Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   135 / 443
(#) Frankye válasza bitorlo hozzászólására (») Jún 26, 2009 /

Csak úgy, ha az alkatrész lib-ben javítod ki.
(#) bitorlo hozzászólása Jún 29, 2009 /

Kérdés a következő,hogy tudnám a nyákterv színeit megváltoztatni,ill már az is jó lenne ha csak néhány árnyalattal sötétebbre lehetne állítani a forr szemek színét?
Ha képbe exportálja az ember és behívja paintbe ott egyszerűen csak színek invertálása..
Viszont ha PDF-be konvertálom megmarad az eredeti szín,ami azért nem túl előnyös mivel nyomtatás során a zöld színű részek,a forrpontok,halvány szürkék lesznek,nem pedig koromfekete.
(#) Norberto válasza bitorlo hozzászólására (») Jún 29, 2009 /

LINK

Innen kezd el az olvasást! Kb. 2-3 oldalon keresztül folytatódott a téma a színek beállításával kapcsolatban.
(#) bitorlo válasza Norberto hozzászólására (») Jún 29, 2009 /

Kösz a linket,már valamivel jobb,bár a pad-ok még mindig kicsit átlátszóak,bár már nem annyira
(#) Bari- válasza bitorlo hozzászólására (») Jún 29, 2009 /

Szia

Ha a nyomtatás miatt változtatnál szint az felesleges, az 5-ös verzióju Eagle tud alapból pdf-be nyomtatni ott kipipálható hogy fekete, ekkor minden szin feketével lesz nyomtatva, ha 4-es verziód van tedd fel a PDF Creator nevü progit ezzel lesz egy pdf nyomtatód, ugyan úgy kell eljárni mint sima nyomtatásnál csak a nyomtató helyett a pdf nyomtatót választod ki.

Üdv
Bari
(#) bitorlo válasza Bari- hozzászólására (») Jún 29, 2009 /

Üdv
Ha nem mondod biztosan nem veszem észre,utólag is köszi!
lenne még egy utolsó kérdésem is,nem épp témához vágó,hogy tudnám sokszorosítani a PDF be exportált nyáktervet,azt szeretném hogy egy A4-es oldalra legalább négy kerüljön..
(#) Kafka válasza bitorlo hozzászólására (») Jún 29, 2009 /

Szia!
Van egy (több is) lelkes és önzetlen "zsenink" (E3D+PovRay-ben tuti) (remélem nem haragszik meg, hogy igy jellemeztem) akinek a honlapját bátran ajánlanám: itt. Itt kellene a Cikkek/Eagle alatt mindezt megkeresned.
(#) mammut hozzászólása Jún 30, 2009 /

Üdv!
Valaki használta már az egyik microchip lbr-ben a PIC18F8722-es alkatrészt?
Mert ha igen, akkor már észrevette, ha nem, akkor ne is használja, mivel felfedeztem benne, hogy a TQFP tok jobb és felső oldali lábai fel vannak cserélve!!!
A számozás megfeleleő, csak a tokrajz rossz.
Elég szép tüzijáték lett volna POR közben a chip tetején, ha nem veszem észre!
(#) hofer hozzászólása Jún 30, 2009 /

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék...
Eagle 4.16r
Rajzolok egy keretet a Dimension rétegre. Rajzolok egy ugyan akkora gnd poligont a Top vagy Bottom rétegre. Hiába egyforma méretűek, a gnd poligont 25mil-lel kisebbre rajzolja, bár a szélei a Dimension vonalnál vannak.
Mi ennek az oka és hol lehet kikapcsolni??

Előre is köszönet!
(#) niedziela válasza hofer hozzászólására (») Jún 30, 2009 /

DRC - Distance - Cooper/Dimension
(#) mcfly hozzászólása Júl 4, 2009 /

Üdv!
Tudna nekem segíteni valaki.Még nagyon kezdő vagyok a szoftverben.Olyan problémám lenne,hogy megcsináltam a kapcsolási rajzot amikor áttérek a nyákszerkesztőbe behúzgálom az alkatrészeket a helyükre, autoroute után mindig 0,254-es a vonalvastagságom.Nem lehetne azt megoldani,hogy még az autoroute előtt az összes vonalat megvastagítsam?Előre is köszönöm.
(#) MPi-c válasza mcfly hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

Idézet:
„Nem lehetne azt megoldani,hogy még az autoroute előtt az összes vonalat megvastagítsam?”

De. Tools->DRC...->Sizes
(#) mammut válasza mcfly hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

Ezzel nekem is problémám szokott lenni, de én mindig kézileg állítom be utólag a vastagságokat a panelrajz és az áramok függvényében.

Úgy nézem nem reagált senki a HSZ-re!
EZ
(#) MPi-c válasza mammut hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

Nem találom az 5.6 microchip lbr-ben a 18F8722-őt Béna vagyok?
(#) mammut válasza MPi-c hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

Nekem is az van, csak benne van az összes .lbr állomány.
Ezt külön lehet letölteni a CADSoft-nál.

Ja kérem! Mindjárt ránézek, csak a PIC adatlapját is le kell töltenem...

Köszönöm.Mindjárt jobb!

Megnéztem. Szerintem jó, nincs felcserélve a jobb és a felső oldal. Tegyél le egy schematic-ra egy PIC-et és a kivezetéseket egyesével kösd össze valami alkatrésszel és akkor tudod ellenőrizni a Board nézetben.
Vagy nyisd meg a lbr-t és ott a 18F8722-őt kiválasztva (Device) meg tudod nézni a tokhoz rendelt kivezetéseket. A tokot is tudod ellenőrizni. Megnyitod szintén a Library-ban a Package ikonnal, majd csak a top layer-t bekapcsolva az Info ikonnal végig mész a pad-eken. Így láthatod a számozásukat a Name ablakban.
(#) mammut válasza MPi-c hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

Na megnézem a leírtak szerint! Nekem úgy tünt, hogy valami nem jó, lehet, hogy én cseréltem fel két tüskesort az adapternél!
Köszönöm szépen!

Mutatom, a tok jó!

Még egy kérdés.Ha két oldalas nyákot csinálok az alsót,hogy tudom tükrözni?

Közben már rájöttem,hogy a nyomtatásnál is be tudom állítani.
(#) Rakloo hozzászólása Júl 5, 2009 /

Van olyan gomb az EAGLE-ben amit,ha megnyomok egy alkatrész mozgatásakor akkor csak a fűggőleges/vízszintes tengelyen tudom eltolni?
(#) mammut válasza Rakloo hozzászólására (») Júl 5, 2009 /

Gomb erre a funkcióra nem létezik!
Jobb click az alkatrészre / properties és a beugró ablakban a position sorban az első koordinátát írod át, akkor csak vízszintesen helyezgeti! A második mezőben az Y-tengelyi koordináta állítható be.
(#) MPi-c válasza Rakloo hozzászólására (») Júl 5, 2009 /

... vagy bekapcsolod a raszterháló kijelzését a Gird-ben és a mozgatást a háló vonalaihoz igazítva végezheted.
(#) Rakloo hozzászólása Júl 5, 2009 /

Köszönöm mindkettőtöknek,de ezt a két verziót ismerem.Reménykedtem,hogy lehet ilyet,mint például a Photoshop-ban.
(#) miklosch hozzászólása Júl 7, 2009 /

Kerestem égen-földön PIC16F726 library-t, de nem találtam sehol. Már arra gondoltam, hogy megrajzolom, viszont nem tudom, hogy ezt hogyan tudnám megtenni. Van esetleg ehhez a PIC-hez valakinek a programhoz való rajza, vagy meg tudnátok mondani, hogy hogyan tudom belerajzolni?
(#) Bari- válasza miklosch hozzászólására (») Júl 7, 2009 /

Szia

Itt találod a leírást az alkatrész elkészítéséről, jó olvasást és rajzolást.

Bari
(#) W.A.Lacky hozzászólása Júl 8, 2009 /

Sziasztok!

Segítségre van szükségem. Hol találok micro soic tokot?
Az AD8313 detektor kellene micro soic tokkal.

Köszönöm.
(#) W.A.Lacky hozzászólása Júl 8, 2009 /

Sziasztok!

Segítségre van szükségem. Hol találok micro soic tokot?
Az AD8313 detektor kellene micro soic tokkal.

Köszönöm.
Következő: »»   135 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem