Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1928 / 3991
(#) Cece75 válasza pucuka hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Köszönöm a segítséget! Proli007-nek is! Azért ezeket még meg kell emésztenem Ott a pont, hogy elsőre könnyebbnek tűnt a dolog -egy barátom beszélt arról, hogy a hasonló működésű rádiójához készíttetett transmittert. Van min elindulnom, még egyszer köszönöm! Üdv:Cece75
(#) pucuka válasza Cece75 hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

A transzmitter arra való, hogy pl. egy MP3 lejátszó műsorát át tudd vinni az autórádióba, anélkül, hogy fizikailag össze lennének kapcsolva. (nem kell kivezetésekkel bíbelődni)
Ehhez azonban mivel az üzletben kapható eszközök az URH műsorszóró sávban üzemelnek, az autórádióra ezen a sávon vételkésznek kell lenni. A ma használatban levők ilyenek. Elvileg lehet készíteni transzmittert a középhullámú sávra is, ha ez lenne a célod, és akkor a Kossuth mellett még hallgathatnád az MP3 műsorát.
(#) bensepeter hozzászólása Feb 21, 2013 /

Sziasztok! Nyák levilágítót szeretnék készíteni, ezért beszereztem néhány multifunkciós hibás nyomtatót , és egy hibás szkennert is. Először uv ledekre gondoltam de többen említették nekem hogy inkább uv neon, lenne a nyerő. Véleményeteket várom, tapasztalataitokat, konkrét elképzeléseket. ha neonos lenne milyen cső kellene bele, trafó, gyújtó konkrét linkeket szeretnék. Mert ez nekem még gyerek cipőben jár.
Előre is köszönöm.

Petya.
(#) proli007 válasza bensepeter hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Hello! "konkrét linkeket szeretnék" Mi meg hogy a saját topikjában tedd fel a kérdést, így a 146. után.. üdv!
(#) Cece75 válasza pucuka hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Végül is amilyenek a mai rádió csatornák, még jobban is járnék
Akkor új kérdés: Nehéz-e ilyet csinálni, és ismertek- e olyan embert, aki megcsinálná nekem?
(#) bensepeter hozzászólása Feb 22, 2013 /

Bocsánatott kérek a figyelmetlenségemért, tegnap meló után írtam és ezért katinthatam félre.
Elég sok dolgot készitettem már ell, és javítottam is meg jó néhányat.
De nyákot még soha nem készítettem magam. Mindig ismerösöm készítette nekem, szerettem volna rá tapasztalatokat kapni aki már csinálta, hogy melyik választás a jobb minőségben, de rossz helyen járok. Bocsánat.
(#) Frankye válasza Cece75 hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Idézet:
„Nehéz-e ilyet csinálni”

Az attól függ. Aki járatos benne, annak nem. A teljesen kezdőnek (és a szavaidból azt veszem ki, hogy Te is ebbe tartozol), annak igen.
Idézet:
„ismertek- e olyan embert, aki megcsinálná nekem”

Az apróhirdetési rovatban tedd fel a kér(d)ésed, biztosan akad olyan, aki jelentkezik erre.
(#) Frankye válasza bensepeter hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Semmi gond, előfordul, folytassuk ott.
(#) ZsoltiD hozzászólása Feb 22, 2013 /

Sziasztok!

Több nyáklapon is láttam már, hogy egyes alkatrészeket valamilyen anyaggal leöntöttek, és később/végleges halmazállapota szilárd volt. Gondolom 'mechanikai' szilárdság érdekében teszik.
Készítettem egy olyan nyákot, amin csatlakozók vannak, viszont be lesz dobozolva, és a csatlakozókat a nyákhoz egyéb módon is rögzíteni kellene, mert ha sokszor használom a csatikat, egy idő után 'ki fognak törni'. Csak nem tudom annak az anyagnak a nevét. Talán műgyanta? Valaki tudja esetleg?
Köszi!

Zsolti
(#) tom75 hozzászólása Feb 22, 2013 /

Sziasztok!

Találtam egy műszert melyet szeretnék megépíteni, de egy kicsit szeretné átalakítani ebbe szeretnék tanácsot kérni.
Műszer bemenetét szeretném 4 vezetékes mérésre átalakítani.
Mit kell ehhez módosítani?
Kapcsi rajz csatolva

Köszi

esr3.pdf

(#) lóri válasza tom75 hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Nem tudom mit kell módosítani. Én ezt találtam, ez négyvezetékes.
(#) ColT hozzászólása Feb 22, 2013 /

Hülye kérdés.
Sennheiser SH350 vagy SH250 headset bekötésében tudna valaki segíteni? EasyDisconnect csatlakozó van rajta. Ezen kint van 4 láb, ebből a két szélső között tudok mérni kb. 3,8k-t, a két középső között pedig 270 ohm -ot. Más kombinációban semmit nem tudok mérni a lábak között.
Zajcsökkentős a cucc, gondolom ezért nem triviális a kiosztás megállapítása...
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2013
(#) pucuka válasza ZsoltiD hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

A nyákon levő alkatrészeket olyan anyaggal szokás kiönteni, ami kellő védelmet nyújt az áramkörnek. Más más anyagot használnak víz, vízpára, por, agresszív anyagok, elektromos, mechanikai behatások, robbanásbiztos kivitel esetén. Ha a csatlakozó nagy igénybevételnek van kitéve, akkor az annak megfelelő kategóriájú csatlakozót kell használni, az ezeregy típus közül. Azon a kiöntés nem segít, sőt kifejezetten hátrány, ha cserélni kell.
(#) chipi hozzászólása Feb 22, 2013 /

Sziasztok!

Segítséget kérnék tőletek, hogy van egy fém dobozom és üveg ajtót akarok az elejére.
Zsanérokat akarok az üveg lapra ragasztani. A zsanér nagy felülettel érintkezne az üveggel.
Üveg vastagság 8mm.
Mivel érdemes összeragasztani?
(#) johny999 hozzászólása Feb 22, 2013 /

Üdv,

tudnátok ajánlani egy viszonylag egyszerű, gyorsan megtanulható programot elektrotechnikai rajzok készítésére?
(#) chipi válasza johny999 hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

(#) johny999 válasza chipi hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Nem PCB tervező programot keresek :/
(#) chipi válasza johny999 hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Még ezt találtam.
(#) jocka0012 hozzászólása Feb 22, 2013 /

Üdv!Az lenne a kérdésem , hogy az alábbi fm vevő kapcsolásonBővebben: Link , hogy működik a rezgőkör , hogy fogja be a rádihullámot , és a két tranzisztor (T1,T2) , azért felelős , hogy "utánpótolja" a rezgőkör energiáját?
(#) hepi02 válasza chipi hozzászólására (») Feb 22, 2013 / 1

A legjobb az üveg ragasztására a szélvédőragasztó.
(#) Cece75 válasza Frankye hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Köszönöm!
(#) kendre256 válasza jocka0012 hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Az a kapcsolás egy vicc! Rossz vicc...
Az adó mellett száz méterre biztosan szól is, de ott egy érzékenyebb mikrofonerősítő is veszi a műsort.
(#) proli007 válasza jocka0012 hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Hello!
Ez egy szuperregeneratív vevő. Szépsége, hogy nem csak vesz, hanem közben zavarjelet is sugároz az antennán. Az adó jele, és a közel azonos frekire hangolt oszcillátor jele összekeveredik (inkább összekutyulódik), és a különbségi jelek megjelennek hangfreki formájában.
FM vevőnek ez olyan, mind a kutya helyett a macska. Az is sétál majd az udvaron, csak ugatás helyett nyávogni fog.
üdv!
(#) jocka0012 válasza proli007 hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Értem vicces hasonlat , de akkor , hogy működnek az egyszerűbb rádió vevők?Rezgőkör mindenképpen kell hozzá?
(#) proli007 válasza jocka0012 hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Hello!
Egyszerűbb rádióvevők, általában nem FM vevők. A rezgőkör a rádiózás alapja. Vannak ilyen egy IC-be integrált vevők, amit pár száz forintért kapsz. Egy tekercs van benne, minősége olyan is. Nyomógombbal hangolható.
De miért nem olvasod el, azt az oldalt, amit belinkeltem? Ha erről a témáról alapos információt szeretnél, akkor abba munkát is kell fektetni. Nem lehet komplett dolgokat, módszereket,áramköröket egy-egy mondatban megválaszolni. Egy mobiltelefon is kintről nézve, csak egy gyufásdoboz, még is egy komplett team több ezer mérnöki munkaórája van benne. Nem gondolod, hogy azt elsajátítod néhány mondat értermezésével?
Nagyon elkényelmesített benneteket ez a "digitális világ". Én csak annak engednék egy tányér leveset megenni, aki már életében egy szál répát megtermelt, hogy tudja miről van szó. A tudás, és körülöttünk világ nem virtuális nokedli, nem olyan dolog, mint a "gyere buci hamm bekaplak". Ide kitartás és szorgalom kell..

üdv!
(#) jocka0012 válasza proli007 hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Rendben , konkrétan az első válaszodra voltam kiváncsi , nyilván nem gondoltam , hogy néhány mondat értelmezésével elsajátítom....
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2013
(#) tom75 válasza johny999 hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

akkor milyen progit keresel?
(#) FLeR hozzászólása Feb 22, 2013 /

Sziasztok

Egy nektek egyszerű kérdést szeretnék feltenni. Hogyan lehet autóhifihez pót akkumulátort kötni úgy hogy a főakkumulátort ne merítse a zene ha áll a motor?
(#) johny999 válasza chipi hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

Már megoldottam máshogy. Kosz azért.
(#) ZsoltiD válasza pucuka hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

Rendben, akkor olyan csatlakozót használok. Köszi!
Mechanikai behatások ellen milyen anyagot szoktak használni?
Következő: »»   1928 / 3991
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem