Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   134 / 443
(#) NyariG válasza Frankye hozzászólására (») Jún 16, 2009 /

óóóóóó

jól megszívattam magam.
De következetesen, mert egy másik rajzban sem tudtam összekötözgetni

Na mindegy már megy

Köszi a segítséget
(#) Frankye válasza NyariG hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Szívesen, örülök, hogy tudtunk segíteni!
(#) NyariG hozzászólása Jún 17, 2009 /

Akkor jön a következő kihívás!

De lehet ez megint csak nekem az.

Az LM358-as alkatrész 4-es és 8as lábacskáját hogy tudom előcsalogatni?

akuőr.sch

(#) forceberg válasza NyariG hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Azt hiszem, hogy VCC-hez + ?GND?-hez automatán hozzáköti.
(#) NyariG válasza forceberg hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Hát reméljük
(#) gtk válasza NyariG hozzászólására (») Jún 17, 2009 / 1

Menubol Invoke es katt az alkatreszre.
(#) MolnarG hozzászólása Jún 17, 2009 /

Erre a problémára tud valaki megoldást? Én is próbálkoztam vele, de nem ment. Nem enged két "kivezetést" ugyanarra átnevezni.
(#) NyariG válasza gtk hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

ez segített , köszi
(#) kobold válasza MolnarG hozzászólására (») Jún 17, 2009 / 1

Több kivezetés azonos net-re csatlakoztatásához az egyiket nevezd el normálisan (pl. GND), a többit pedig számozva: GND$1, GND$2 stb., amennyi ilyen kivezetése lesz az alkatrészednek.
(#) MolnarG válasza kobold hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Ok. De! Vegyük egy példát: 78xx stab ic, symbolba 3 kivezetés: IN, GND, OUt; packagebe: IN, GND, GND$1, OUT. A deviceba a párosításnál egy GND láb pár nélkül marad... Ez meg lehet oldani, hogy ne kelljen még egy lábat varázsolni a symbolra, tehát egy "vagy kapcsolat" kéne huzalozáshoz, hogy amikor bekötöm választhassak hogy középső láb vagy hűtőfelület, és ha már az egyiket bekötöttem ne akarja a másikat beköttetni. Lehetséges?
(#) kobold válasza MolnarG hozzászólására (») Jún 17, 2009 / 1

Ebben a formában szerintem nem lehet, legalábbis ahogy a Help-ben nézelődtem. A symbol-nak ugyanannyi kivezetése van, mint a hozzárendelt tokozásnak, vagy ha kevesebb, akkor a megmaradt bekötéseket nem tudod használni a kapcsolási rajzon sem.
Azt viszont meg lehet csinálni, hogy adsz a symbol-hoz is egy újabb GND-t, és amikor route-olsz, te döntöd el, melyikre kötsz. Az áramkör működőképes lesz, max. lesz egy légvezetéked a végén, az üresen maradt lábnál.
(#) MolnarG válasza kobold hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Igen, erre gondoltam én is. Csak gondoltam jobb lenne e szépséghiba nélkül ha lehet.
(#) kobold válasza MolnarG hozzászólására (») Jún 18, 2009 / 1

Először is helyesbítenék: többszörös elnevezésnél nem $1, $2 stb. szükséges, hanem @1, @2 stb. nem tudom, miért kell nekem mindig elkavarni valamit...
Másodszor, azon gondolkodtam (ki ugyan még nem próbáltam), hogy mi van akkor, ha több symbol alkot egy device-t. 78xx esetén a "kötelező" lábak (IN, OUT) mennek egy szimbólumba, GND egy másikba, a hűtőborda pedig egy harmadikba. Mindezekhez tartozik egyetlen package, azaz négy kötéspont. Device-nál pedig letennénk a "kötelező" alapelemet, ami automatikusan ADD=NEXT addlevel-t kap, majd mellérakjuk a másik két szimbólumot is, de azoknál az addlevel-t REQUEST-re állítjuk (hasonlóan az IC-k táplábaihoz - INVOKE parancs kell a megjelenítésükhöz). Ezt így elmentve, rajz közben a 78xx alapból két kötésponttal jelentkezik, és INVOKE után adható hozzá a bekötni kívánt földpont (amiknek így azonos név sem kell).
Persze, mindez csak akkor igaz, ha nem tévedtem már megint - és még ha igaz is, egy légvezeték eltüntetése talán nem ér ennyit.
(#) miklosch hozzászólása Jún 18, 2009 /

Hogyan lehet azt megoldani, hogy ha több lapon dolgozok egy projekten belül, akkor a különböző lapon lévő alkatrészeket összekössem valami nyíllal utalva, hogy mi hova megy.
(#) IMi válasza miklosch hozzászólására (») Jún 18, 2009 /

Hello!
Adj a neteknek azonos nevet mind két lapon.
(#) miklosch válasza IMi hozzászólására (») Jún 18, 2009 /

Köszönöm szépen!
(#) MolnarG hozzászólása Jún 20, 2009 /

Hali
Van olyan ulp vagy valami ami újraegyezteti a schematicot és a boardot? Tegnap dolgoztam egy rajzon, ma nyitom meg és azt írja hogy a nem konzisztens a kettő, próbáltam a biztonsági mentéseket visszaállítani de azokkal sem tudtam megoldani.
(#) kobold válasza MolnarG hozzászólására (») Jún 20, 2009 /

Ilyenről nem tudok - csinálni szoktam egy ERC-t, aztán a kapott lista alapján manuálisan javítgatni.
Ezért kell mindig aktívvá tenni a projektet bármiféle szerkesztés előtt :yes:
(#) MolnarG válasza kobold hozzászólására (») Jún 20, 2009 /

Huh, azt hiszem megoldottam a problémám. Alapvetően tévhitben éltem, mert azt hittem ha mentem a sch-t akkor menti a board-ot is tehát, hogy ugyanaz a mentés ideje, De nem! Az összetartozó két fájlhoz tartozhat két teljesen eltérő mentési dátum. Az elején valahogy sikerült megkevernem a fájlok számozását és így persze nem passzolt semmi semmivel, aztán megnéztem egy konzisztens rajz dátumait és láttam, hogy teljesen más dátumok vannak. Kiválasztottam egy bordot és elkezdtem átnevezgetni a s#-okat, míg végül az egyiknél nem dobta be az üzenetet. Mostantól egy kicsit körültekintőbb leszek... ezt a rajzot már 3 hónapja csinálgatom, ha újra kellett volna rajzolnom, hát...
(#) MolnarG válasza kobold hozzászólására (») Jún 20, 2009 /

Igen ez így biztos jó megoldás, de ennyi cécót tényleg nem ér meg, főleg ha több alktrésznél meg akarnám csinálni.
(#) bancsi15 hozzászólása Jún 23, 2009 /

Sziasztok!

Valaki tudna segíteni, hogy honnan tudnék frissebb verziójú eagel-t ingyen letölteni?

Jelenleg a téma címét viselő 4.16-ot használom.

Köszi
(#) MolnarG válasza bancsi15 hozzászólására (») Jún 23, 2009 /

A gyártó honlapjáról: Cadsoft
Természetesen béta verziókat tudsz csak letölteni.
(#) Attila86 válasza MolnarG hozzászólására (») Jún 23, 2009 /

Idézet:
„Természetesen béta verziókat tudsz csak letölteni.”

Nem bétákat, hanem demókat.
(#) MolnarG válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 23, 2009 /

Nyelvbotlás, a lényegen nem változtat. Négy lába van a lónak mégsem asztal.
(#) bitorlo hozzászólása Jún 23, 2009 / 1

Én kérek elnézést,következő kérdés már biztosan elhangzott,de nem sikerült választ találnom rá.

Eagle-ben hogy ill hol lehet a forrpontok(pad)átmérőjét változtatni?
Change-en belül van egy diameter fül de ott csak a via méretét változtatja,én meg az ellenállás forrpontját szeretném növelni.
(#) Szamy válasza bitorlo hozzászólására (») Jún 23, 2009 / 1

edit>design rules>restring fül >és ott tudsz állítgatni ilyesmiket.
(#) bitorlo válasza Szamy hozzászólására (») Jún 23, 2009 /

Addig én is eljutottam hogy a DRC-ben kell ezt azt állítani,vonalvastagság,sávok közti távolság meg ilyesmik nem jelentenek problémát.
Clearance- en belül van egy olyan hogy pad,elvileg azzal lehetne?bár szerintem ott a forrpontok közti távolságot lehet,hiába állítgatom az értékeket nem változik semmi
(#) Szamy válasza bitorlo hozzászólására (») Jún 23, 2009 /

Mégegyszer mondom: a restring fül! NEM a clearance!

1.jpg

(#) bitorlo válasza Szamy hozzászólására (») Jún 23, 2009 /

ops sorry,az valahogy elkerülte a figyelmem,kösz a segítséget!
(#) bitorlo hozzászólása Jún 25, 2009 /

Üdv újra

Akadt mégegy ezzel kapcsolatos problémám,én csak egy-egy alkatrésznek a pad-ját szeretném növelni,nem pedig az összesét,azt hogy lehet?
Következő: »»   134 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem