Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
nem nehéz, csak szánj rá egy kis időt, hogy beletanulj. az alapdolgokat pikk-pakk megtanulod.
tényleg nézz utána a leírásnak, mert itt már csak ismételni tudnánk az ott leírtakat.
Nem lehet valahol az elején kiválasztani a kívánt méretet ?
Én úgy tudom,hogy nem !De valószínünek tartom,hogy erre a célra van valamiféle ULP.
Ez azért elég nagy hiányosság szerintem !
Legyen ám időd azt a négy vonalat eligazítani
Íígy van,nem szabad kapkodni.Meg egy méretet beállítani még nem kunszt....
Frankón mondom ,nem tudom miről beszélünk !
Segíts légyszi ! Idáig a CircuitMaker2000-et használtam ,ez nagyon új.
panel méretét a dimension réteg vonalai határozzák meg.
Ugyanazzal az eszközzel amivel az alkatrészeket mozgatod!! Megfogod az egyik függőleges oldalt és elkezded húzni, ezzel a két vízszintes vonal hosszúságát állítod, a másik ennek analógiájára...
Ilyesminek nem is lenne értelme, hiszen egy nyák nem feltétlen négyszög alakú. A nyák széleit a 20-as rétegen kell megrajzolni 0 mil vastagsággal.
Ha "új nyákterv" -et választod ,akkor nincs semmiféle vonal,amit állítgathatsz ,ezért nem láttam ,de már segítettek ,köszi !
De azért 100-ból 99 az (ha nem 1000 -ből) .
Szervusztok!
Van rajtam kívül más is akinek az 5.4-es Eagle lefagy állandóan? Kifejezetten, ha át szeretnék mozgatni egy alkatrészt bármerre, egyből leáll.
Üdv! Nem véletlenül azért fagy őszintén mert nem legálisat használsz? Az én 5.6-osom nem fagy le.
Az én 5.6 -osom sem fagy le ,pedig "vasárnap nem volt nyitva a bolt"
Sőtt az enyém sem fagy le! Úgy hívják demó verzió. Csinálj 10*10-es nyákot és akkor az is teljesen jó.
Kérdés viszont áll: Drill file-ba miért minden 575 körül kezdődik? Már kiraktam az alkatrészt a nyákon kívülre mégsem ment a drill 570 alá sem x sem y kordinátában.
Hát igen crackelt, de az 5.0 mégsem ugat érte!
Amúgysem sok változást látok a 3 verzió között.. Akkor maradok ennél...
Újra egy kérdés ,amit nem találok a topicban sehogy
Pad-ekete kéne kőrben leraknom ,mi erre a megoldás ? Köszi
Írj rá ULP-t, vagy ha annyira nem sok van, akkor MOVE PAD_neve (x_koordnináta y_koordináta) beírásával a címsorba lehet legegyszerűbben mozgatni a padeket.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Mégpedig abban hogy kellene nekem TSSOP tokázáshoz library amibe benne van legtöbb méret. legfőképp TSSOP 48 és TSSOP28 as kellene Eagleba. Aki tud érdemben segítni hogy tudnék ilyet berakni a Schematicba aztán PCB-be az kérem segítsen. Olyan kelle ami nem ichez rendelt. Előre is köszönöm
Meg kell rajzolni ha nincs az eagleben.
A TSSOP28-at megtalálod a ref-packages.lbr-ben. A 48-ast nem látom ott, guglizz valami ilyen alkatrész után, és a footprintjét másold át a librarydba.
A 28 as megoldódni látszik. Irták hogy meg lehet rajzolni. elég kezdő vagyok ennyire még nem mélyedtem bele az Eagleba. Egy pár sorba le tudná irnii valaki hogy kell akkor? Köszi
Úgy rémlik, mintha lenne valami cikk ezzel kapcsolatban.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |