Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   136 / 443
(#) MolnarG hozzászólása Júl 8, 2009 /

Sziasztok!
Ha egy alkatrész value-ét vagy name-jét eltüntetem (smash aztán delet) azt elő tudom e varázsolni valahogy, vagy új alkatrészt kell letennem?
üdv.
(#) mammut hozzászólása Júl 8, 2009 /

Valaki találkozott már olyannal hogy az eagle nem hajlandó sch tervezés közben a vezetéket illeszteni egy pin-nel?
Bármilyen térhálót állítok be, nem megy!
Olyan, mintha elszállt volna a program config-ja.
(#) MPi-c válasza MolnarG hozzászólására (») Júl 8, 2009 /

5.(6)-ban az Info gombbal megjeleníted az alkatrész tulajdonságait. A megjelenő ablakban kiveszed a Smashed pipá, így az eltüntetett név vagy érték újra megjelenik. 4.13(16)-nál nem tudom ez hogy működik.
(#) mammut válasza mammut hozzászólására (») Júl 8, 2009 /

Na már helyreálltak a dolgok!
(#) Frankye válasza mammut hozzászólására (») Júl 8, 2009 /

Elmondod azt is, hogy hogyan? Hátha később más is tanulhat belőle...
(#) mammut válasza Frankye hozzászólására (») Júl 8, 2009 /

Ha gondolod feltöltöm az LCD2USB teljesen ingyenes dokumentációiból a schematikot és kipróbálhatják a kedves kollégák, hogyan tud valakit megszívatni egy rosszul összedobott rajz!

Engem nagyon megkavart, pedig csak a saját AVR-ISP csatimat akartam beleszerkeszteni!
(#) W.A.Lacky válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Júl 9, 2009 /

Köszi, megoldottam...
(#) mammut hozzászólása Júl 12, 2009 /

Üdv!

Kész nyákrajzra (BoaRD), hogyan tudok utólag kitöltést tenni? Ez az ún. Copper Pouring valamiért nem megy!
(#) Lucifer válasza mammut hozzászólására (») Júl 12, 2009 /

POLYGON -> körberajzol, NAME a körvonalon, átnevez GND-re. Majd RATNETS és ki van töltve minden GND-vel. A CHANGE thermals, isolatet célszerű beállítani. Ja és máskor légyszíves használd a keresőt, mert ez itt már gumicsont jellegű kérédés.
(#) mammut válasza Lucifer hozzászólására (») Júl 12, 2009 /

Ok köszi, már néztem a rádiotechnika évkönyves idézetet, csak kicsit bonyolult volt, de ez így sem megy!
(#) niedziela válasza mammut hozzászólására (») Júl 12, 2009 /

Hol akadsz el ? tedd fel a rajzot
(#) mammut válasza Lucifer hozzászólására (») Júl 12, 2009 /

Na már megvan a téma, kicsit húzós lesz a4-es méreten elvégezni ezt a műveletet azt hiszem!
Köszi szépen!

Nem volt gnd vonalam! Mivel külső forrásról megy majd a rendszer.
Érdekes beállítom a kiterjesztést, de nem hajlandó csak .png formátumban menteni a Eagle 5.6...

brd.png

(#) niedziela válasza mammut hozzászólására (») Júl 12, 2009 /

Mit szeretnél ezen a vezetősáverdőn még kitölteni ?
(#) mammut válasza niedziela hozzászólására (») Júl 12, 2009 /

szerintem marad így a fenébe, sőt még vissza is veszek a vezető szélességekből itt-ott.
(#) Rakloo válasza mammut hozzászólására (») Júl 12, 2009 /

Tyűűűha...Szabad kérdeznem,hogy mi lesz ez?

Amúgy ha nem tölti ki akkor nyomj egy jobb klikket és properties,majd ott a Polygon opcióban pipáld ki mind a két kis rublikát.

Capture.PNG

(#) MPi-c válasza mammut hozzászólására (») Júl 12, 2009 /

Üdv! Régen, még a korábbi verziókhoz írtam. Az újabbakban is így kell.
Úgy nézem ez egy szép, nagy próbapanel lesz...
(#) mammut válasza Rakloo hozzászólására (») Júl 12, 2009 /

Persze! Egy PIC18F8622 fog középen trónolni és öt veszik körbe a fejlesztést és tanulást elősegítő perifériák, I2C memória, SPI portbővitő, 8 relé, 8db optocsatolós be-, és kimenet, 2db unipoláris léptetőmotor meghajtó, 7 szegmenses led kijelzők, egy 4x20 karakteres LCD, az összes port összes bitjén portonként kapcsolható állapotjelző ledek, az AD konverzióhoz 3 10K poti + fotoellenállás + fotodióda, és egy 4x4-es nyomógomb mátrix.
Sajnos a chipcad-nél nem volt a 18F8722-es PIC ezért be kellett érnem evvel a 64K-s mikrovezérlővel 128K helyett!
Nem gyenge kis vezérlő ez TQFP80-as tokban 70 I/O lábbal!
Ezen fogok igazán megtanulni programozni, persze ASM-ben....

Bevallom EZ adta az ötletet és egyben a hardveres megoldást is.

Gratulálok hozzá.Gondolom a nyákot nem otthon tervezed legyártani?
(#) mammut válasza MPi-c hozzászólására (») Júl 12, 2009 /

Köszönöm MPi-c ! Jó leírás, beraktam az elektro-s könyvjelzőimhez!
(#) mammut válasza Rakloo hozzászólására (») Júl 12, 2009 /

Hát hogy a viharba ne! Már kifejlődött a fototechnikás gyártásom, hála a sok gyakorlásnak, meg a sok P20-nak!
Az adapterrel 0.3mm-ig le tudtam menni, itt csak az A4-es méret szab határt! A levilágító holnap készül el, ha lesz időm a cégnél lemaszekolni a hozzávalókat.
Nem csalás, nem ámítás 12db 30cm-es számítógépes UV cső lesz benne! És ez még csak 1 oldal.

Na de megyek a Hunyadi utcába a hunyadiba feri bátyóhoz egy kis szakmai tanácskozásra!
Mpi-c lehet hogy ismered Antal Feri bá-t.
(#) MPi-c válasza mammut hozzászólására (») Júl 12, 2009 /

Én csak egy "beköltözött vagyok", így esetleg csak látásból ismerem, tekintve, hogy a szomszéd utca. De, ha benézel balra (a Bem utca felöl érkezve) a Mikszáthba engem is láthatsz, mert épp a ház előtt áskálódom(csak most pihenek). Jól hangzik az a levilágító...

Ejjha,sok sikert hozzá.Képet mutatnál majd a sima nyákról?Már mint csak a nyákról még teljesen csupaszon.
(#) gulasoft válasza mammut hozzászólására (») Júl 13, 2009 /

Nem akarlak elkeseríteni, de ez az életben nem csinálod meg otthon!
Vagy van esetleg cnc fúród hozzá? Mert azokat a 0.3-as lukakat az életben nem fúrod ki, nem szólva a furatgalvanizálásról.
(#) YuriHanabishi hozzászólása Júl 14, 2009 /

Hy, az volna a problémám hogy van egy kötött méretű nyákom és annak a hosszát és szélességét kellene bevinnem progiba hogy adjon egy keretet amibe tudok tervezni. Igaz van az a módszer hogy lemérem nyákot és leszámolom a rasztereket a monitoron , de ennél csak akad valami egyszerűbb megoldás. Ha valaki tudja esetleg KÉREM, segítsen! KÖSZÖNÖM!

Ezt pedig így írjuk, kultúráltan! Ez fórum, nem cset, tehát az ottani, undormány szlenget kérjük itt mellőzni! Lásd: Fórum Szabályzat VI. pont.
Köszönöm: Frankye
(#) Rakloo válasza YuriHanabishi hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

Át állítod mm-be a mértékegységeket és utánna csak jobb klikk>>tulajdonságok és beírod a kívánt vonalra(jelen esetben a keretre) vonatkozó méreteket.
(#) gulasoft válasza YuriHanabishi hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

Első blikkre azt mondanám állíts be raszterméretnek 1cm-t és utána centinként húzod.
(#) gulasoft válasza Rakloo hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

Igen ez kultúráltabb
(#) YuriHanabishi válasza Rakloo hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

Okok, köszi. Közbe énis találtam egy igen kókány de gyors megoldást a dologra 1:1 méretre állítom felbontást monitora ráteszem a nyákot és körberajzolom a progiba igaze ez csak addig működik amíg a nyák kisebb a monitornál. Kicsit off de azért mellékelem az éppeni projecktet amihez készül a kérdéses nyák. Jókis kábeldzsungel még az egész de már éledezik a szerkezet

ABCD0017.JPG

(#) mcfly hozzászólása Júl 14, 2009 /

Üdv!
Ha PDF-be elmentem a nyáktervet és kinyomtatom az Adobe Reader-rel kisebb lesz a méret mint amit eredetileg megadtam. Lehet ezzel valamit kezdeni?
(#) vzoole válasza mcfly hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

Ezt már én is észrevettem.

Nyomtatás ablakban...
Van egy olyan hogy oldalméretezés... alapból ez azon van, hogy nyomtatható területhez méretezés.
Jobb lent ki is írta, hogy 96%
Szerintem ezt kell kikapcsolni.

Azért szerintem, mert még azóta nem próbáltam.
Következő: »»   136 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem