Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   177 / 443
(#) gulasoft válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Márc 20, 2010 /

Inverz pdf-et nem tud. Cam process-nél lehet a kijelölt layerekből inverz ps-t (postsript) csinálni, onnan már bármelyik progi átalakítja pdf-é. Cam process-nél olyat is tud, hogy a forrfülek ki legyenek e lukasztva vagy ne, ez az először fúrok utána furatgalvanizálok és csak ezután marok módszernél kifejezetten hasznos.
(#) biokill válasza asd123 hozzászólására (») Márc 21, 2010 /

Hivatalos oldal: http://www.cadsoft.de/
(#) pajti2 hozzászólása Márc 26, 2010 /

Be kellene rögzítenem pár új alkatrészt eagle-be. Tipikusan IC-k. Pár adatot (hole és pad-okhoz a drill) ki kellene vadászni már meglévő libekből. Hogyan tudom ezt megtenni ?
(#) MolnarG válasza pajti2 hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Nem komplett okozások kellenek? Mert azok könnyen kit tudod másolni egy másik mappába. Ha csak a furatok adatai kellenek akkor lépj be az IC könyvtárába, keresd ki az tokozást, kattints az " i " betűre, majd bökj rá egy PAD-re, a megjelenő ablakban megtudsz minden információt.
(#) pajti2 válasza MolnarG hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Egy kicsit részletesebben plz. Szóval Eagle indít, Library kinyit, IC kiválaszt. "i" ott nem csinál semmit.
(#) niedziela válasza pajti2 hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

IC PAD-nek egy fontos mérete van, ne érjen össze a mellette levővel, a lyuk meg 0,8mm
(#) pajti2 hozzászólása Márc 27, 2010 /

Elfiloztam ilyesmin én is. De nem túl jó ötlet. Ha mindig hasraütögetnék, amikor majd le kell gyártani a cumót, fél tucat féle furat átmérő lesz azon a nyákon. A gyártás körbe fog röhögni. Mindenképpen ellenőriznem kellene azokat az átmérőket.
(#) niedziela válasza pajti2 hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

Nyisd meg az alkatrész könyvtárat
Válaszd ki azt az IC-t amit vizsgálni akarsz (package) ikon
szerkesztőben megnyílik a tokozás
Info ikon és kattint a PAD-re.
(#) MolnarG válasza pajti2 hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

Nem igazán értem a problémád.... miért nem használod a meglévő IC tokozásokat? Azoknak teljesen jók méretei.

eagle.jpg

(#) pajti2 hozzászólása Márc 28, 2010 /

Azért nem használom a meglévőt, mert nem tudom használni. Az a bizonyos "szerkesztő" vagy nem is létezik nálam, vagy csak én vagyok nagyon kezdő (ami egyébként igaz), szóval kezdésnek azt lenne jó megtudnom, hogyan is fog "megnyílni a szerkesztő".

Eagle elindít, projectek lezár, bal ablakban libraries lenyit, 7400-ás IC kiválaszt, és akkor az alanti kép fogad. Szerkesztő viszont nem.

Eagle munkaablak.

Freeware eagle korlátozásról lenne szó?
(#) niedziela válasza pajti2 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Eagle elindít, projectek lezár, bal ablakban libraries lenyit, 7400-ás IC kiválaszt de jobb gombbal katint és ott megnyitás. Utána PACKAGE ikon és kiválaszt a megfelelő tokozás, Info ikon kattint, utána az alkatrész PAD-re kattint....
(#) elektrocad válasza pajti2 hozzászólására (») Márc 28, 2010 /

Ebben nincs freeware korlátozás.
Nem jó helyen keresed a szerkesztőt.
Azt itt kell megnyitni:
A Control panelen: File - Open - Library.
Majd a felugró párbeszédablakban kiválasztod a megfelelő alkatrészkönyvtárat.
A Library párbeszédablakban a nyomtató ikonjától jobbra a három ikonból (device, package, ill. symbol) válaszd ki melyiket akarod szerkeszteni.
(#) Sendi hozzászólása Márc 28, 2010 /

Helló Mindenkinek.

Nincs meg véletlenül valakinek az UAA 170 lib-je?

Köszönettel.
(#) Sendi hozzászólása Márc 28, 2010 /

Helló Mindenkinek.

Köszönöm, de már elkészítettem.

Köszönettel.
(#) pajti2 válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 29, 2010 /

Oké, megvan a szerkesztő, köszönöm mindenkinek.

Megnyitottam a 4000-ást a könyvtárból, dil-8-as tok, és nézem, drill 0,032, de ez csak a Pad-ra. Hole-t nem is találtam. Amikor letöröltem a Pad-ot, ha volt ott Hole is, annak ott kellett volna maradnia. Én szúrtam el valamit, vagy éppen kiszúrtam egy olyan tok típust, ami "viccesen" volt berögzítve?
(#) Kafka válasza pajti2 hozzászólására (») Márc 29, 2010 /

Szia!
Jó helyen keresed, PAD-re jobb gomb -> Properties -> Diameter = PAD átmérő; Drill = PAD furat; Shape = PAD alak
(#) MolnarG válasza pajti2 hozzászólására (») Márc 29, 2010 /

Minek lenne egy PAD alatt még egy HOLE is?
(#) pajti2 hozzászólása Márc 30, 2010 /

Pld mert az a tokozás furatos nyákba való. Lábai vannak az IC-nek, amiknek furat kell. Új vagyok még ebben, hogyan megy ez?

Ha valaki elkészít egy nyáktervet, és odaadja egy cégnek legyártásra, honnét fogja tudni az a cég, hogy hova kellenek furatok a nyákra? Csak a pad-ok alapján automatán elkészítik saját maguk azt a furat listát akkor is, ha én nem pakolok majd hole objektumokat a nyákra? Ezen a gyártási lépésen valahogy mindig csak keresztül siklottam. De most feltűnt.

Valaki okosítson ki plz.
(#) gulasoft válasza pajti2 hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

Kell adnod egy drill filet amit az eagle a cam processor-nál tudsz előállítani. Az az összes furat méretet tartalmazza olyan formátumban amit a fúrók megértenek.
A nyákrajzról sem a képet adod, hanem gerber formátumú file-t.
(#) elektrocad válasza pajti2 hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

A PAD tartalmazza a saját furatát is, amit drill-nek neveznek. A Hole az egy egyszerű furat, amely pl. egy alkatrész csavarral való rögzítésére szolgálhat.
(#) MolnarG válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

Pontosan így, persze ez alól kivételek a felületszerelt SM alkatrészek. De persze nem azokról volt szó..
(#) Lozsa hozzászólása Márc 30, 2010 /

Azt nem lehet valahogyan megcsinálni, hogy egyes bekötésekhez megadott vastagságú sávot tervezzen?
Magyarán amikor 3 féle vastagságú vezetőre van szükség akkor meg lehet valahogy magyarázni, hogy melyiket milyen vastagra tervezze minimum az autoroute?

A másik kérdés, hogy schematic editorban a BUS, WIRE, és a NET között mi a különbség?
(#) MolnarG válasza Lozsa hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

NET: Ezzel kötöd egymáshoz az alkatrészeket a kapcsolási-rajzban. (És csak ehhez használható)

WIRE: Ez inkább rajzolásra való, de ha a NET rétegen használod lehet használni az előzőhöz, de nem javasolt!

BUS: Ez több egy-irányba menő NET-et fog össze (mint a számítógépben az ATA kábel) pl ha egy mikrovezérlő teljes portját el akarod vezetni pl. LCD-re vagy sortüskére vezetni akkor nem kell egyesével behúzogatni mind a 8 vezetéket hanem egy BUS-szal megoldható, esztétikusabb és átláthatóbb lesz a rajz. Persze megfelelően kell címezni a BUS-t és a NET-eket is.

Vezetővastagság állítás: Csak kézzel tudod állítani, automatikusan nem lehet.
(#) elektrocad válasza MolnarG hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

A felületszerelt alkatrészek "padjait" SMD-nek nevezik a programban, ezért nem említettem. A kérdésben csak a PAD-ról volt szó, az meg csak furatszerelt.
(#) niedziela válasza MolnarG hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Idézet:
„Vezetővastagság állítás: Csak kézzel tudod állítani, automatikusan nem lehet.”

Ez igaz, de a sch-ban beállíthatod rajzolás közben, hogy majd milyen szélességű vezetősávot használjon.
(Net Class)
(#) elektrocad válasza niedziela hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Ha kész a BRD és még nincs routolva, vagy ha igen akkor rip-up all, gumikötéllé változtatva mindent, vagy csak a módosítandókat.
Az Edit - Net Classes párbeszédablakban meghatározod (elnevezed) az egyes vezetősávokat, azok szélességét, a furatokat és a szigeteléstávolságot (clearance). Majd az egyes gumikötelek Net Class tulajdonságát a Propertiesben átnevezed az általad megadott Net Class névre. Az Autorouter az szerint fog routolni.
A panelen való módosítás felülírja a sch-ban megadott net class-t.
Bővebben az angol manual 117. és 179. oldalán.
(#) gulasoft válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Ha csak egy egy vezetősávot akarsz változtatni, akkor a change width xxxx (vagy a villáskulcs az eszköztáron) után a vezetékre kattintva xxxx méretűre változtatja, persze innen neked kell vigyázni, hogy ne érjen össze valamivel.
(#) elektrocad válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Ez természetes, az utólagos kisebb módosítást így lehet megoldani, de az eredeti kérdés az volt, hogy 3-4 szélességet akar megadni úgy, hogy az autorouter automatikusan azokkal routoljon előre meghatározva, mely vezetősávot milyen vastagra routolja.
(#) sucuka válasza MolnarG hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Ha a NET rétegre rajzolsz WIRE eszközzel olyan helyen ahol nem tudja indítani az eagle a route-ot, de szabályosan kötöd össze a részeket, erre rányomsz egy RASTNEST-et, utána a hozzá kapcsolódó "gumikötés" eltűnik. De csak ha konzisztensen rajzolsz.
Ha észszerűen használja az ember a WIRE eszközt, akkor hasznos tud lenni nagyonis. Természetsen normál esetben "gumikötések" véglegesítésére a ROUTE parancs való.
(#) dudzsi hozzászólása Márc 31, 2010 /

Sziasztok.
Hogy tudnám ennek a panelnak a méretét meg változtatni? Kicsit nagyobb kellene. És persze pár furatnak is arréb kellene mennie. Soha nem használtam még ezt a progit.
Következő: »»   177 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem