Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
óóóóóó
jól megszívattam magam. De következetesen, mert egy másik rajzban sem tudtam összekötözgetni Na mindegy már megy Köszi a segítséget
Szívesen, örülök, hogy tudtunk segíteni!
Akkor jön a következő kihívás!
De lehet ez megint csak nekem az. Az LM358-as alkatrész 4-es és 8as lábacskáját hogy tudom előcsalogatni?
Azt hiszem, hogy VCC-hez + ?GND?-hez automatán hozzáköti.
Erre a problémára tud valaki megoldást? Én is próbálkoztam vele, de nem ment. Nem enged két "kivezetést" ugyanarra átnevezni.
Több kivezetés azonos net-re csatlakoztatásához az egyiket nevezd el normálisan (pl. GND), a többit pedig számozva: GND$1, GND$2 stb., amennyi ilyen kivezetése lesz az alkatrészednek.
Ok. De! Vegyük egy példát: 78xx stab ic, symbolba 3 kivezetés: IN, GND, OUt; packagebe: IN, GND, GND$1, OUT. A deviceba a párosításnál egy GND láb pár nélkül marad... Ez meg lehet oldani, hogy ne kelljen még egy lábat varázsolni a symbolra, tehát egy "vagy kapcsolat" kéne huzalozáshoz, hogy amikor bekötöm választhassak hogy középső láb vagy hűtőfelület, és ha már az egyiket bekötöttem ne akarja a másikat beköttetni. Lehetséges?
Ebben a formában szerintem nem lehet, legalábbis ahogy a Help-ben nézelődtem. A symbol-nak ugyanannyi kivezetése van, mint a hozzárendelt tokozásnak, vagy ha kevesebb, akkor a megmaradt bekötéseket nem tudod használni a kapcsolási rajzon sem.
Azt viszont meg lehet csinálni, hogy adsz a symbol-hoz is egy újabb GND-t, és amikor route-olsz, te döntöd el, melyikre kötsz. Az áramkör működőképes lesz, max. lesz egy légvezetéked a végén, az üresen maradt lábnál.
Igen, erre gondoltam én is. Csak gondoltam jobb lenne e szépséghiba nélkül ha lehet.
Először is helyesbítenék: többszörös elnevezésnél nem $1, $2 stb. szükséges, hanem @1, @2 stb. nem tudom, miért kell nekem mindig elkavarni valamit...
Másodszor, azon gondolkodtam (ki ugyan még nem próbáltam), hogy mi van akkor, ha több symbol alkot egy device-t. 78xx esetén a "kötelező" lábak (IN, OUT) mennek egy szimbólumba, GND egy másikba, a hűtőborda pedig egy harmadikba. Mindezekhez tartozik egyetlen package, azaz négy kötéspont. Device-nál pedig letennénk a "kötelező" alapelemet, ami automatikusan ADD=NEXT addlevel-t kap, majd mellérakjuk a másik két szimbólumot is, de azoknál az addlevel-t REQUEST-re állítjuk (hasonlóan az IC-k táplábaihoz - INVOKE parancs kell a megjelenítésükhöz). Ezt így elmentve, rajz közben a 78xx alapból két kötésponttal jelentkezik, és INVOKE után adható hozzá a bekötni kívánt földpont (amiknek így azonos név sem kell). Persze, mindez csak akkor igaz, ha nem tévedtem már megint - és még ha igaz is, egy légvezeték eltüntetése talán nem ér ennyit.
Hogyan lehet azt megoldani, hogy ha több lapon dolgozok egy projekten belül, akkor a különböző lapon lévő alkatrészeket összekössem valami nyíllal utalva, hogy mi hova megy.
Hello!
Adj a neteknek azonos nevet mind két lapon.
Hali
Van olyan ulp vagy valami ami újraegyezteti a schematicot és a boardot? Tegnap dolgoztam egy rajzon, ma nyitom meg és azt írja hogy a nem konzisztens a kettő, próbáltam a biztonsági mentéseket visszaállítani de azokkal sem tudtam megoldani.
Ilyenről nem tudok - csinálni szoktam egy ERC-t, aztán a kapott lista alapján manuálisan javítgatni.
Ezért kell mindig aktívvá tenni a projektet bármiféle szerkesztés előtt :yes:
Huh, azt hiszem megoldottam a problémám. Alapvetően tévhitben éltem, mert azt hittem ha mentem a sch-t akkor menti a board-ot is tehát, hogy ugyanaz a mentés ideje, De nem! Az összetartozó két fájlhoz tartozhat két teljesen eltérő mentési dátum. Az elején valahogy sikerült megkevernem a fájlok számozását és így persze nem passzolt semmi semmivel, aztán megnéztem egy konzisztens rajz dátumait és láttam, hogy teljesen más dátumok vannak. Kiválasztottam egy bordot és elkezdtem átnevezgetni a s#-okat, míg végül az egyiknél nem dobta be az üzenetet. Mostantól egy kicsit körültekintőbb leszek... ezt a rajzot már 3 hónapja csinálgatom, ha újra kellett volna rajzolnom, hát...
Igen ez így biztos jó megoldás, de ennyi cécót tényleg nem ér meg, főleg ha több alktrésznél meg akarnám csinálni.
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni, hogy honnan tudnék frissebb verziójú eagel-t ingyen letölteni? Jelenleg a téma címét viselő 4.16-ot használom. Köszi
A gyártó honlapjáról: Cadsoft
Természetesen béta verziókat tudsz csak letölteni. Idézet: „Természetesen béta verziókat tudsz csak letölteni.” Nem bétákat, hanem demókat.
Nyelvbotlás, a lényegen nem változtat. Négy lába van a lónak mégsem asztal.
Én kérek elnézést,következő kérdés már biztosan elhangzott,de nem sikerült választ találnom rá.
Eagle-ben hogy ill hol lehet a forrpontok(pad)átmérőjét változtatni? Change-en belül van egy diameter fül de ott csak a via méretét változtatja,én meg az ellenállás forrpontját szeretném növelni.
edit>design rules>restring fül >és ott tudsz állítgatni ilyesmiket.
Addig én is eljutottam hogy a DRC-ben kell ezt azt állítani,vonalvastagság,sávok közti távolság meg ilyesmik nem jelentenek problémát.
Clearance- en belül van egy olyan hogy pad,elvileg azzal lehetne?bár szerintem ott a forrpontok közti távolságot lehet,hiába állítgatom az értékeket nem változik semmi
Mégegyszer mondom: a restring fül! NEM a clearance!
ops sorry,az valahogy elkerülte a figyelmem,kösz a segítséget!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |