Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Nem volna esetleg egy hasonló méretező program kis teljesítményű FET-ek használatához?
Sziasztok gyerekek! Adott egy denon avr-1905 ....bekapcoslásnál lefuttatja a beállításokat és leáll...hard resetet próbáltam. Neten is kutakodtam ott egy tulterhelés figyelő típushibának írják le több oldalról megközelítve a hiba megooldását. Van e köztünk olyan aki erre a tipusos hibára egy frappáns megoldást tud...
Ha több oldalról is van megközelítés, miért nem próbálod ki valamelyiket?
Szia!
Ne haragudj, hogy ilyen soká válaszolok de csak most jutok hozzá. "Valamilyen fogyasztó csak van, amikor jár a motor." -Nincs Ha nem kapcsolok semmit (pl irányjelző vagy munkalámpa) akkor nincs fogyasztó. Itt nincs szükség hál istennek semmilyen elektronikára. Illetve van egy apró vezérlés rajta de az is a fezszabályzó a generátoron Így nem tisztán látom hogyan alakul ki a csipogó áramköre mikor leállítom a traktort. Az lenne a cél, hogy mikor leállítom a traktort és a világítás fel van kapcsolva akkor a hangjelző készülék jelez, hogy ne felejtsem felkapcsolva a lámpákat. proli007 Köszönöm válaszod, egyenlőre Epu2 tanácsa után mennék. aztán ha nem bírok vele fordulnék más irányba.
Ez csak tipp, de csak van generátor rajta.
Ha ég a töltésellenőrző, akkor sípolhat az a valami.
Az van.
Vagyis akkor a gerjesztő körön keresztül záródna az áramkör Esetleg ez nem zavarhat bele a gerjesztésbe? Mármint elég a sorba kötött dióda a csipogóval a védelem érdekében?
Gondolom ennek a csipogónak jó nagy belső ellenállása lehet.
Ha a töltés ellenőrzővel párhozamosan kötöd szerintem semmi keveredést nem okoz. Szerintem egy próbát megér. Az biztos, hogy nem megy tönkre tőle és a töltést sem zavarja. Ez a tippen. Hátha egy hozzáértőnek is lesz róla véleménye.
Szerk: közben látom, hogy már válaszoltak a kérdésedre.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2020
Sziasztok! szeretném valaki segítségét kérni . van egy képernyőm egy rossz laptopbol. Jól mükodott acsak a vincseszter volt rossz. vettem hozzá egy ilyen adaptert hogy tudjam használni második monitorként kábelen de nem jön be a kép. itt egy foto az összekötésről.
tisztelettel :aramis.
A képeden semmit nem látni.
Ha jól csalódom -mert látni nem lehet- ezen a vezérlőn jumperokkal kell beállítani a panel felbontását, és az lvds tipust.... A tápfeszt is állítani kell. A panel hátlapján rajta szokott lenni a beállítás. Ha nem jumperos, akkor lehet fixen be van sütve valamilyen másfajta paneltipushoz...
köszönöm a választ . ittküldök másik fotokat.
A hátulján ott van a 3.3/5V jumper állás, felül úgy látom az 5V-ra van a jumper dugva, alul meg a 3.3V-on egy ónpaca? nincs ott zárlat?
Hátul ott a felbontás jumperelése. Ilyen állás szerintem nincs a táblában, hogy 1 jumper sincs feldugva... az esetek többségében két jumper is kell...
Még egy. Tápot kapcsoltál rá? Nem látok se tápcsatit se tápkábelt. Működik ez a panel egyáltalán?
Olyan mókoltnak tünik, az smd IC helyén, mintha utólag leműtötték volna - gondolom az audió lehet ott. Az LVDS kábel is lehet kérdéses bekötésű, az asztali moncsik csatija lehet ugyanaz, mint a noti lcd csatija, viszont tök más a bekötése, ellenőrizd a táp hol megy át (több fekete/piros tápkábel szokott lenni), és ezek az lcd panelon hová mennek, a pirosak, ill a feketék láthatóan össze vannak kötve az lcd panelon, vagy nézd meg a régi notiban hol ment a táp
Másik. LCD háttervili meghajtás honnan van?
Azonos csati, tök más bekötés
Szerintem az panelodra az lvds kábel is fordítva van feldugva, a piros másik csati irányába kellene lenni a piros kábel ereknek... Mérd meg a táp jumpert a tüskesoron hová megy... oda kell a piros ereket passzintani...
Sok sebből vérzik már ez a projekt, erősen gyanús hogy valami tönkrement a próbálkozásban
ime: lvds tüskesoron csati piros erek a táp jumper felé
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2020
Semmit nem csináltam ugy ahogy megjött ugyanúgy van minden a piros aljaztba kellene a táp azt még nem találtam a képernyőböl jönne?
Külső 5V táp a piros csatira, és ugyanerre a pirosra a háttérvili vezérlő, ill lehet ennek >12V kell,
az LCD az LVDS kábellel (piros erek) kapja a tápot a táp jumper állásától függően... -- Ha nem csináltál semmit akkor ez mit jelent? "második monitorként kábelen de nem jön be a kép" mitől lenne kép, ha táp sem volt? A 2 db gyári jumpert elvitte a cica? Nehéz pótolni, 2mm-es, vagy forrasztgatsz, illetve én erre a panelra "rágyártottam" dip kapcsolósort
Úgy értettem semmi féle forrasztás és hasonló csak ugy ahogy írtam . Azt nem tudtam hogy külön tápot kell be iktatni.
Egy asztali monitor áll:
-táp -háttér vili vezérlő -lcd panelvezérlő elektronika -lcd panel (háttérvilágítással fénycső, vagy led) -műanyagház az első 4-et nem lehet elspórolni házibarkácsban sem
Ha nem kapcsoltál rá tápot akkor túlélte! Persze a csatikat, jumperokat ellenőrizd 3*
Sikerült. Kösz mindenkinek ilyen jó fejek vannak itt a fórumon.
Elfelejtetted leírni mi volt a megfejtés.
Egy EI 106/45 magú hálózati trafó primer tekercsének mennyi az ohmos ellenállása? 15 ohm lehet?
Akár lehet is. Sok mindentől függ. A feltekert huzal mennyiségétől.
Gondoltam, sorba kötök vele egy 100W-os izzót, megnézem mennyi fesz esik rajta. Csakhogy már lecseréltem a házban minden égőt ledesre, az egyetlen nem ledes a pincében egy fénycsöves gömblámpa.
Az ötlet nem rossz, de mint írtad... Esetleg, ha van egy 2...3,15A es üvegbiztosítékod, azt kösd sorba és hagy szóljon. Ha kiolvad, nem talált, ha nem, mérj áramot, vagy várj a melegedésre. Ha gáz van, 5...10 perc múlva erős melegedés várható. Hosszútávon biztos melegszik, már a vas miatt is, de az normális.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |