Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
480, de ez csak a max értéke, általában jóval ezalatt marad az USB 2.0 a gyakorlatban, folyamatos adatátvitelnél.
ha nagy sebességen kell folyamatos adatátvitel, akkor firewire (IEEE 1394). a 2.0 már 800 mbpst tud fixen kezelni - a 400-500 gigás külső merevlemezek már szinte nál nagyobb vagy csak firewiren, vagy e.SATA-n csatlakoznak, bár ez még nem annyira elterjedt. illetve van, ami RJ45-el.
Hy!
Egy rövid kérdés: A gép audiokimenetét össze lehet kötni az erősítő RCA bemenetével? (Kábel egyik fele sztereo jack, a másik 2 RCA) Köszi! ![]()
Azóta rájöttem, elvileg igen, mivel line out. Vagy nem? És ki kell húzni a vezetékes rádióadást belőle, ugye (földelés miatt) ?
Nekem is van valahol egy ilyen 1.1-es két gép közé való, olyan lassú volt, hogy hagytam a fenébe.....én nem láttam nagyon elterjedni, de egy 2.0-ás lehet gyorsabb, mint a LAN , bár terjed erősen az alaplapi Gigabit-es ethernet....
boldika, ez alatt a fél óra alatt kipróbálhattad volna...
igen, össze lehet. dugd be simán, aztán ha búg, akkor húzd ki a vezetékes rádióadást. mi a suliban bulikon a az adapterre feldugott laptopot úgy kötjük rá a keverőre, hogy: 1. line out->jack-2*rca->rca-fordító->rca-nagyjack->di-box->XLR a pultba 2. line out->jack-2*nagyjack->đibox->xlr a pultba. ez így tuti nem búg.
Köszi mindenkinek. Kipróbáltam volna, csak féltem, hogy tönkremegy.
![]() ![]()
Értem. Keresgéltem az USB hosszabítót és ott láttam,
![]() ![]()
Hálózati kártyának telepedik és kb. mint egy LAN-on, olyan a beállítás. Driver kell hozzá....
helló. milyen az a légmagos tekercs? vagy hogy kell azt késziteni? egy képet netalán..?
légmagos tekercs az olyan, aminek levegő a magja - tehát végülis nincs is. készíteni pl úgy tudsz, hogy fogsz egy ceruzát, és arra tekersz zománcozott drótot. de pl. a golyóstollakban lévő rugó is lehet légmagos tekercs.
![]()
aháá! értem. Egy tv adóhoz készitek tekercset, de nem tudtam h. milyen az a légmagos tekercs. Azthittem h. nem egy szimpla tekercs, hanem valamilyen másfajta. Na ok. köszi
sziasztok
Nem akartam új témát nyitni ezen az oldalon van egy kis olvasnivaló. http://maxwell.extra.hu/
Üdv!
Leellenőrizné valaki, hogy ez a kapcsolás jó -e? A tranzisztorok 2N3055 -ösök lesznek. Az optocsatolók nem voltak az adatbázisban igy csak tokot raktam helyetük. Köszi.
Sziasztok
Nem egy kapcsolásban találtam már azt hogy 0,1µF-es kondenzátor. Kondenzátor, nem elkó jelzéssel. Ugye 0,1µF-es kondenzátor nincs, ugyanúgy mint 1.000nF-es kondi sem. Azt kérdezném hogy ezek helyett mekkora értékű kondit lehet berakni? Köszi szépen
Hello, nincs itt semmi probléma, csak mások a szabványok, 0,1 µF = 100nF
Idézet: „Ugye 0,1ľF-es kondenzátor nincs, ugyanúgy mint 1.000nF-es kondi sem.” Már megbocsáss, de ezt honnan vetted? Természetesen VAN 0,1 µF-os kondenzátor, ami nem elko. És ahogy Medve kolléga írta az imént: 0,1 µF = 100 nF 1000 nF = 1 uF Nincs ebben semmi ördöngösség, csak át kell váltani! Sőt, amerikai (tengerentúli) oldalak kapcsolási rajzain még olyat is láthatsz, hogy (horribile dictu!) : 0.01 µF (ami ugyebár 10 nF-nak felel meg...)
A hülye amcsi nem képes gondolkodni, mert teljesen leszoktatták róla, azért van minden µF-ban megadva... szerintem
![]()
Idézet: „Már megbocsáss, de ezt honnan vetted?” Onnan hogy még nem találkoztam ilyennel ![]() Oké, nem kellett volna ennyiből lekövetkeztetnem hogy nem is létezik, de akkor is ritka... De azért köszönöm ![]()
Igazán nincs mit! Csak azt hittem, valahol leírva láttad/olvastad, azért kérdeztem... Örülök, hogy segíthettünk!
Még1MbR barátomnak valszeg igaza lehet, a nagyeszű amcsik miatt kellhet így leírni... ![]()
olvassátok el a kónya könyvet nagyon érdekes az első pár oldalon se tudtok megélni 4 évi infóból.... pediig én már tok picet programozni........és pichez progit irni....
helló. Nagyon fontos lenne. Milyen tranyóval lehet helyettesitenii a BC304-es tranót. pl: bc546... Naon fontos
Csa!Lenne egy problémám:van itt a hobbyelektronikan az a progi ami a led elotet ellenallasat szamolja mennyi a leden eso feszultseg es aramerosseg egy atlagos leden ??az a 0,5mm atlagos olcso led. Kb 3V és 15mA???Sürgős lenne THX!!amugy meg:Boldfog karacsonyt mindenkinek!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Hello
Kezdjük ott hogy én még 0,5mm-es átlagos ledet nem láttam :eek2: max 5mm-eset. Amúgy a feszültségük 2-3,5Volt-ig mozog az áram felvétele meg 20-25mA egy átlagos lednek.
ITT szépen, táblázatos formában le vannak írva szépen a különböző színű LED-ek adatai (feszültség, áram, stb.).
Sziasztok!
Leírnám mi a feladat amit meg kellene oldanom: Van egy Canon fényképezőgép ami egy számítógéphez csatlakozik ami nagyon messze van attól a helytől ahol én vagyok. A gépet távoli asztali kapcsolattal irányítom. A fényképezőgépet néha ki/be kellene kapcsolnom. A fényképezőgép ki/be kapcsoló gombja ki van vezetve egy vezetékkel. ezt kellene egy másodpercre "összeérinteni" távolról. a távoli asztali kapcsolattal irányított szamitógép az egyetlen dolog ami szóba jöhet "távirányító" gyanánt. Szóval kell valami kimenet a sz.gépből amit át lehet alakítani úgy hogy az zárja az áramkört. gondoltam például a billentyűzeten lévő led-re ami világít ha a "CAPS LOCK" be van kapcsolva (az én gépemen bekapcsolom a capslock-ot ekkor a távoli gép billentyűzetén világít a LED ide csatlakozik valami amit Ti majd jól kitaláltok hogy mi az, és ez zárja ki/be gomb kivezetett két végét, majd kb egy másodperc múlva kikapcsolom a caps lock-ot) Vagy a másik lehetőség lehet még a hangkimenet (kiadok egy hangot pl. winamppal, a távoli gépen a hangkimeneten egy VALAMI "észleli" hogy van VALAMI és ezt vezetékösszezárássá alakítja... Nos ez volna a feladat, Sajnos nem tudom jól leírni, mert nem értek az elektronikához,de remélem azért ki tudjátok hámozni a lényeget. Ebben kérném a segítségeteket... Köszi, előre is
Hali!
Bővebben: Link Ahová az van írva, "IC felől", azt rákötöd a "CAPS LOCK" LED pozitív sarkára. A relével pedig azt zársz rövidre, amit akarsz. A +Ut-re kötsz +12V-ot, a tranzisztor emiterére (alsó lába) a testet. Ja, a tápot neked kell hozzá biztosítanod, de lehet mondjuk a PC-tápról adni neki. Remélem érthető, de ha nem, kérdezz! Üdv!
Háj!
Tudna valaki egy S-VIDEO >> RCA kapcsolási rajzot adni? Hálás THX ![]()
A google a barátod, bakker!
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |