Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektroncső

Témaindító: NBalage, idő: Aug 28, 2005
Lapozás: OK   139 / 139
(#) ngyzoli válasza szendi001 hozzászólására (») Nov 8, 2024 /

Ha PL 36-tal akarsz audio-végfokot építeni,szerintem engedd el az egészet úgy,ahogy van...
(#) segítő válasza segítő hozzászólására (») Nov 8, 2024 /

12AX7 kiváltására inkább a 6N9S (SZ)-t javasolnám..
(#) granpa válasza segítő hozzászólására (») Nov 8, 2024 /

"se a foglalata, se a fűtése okán" a 6H9S se. A többi már lényegtelen.
(#) tufatofu válasza segítő hozzászólására (») Nov 9, 2024 /

12AX7 helyére sem jó minden esetben a 6N2P a fűtés bekötés eltérésén kívül sem, mivel a 12AX7 fűtés-katód (Uk/f) 180V, a 6N2P-nek pedig csupán 100V, ami egy katódkövető fokozatnál(amit a legtöbb zenekari erősítő és egyéb is tartalmaz) pont ezen a határon mozog az érték, a 6N2P-t pedig jócskán meghaladja. Persze lehet gányolni, hogy leválasztani a fűtést a testről külön tápegységről járatva elkerülvén az átütést, ami újabb problémákat vet fel, de meg lehet nyugodni is, hogy hátha kibírja valameddig és a vaterán is úgy hirdették, hogy a 12AX7(ecc83)teljesen kompatibilis orosz megfelelője. Szerintem, és a katalógus adatok szerint meg nem mindenhova.
(#) segítő válasza tufatofu hozzászólására (») Nov 10, 2024 /

Igaz. Sok a félrevezető információ. "Hála" az internetnek. Én is használom..
Eredeti 12AX már kevés van. ECC83 hasonló, de nem ugyanaz, gyártótól függően akár jobb is lehet.
Orosz változata is jó hangú, műszakilag korrekt, ha jó szériát fogsz ki. Erre egyre kisebb az esély, már nem lehet mazsolázni, szerencse kel hozzá. Már kimazsolázták
Átlagos felhasználásnál a 100 V fűtés-katód nem jelent problémát. Az SRPP, kaszkód más.
Érdekes lenne eltűnődni azon, hogy gyakorlatilag minden eladó régóta a szovjet/orosz 6N1P csövet az ECC88 helyettesítésére hirdeti. Ostobaság. Meg kell nézni a csövek adatlapját.
Saját maguk alatt vágják a fát. A 6N1P gyakorlatilag az E80CC-nek felel meg ARC
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2024
(#) jani1987 hozzászólása Nov 12, 2024 /

Kijelző cső

Van valakinek katalógusa a kijelző csövekről? Ezt a típust próbálom azonosítani.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 12, 2024 /

EM84
Varázsszem, régen sokat használták rádiókban hangolásjelzésre.
Számottevő értéket képvisel, mostanság lehet belőle erősítőhöz dekorelemet készíteni. Látványos, és kevés gyakorlattal elkészíthető csöves cucc, ajándéknak is remek.
(#) tufatofu válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 12, 2024 /

(#) jani1987 válasza tufatofu hozzászólására (») Nov 12, 2024 /

Én meg 184-et olvastam elsőre. Nem is volt kerek a történet. Azt hiszem láttam is egy műszer rajzot hozzá. Ezt neki.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2024
(#) Moderátor hozzászólása FerencziJ hozzászólására (») Nov 12, 2024

Hirdetni kizárólag az Apróhirdetés rovatban szabad!
(#) FerencziJ hozzászólása Nov 14, 2024 /

Genalex Gold Lion

Tisztelt Fórumtársak!

Régóta kacérkodom a gondolattal, hogy vásárolok Gold Lion csöveket, van valakinek tapasztalata ezzel a márkával?

Kösz: fj
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2024
(#) szendi001 válasza FerencziJ hozzászólására (») Nov 14, 2024 /

Konkrét tapasztalatom nincs. Amint látom orosz. Mi baj lehet? Új gyártás...
(#) FerencziJ válasza szendi001 hozzászólására (») Nov 14, 2024 /

Nincs bajom az orosz csövekkel, 5-öt használok (6N2P-EV), teljesen meg vagyok velük elégedve. Viszont korábban láttam fórumokon, hogy eladó sorba kerültek ECC83 csövek, de nem indokolták, hogy miért, talán ár-érték arányban nem jók, hogy finoman fogalmazzak.
(#) tufatofu válasza FerencziJ hozzászólására (») Nov 14, 2024 /

Lehet csupán eladási céllal vásárolt meg készletet az eladó. Nekem is van személyes ismerősöm aki hivatalos csőüzletet üzemeltet és komplett készleteket is szokott megvenni (több 100db-os gyűjtő dobozokban) bődületes összegért, amit aztán elapróz a világ minden szegletébe. Orosz csövek pedig a hadsereg öröksége javarészt. Eleve az oroszok is hagytak itt több tonna csövet, és hazai hadsereg sem szenvedett hiányt ilyesmiből, amit aztán "aki kapta marta" alapon hazavitte ha a közelében volt, még ha fogalma sem volt róla, hogy mi az. Ezeket már beárazta a piac, de eleinte lehetett 20ft-ért is venni 6N2P-t, és lehetett 500ft-ért is , ami jelenleg már 2500-3000ft körül mozog. A "Gold Lion" drága és mint mindent ami drága, elképzelhető, hogy hamisba is bele lehet futni. Aliexpress is tele van vele. Külföldi fórumokon nézelődj, mert eléggé megoszlanak a vélemények. Nekem nem volt hozzá szerencsém.
(#) FerencziJ válasza tufatofu hozzászólására (») Nov 14, 2024 /

Köszönöm!
Ha vennék is ,csak hazai üzletből, vagy a gyártó webshopjából (ehx.com) vásárolnék, tudom nem olcsó (majd összespórolom apránként), csábít az alis ár, de látom a csövek közötti különbséget (csillám, stb) nem szabad bedőlni nekik.
Valóban vegyesek a vélemények, ezért sem akarok kidobni egy nagyobb összeget egy olyan csőért ami nem igazán váltja be a hozzá fűzött reményeket.
Ezért is gondoltam, hogy megkérdezlek Benneteket.

fj
(#) tufatofu válasza FerencziJ hozzászólására (») Pé, 0:07 /

Talán a gyártó webshopja a legjobb megoldás.
(#) Ge Lee válasza FerencziJ hozzászólására (») Pé, 9:17 /

Olvasni, olvasni és olvasni. Sajnos nagyon sok linket nem mentettem el, de ezt pl. igen. Végig kell olvasni az egész oldalt, ez konkrétan a KT88-ról szól de a többi csőre is ugyanúgy igaz. Kínában divat lett az, hogy olcsó kis manufaktúrák legyártják a saját csöveiket, majd rátesznek egy logót, leginkább a Gold Lion-t de bármi mást is természetesen. Európai, amerikai kereskedők sem mindegyik tudja kiszűrni hogy melyik hamisított és melyik nem, forgalmazzák, a vásárló meg megveszi. Lehet hogy nem ezen a linken, de leírja valahol az egyik ilyen éveken át csőkereskedelemmel is foglalkozó fickó, hogy aki azt hiszi manapság hogy neves gyártótól vett új KT88-cat az általában téved, mert szinte biztos hogy hamisítványt vett.
Ezért építek/használok inkább ilyeneket mint a 6P45S vagy a 6P3S-E, mert ezek szovjet NOS csövek, tuti hogy nem kínai átcímkézés. Persze, ezekből sem lesz már sokáig.
A jó nyugati NOS csövek meg már olyan árban mennek az ebay-en, hogy a 4 cső árából tudsz venni egy komplett használt erősítőt, akár egész jót is.
(#) mohinger válasza FerencziJ hozzászólására (») Pé, 9:31 /

Szia!

Milyen típust szeretnél venni?
Elő-, vagy végfokcsövet?
(#) szendi001 válasza mohinger hozzászólására (») Pé, 10:16 /

Sziasztok, És miért nem jo a JJ? Legalább hazai, környékbeli.
(#) FerencziJ válasza mohinger hozzászólására (») Pé, 10:19 /

Szia!

Nem azonnal, de V1-be 12AX7/ECC83 (most van 6N2P-ev) 12AU7 Psvane ART van fázisfordítóként, és új MULLARD EL34 végek vannak. Első lépcsőként a V1 pozíciót cserélném. A végeket majd kicsit később KT77-re.
Gondoltam még, hogy a hangszínben lévő 2 db 6N2P-EV-cserélném ki, ez még elhatározás kérdése, met hát ugye $$$
(#) FerencziJ válasza szendi001 hozzászólására (») Pé, 10:23 /

Végként használtam JJ EL34-et, teljesen jó hangja van, dinamikus élettel teli a low cost (!!!) Shuguang alis selejthez képest
A hozzászólás módosítva: Pé, 10:24
Következő: »»   139 / 139
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem