Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia!
Igazad van, de nagyon csalóka a rajz. A P-FET -nél a gate vonal törésének a Source kivezetésnél kellene lennie. Akkor miért is írtad? Idézet: „Az R4 és R5 rossz helyen van, a G-S közé tedd!” Hiszen oda van kötve... Idézet: „nagyon csalóka a rajz” Azért Akkor csak a kis teljesítményű helyettesítés a gond , ezek szerint.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy mi a különbség az ic és a pic között vagy mellyikkel lehet áramköröket programozni és hogyan kezdjem el tanulni ezt az egészet(program,könyvek ha ajánlanátok) Válaszaitokat előre is köszi!
Ejnye! 1123 napja regisztráltál és nem találod a keresőt? Ráadásul egy kérdést csak egy helyre teszünk fel!
Szia!
Egy kis fogalomzavart érzek: - IC: integrált áramkör (függetlemül a funkciójától), tehát a PIC is IC... - Áramköröket készíteni szokás. Csak a felhasználható által programozható áramköröket (FPGA, memóriák, memóriával egybeépített kontroller, stb) programozzuk. - Egyébként a PIC egy többször újraprogramozható memóriával rendelkező kontroller, amivel sokféle áramkör megépíthető. Nézd meg a PIC kezdőknek topikot...
Becs szó, most ismerkedek a fórummal még csak.
De ez valóban hiba volt, nem ide akartam beszúrni, ha megkérhetlek, törölhetnéd is.
Jó estét mindenkinek azt szeretném kérdezni hogy valaki megtudná nekem mondani,ellenállásokat szeretnék rendelni ezekkel az értékekkel:50Kohm,100kohm,1kohm,25kohm és ezeket hogy találom meg a HEstore Webáruházban??
Valaki segítsen kérem!
Mégis hogyan kerested??
Bővebben: Link Vagy az a baj, hogy nem minden értéket találsz? Olyankor a hozzá legközelebbit vedd meg! pl 25K helyett 24K a szabvány
Beírod a keresőbe a kívánt értéket, aztán a találatok közül kiválasztod. Vagy megkeresed az ellenállásokat, teljesítmény szerint szűröd őket és így keresed meg a kívánt értéket.
köszönöm a segítséget már boldogulok
Sziasztok!
Van egy 3.5 jack aljzatom aminek 5 lába van csak sajnos nemtudom hogy kell bekötni.
Mihez szeretnéd használni? Valami telefoné? Egy fotó sem ártana róla.
Helló!
Már sikerült úrrá lennem a pMOSFET problémán. Most egy PWM-es kérdésem lenne: Lehet e azt csinálni hogy a PWM kitöltését állíthassam, hogy egy frekvenciaosztón kapott jeleket ÉS ill. VAGY kapukkal összeadom, egyesítem őket? Pl.: A képen: AND = A+B+C+D (90%<) OR = A+B+C+D (10%>) Csak próba kép kellene ez a megoldás ha működőképes... SB
Szerintetek ez milyen pontosan mér? Digital thermo meter
A leírásban szereplő "Accuracy: ą0.4°C ą1%" túl jónak tűnik, ahol csak multiméterhez adják a termoelemet és neves gyártó, ott jóval nagyobb pontatlanság szerepel. Vagy esetleg elképzelhető, hogy mivel ez kifejezetten hőmérő, pontosabb, mint a multiméterek? 200-300 fok közötti hőmérsékletet kellene mérnem, maximum 10°C eltérés férne bele, de jobb volna, ha csak 5°C lenne. Ennél pontosabbra már nincs szükség.
Nem telefoné.Boltban vettem.Egyébként egy olyan áramkörbe kell ami egy 556-os icvel+2 potméterrel hangokat generál.Arra kéne hogy hangszórót rá tudjak kötni.
Ez kifejezetten hőmérő. És az érték 1%, tehát 300 foknál olyan 3 fok. Bár tudatommal a normálisabb multiméterek olyan 2-5% pontossággal tudnak mérni hőt.
Üdv!
Elég kezdő vagyok az elektromosságban, meg nem is akarok elmerülni benne. Csak amolyan hobbi szinten érdeklődnék. A gépiparban dolgozom, szóval távol áll tőlem a téma. Az alapprobléma: A-ból B-be akarok folyadékot szállítani egy üzemanyag szivattyú segítségével. Akkuról nem igazán szeretném üzemeltetni, tölteni kell stb. Szóval ezért gondoltam rá, hogy esetleg egy volt/amper állítható tápegységgel megoldható-e a dolog?! Ti hogy oldanátok meg a szivattyú áramellátását? Válaszotokat előre is köszönöm.
Lehet, hogy a rajz nem pontos, de a valóságban jól kötöttem be a gondom az hogy 35A és 85A fetet tettem a Q3-nak és pár kapcsolás erejéig rendesen működik az egész és utánna csak a Q3 megy át zárlatba. Azért nem értem az egészet mert a egy 12V 36W izzót tettem az egész rendszer elejére biztosítéknak, tehát ha bármi zárlat van akkor az világít teljes fényerővel és a fetnek nem szabadna tönkremenni, de már négy darab zárlatos lett.
Igen ,3 db sorba kötve ellenállással és ez egy egység az egységek pedig párhuzamosan kötve ahogy írtad., és ebből van(lesz) 200 db.
Sziasztok!
Építettem egy napkövető parabolakollektort a szakdolgozatom kapcsán. Nem akarok vele tovább foglalkozni gondoltam megválok a vezérlő elektronikától. Feltettem vaterára 1 Ft - ról induló licitre. Magam csináltam, enyhén szólva csúnya lett, de mentségemre legyen, hogy gépész vagyok. Ha esetleg valakit érdekelne: http://elektronika.vatera.hu/egyeb/napkoveto_elektronika_1_ft_nma_1...0.html
Nekem is a program 80-82 ?-ot számolt ,végül 82-est raktam be mert ilyet tudtam csak venni. Akkor semmiképpen ne kössem rá az 5A-os PC tápot ugye? Mivel gondolom ez kevés és egy idő után beadná a derekát. Kb 7A -esel számoljak?
Helló!
Csak egy ötlet: Nem lehet hogy a Q5nél van a baj? Ez alatt azt értem, hogy mindig nyitva van, így a Q3mat ha megnyitod akkor Q5-Q3mon megy át az áram és így égeti ki? SB
Attol füg hogy milyen folyadékot akarsz szállitani , melik kategóriába sorolható, és van - e a közelben el.csatlakozási hozzáférés
Konkrétan benzin és gázolaj átszivattyúzása a cél.
Elektromos csatlakozó van a közelben, szóval ezért is gondoltam, hogy hálózatról küldöm az áramot.
Az 5 amperes PC tápnak szerintem semmi baja nem lenne, csak legfeljebb lecsökkenne a feszültsége és halványabban világítanának a LED-ek, vagy esetleg kikapcsolna a túláram miatt. Egy 7 amperes biztosan elbírná.
Okés köszöntem. Akkor olyat nézek 7-8A osat. Üdv.
Idézet: „Miért lesz gate -source zárlatos a Q3 fet ha K3296 vagy 85L02S-as fetek teszek a kapcsolásba?” vagy pedig Idézet: „35A és 85A fetet tettem a Q3-nak” Most akkor mi van? Az eredeti IRF-el próbáltad már? A két felsorolt "helyettesítő", hiába sok amperes, ha csak 1,5W-os!! És mi valójában a terhelés, mert arról még semmit sem írtál?? És mivel táplálod? Az izzóra már írtam, hogy nem sokat ér, mert a hideg ellenállása 0 ohm, és nincs ideje felizzani sem, mert hamarabb hal meg a FET.
Konkrétan, én nem szivattyúznák benzint, ilyen barkács módszerekkel ! Egy szikra egy rossz helyen, és rotty !!!
Amúgy ha a szivattyú egy gépjármű tápszivattyúja, akkor a legpraktikusabb akkumulátortöltővel próbálkozni, ha van kéznél. De a PC táp is jó megoldás.
A legegyszerűbb kimérni. Bedugsz egy jack dugót, és multiméterrel kisipolod. A nyilás felöli középen az a föld. Amúgy kapcsolós a dugód, azért van öt lába.
Itt van pár féle bekötés : http://www.temple-star.com/2.5mm_3.5mm_6.4mm_azalia_hd_audio_SMT_Ea...ck.htm |
Bejelentkezés
Hirdetés |