlban már nem. Mint azóta megtudtam, elképzelhető, hogy másképp nem is lehet elkészíteni a gerber fájlt, mert a panel gyártók kifejezetten nem szeretik ha fúrás előtt, már ott a rézfólián a lyuk. De aki ezt mondta neki pl Protelban sikerült.

Lényeg a lényeg azóta már megoldottam a dolgot másképp, de értékelem, hogy segítettél! Köszi!
(#) rogers hozzászólása Jan 27, 2009 /

Sziasztok

Az szeretném megkérdezni hogy Autoroute modba hogy lehet beallitani, hogy ne rakjon az alkatrész alá átkötést a túloldalra?

Thx
(#) icserny válasza MolnarG hozzászólására (») Jan 27, 2009 /

Ugye a poligon megrajzolása előtt kiválasztottad a megfelelő hálózatot? (pl. GND, VCC stb.)

A szaggatott körvonal megjelenése után a Rastnest gomb nyomása kell még, ahogy előttem már elmondták.
(#) MolnarG válasza icserny hozzászólására (») Jan 27, 2009 /

Hát szerintem ezt a választ nem nekem szántad, mert én nem a kérdező voltam hanem a válaszoló. Egyébként meg csak akkor kell
Idézet:
„kiválasztani a megfelelő hálózatot”
ha teliföldet vagy telitápot akar csinálni. Ha csak ki akarja tölteni a vezetősávok közötti részt akkor meg úgy ahogy írtam.
Következő: »»   104 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem