Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   473 / 625
(#) lelkes amatőr hozzászólása Júl 12, 2022 /

Sziasztok,
Érdekes problémába ütköztem és nem látom a megoldást.
Pár számot szerettem volna összeadni, de a táblázatkezelőm nem akarja rendesen végezni a dolgát.
Az első sor eredménye helyesen 208 lenne, a második sort már hibátlanul számolja.
Semmi cellavédelem, mindenhol csak szám szerepel.
Miért csinálja ezt velem?
(#) Gafly válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Júl 12, 2022 / 1

Hacsak nem azért, mert az egyik cella az text, és nem general mint a többi.

excel.PNG

(#) lelkes amatőr válasza Gafly hozzászólására (») Júl 12, 2022 /

Idézet:
„mindenhol csak szám szerepel”

többször átnéztem, ezek csak számok.
Van táblázatkezelőd? Kiváncsi lennék, ha megnyitod mit mutat.
(#) lokátoros válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Júl 12, 2022 /

Nézd meg a C1 cellát, a formátuma Text.
Változtasd meg szám formátumra, töröld ki a tartalmát és írd be a számot, működni fog.
Én Open Office-al néztem meg.

szerk: Gafly megelőzött.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2022
(#) lelkes amatőr válasza Gafly hozzászólására (») Júl 12, 2022 / 1

Meg lett a hiba: az első 25 valamiért szöveg lett, pedig üres táblázatba a num-padon írtam minden számot.
(#) lelkes amatőr hozzászólása Júl 12, 2022 /

Kössz mindenkinek a segítséget, elment egy órám erre, nem értem miért döntött úgy a gép, hogy numpadról szövegként írt számot egy helyen.
(#) Massawa válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Júl 12, 2022 /

Nem döntött vagy ilyen az alapbeállitás, vagy te irtál a számokhoz (akár láthatatlan) karaktert. A NUMpad semilyen garancia a számok helyes bevitelére, csak segitöeszköz a kezelönek.
(#) erbe válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Júl 12, 2022 /

Abbizony "Szöveg".
(#) Josi777 hozzászólása Júl 16, 2022 /

Találtam egy érdekes panelt a KiCad facebook csoportban. Szerintetek ez mennyire jó megoldás?
(én szándékosan nem mondok rá semmit )
(#) Massawa válasza Josi777 hozzászólására (») Júl 16, 2022 /

Volt egy idöszak, amikor elönyben részesitették az elválaszto vonalak használatát. Pár tized mm széles szigetelö vonalak választották egymástól az egyes kapcsolodo részeket. Amikor még tustollal rajzoltuk a NYÁKokat, sokkal egyszerübb volt a rajz. Söt a maratás is gyorsabb volt és a vasklorid sem telitödött olyan gyorsan.
Sok évtizede amerikai profi NYÁKokon jelent meg ilyen megoldás.
Manapság a CNC maratással készült NYÁKok hasonlitanak a régi választovonalas rendszerre.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2022
(#) img válasza Massawa hozzászólására (») Júl 16, 2022 / 1

Szerintem ő az átívelő jumperekre gondolt, amiket csak a szentlélek (aka egy réteg lakk) véd a rövidzártól.
(#) Massawa válasza img hozzászólására (») Júl 16, 2022 /

A modern lakkoktól már nem kell tartani. Néha még le sem lehet kaparni a lakkot.
( nemrégen egy proxxon trafot kellett javitanom, ahol a méregdrága szerkezetbe a világ legocskább potiját épitették - gyakoralitag egy trimmert müanyag csavarhuzoval - ami felszakitotta a réz foliát. Pár mm- l onnan megprobáltam lekaparni a lakkot, nem sikerült, vitte magával a rezet is.
(#) img válasza Massawa hozzászólására (») Júl 16, 2022 / 2

És ha máshol lévő rövidzár hatására leég a lakk a rézről? Szerintem nem biztonságos.
(#) Josi777 válasza img hozzászólására (») Júl 16, 2022 /

Elnézést, azt nem írtam oda, hogy nekem az átkötések érdekesek
(#) Massawa válasza Josi777 hozzászólására (») Júl 16, 2022 /

Ezek az uj lakkok epoxi alapuak, mire azok meggyulladnak, már amugy is kuka az egész cucc.
(#) Massawa válasza img hozzászólására (») Júl 16, 2022 /

Mit gondolsz egy 4 vagy több réteges NYAKon milyen vastagok a szigetelö réteget az egyes rétegek között?
(#) Rosszmáj hozzászólása Júl 16, 2022 /

Kínai 1200W-os csőszivattyú meghalt. Szétszedtem, hátha menthető. És a meglepi: a fázis és nulla vastagabb, mint a föld, megszámoltam, 27 és 6 elemi szálból állnak. A vastagabb olyan 0,8 mm átmérőjű - 0,5 mm2. Elég ez az 1200 watthoz?
És akkor a földvezetékről (???) ne is beszéljünk.
(#) Gafly válasza Rosszmáj hozzászólására (») Júl 16, 2022 /

Zöld/sárgán nem folyik áram, mint köztudott, és vízben a drót is sokkal jobban hül mint levegőben.
(#) Rosszmáj válasza Gafly hozzászólására (») Júl 16, 2022 /

Aha! Akkor az előző szivattyúba ezért ment be csak 2 vezeték a földelt(nek látszó) dugaljból.
(#) szs válasza Gafly hozzászólására (») Júl 16, 2022 /

Erre azt mondanám, amit Illetékes Elvtárs:
"Ez, így, ebben a formában: nem igaz!"
Nem jobban hűt a víz a levegőnél, viszont megvan az az előnye -ha nincs nyomás alatt- akkor sohasem melegebb 100 foknál, míg el nem forrt. Tehát amíg benne van a tárgy, addig a külső hőmétséklete maximum 100 fokos.
( UI: Mondjuk a PVC már 60 fokon képlékeny, tehát a PVC szigetelést nem köllene 100 fokos vízben csavargatni)
(#) szs válasza szs hozzászólására (») Júl 16, 2022 /

Mármint itt, tengerszint közeli magasságban. A Mount Everesten nem 100 fok
(#) nagym6 válasza szs hozzászólására (») Júl 16, 2022 /

Idézet:
„Nem jobban hűt a víz a levegőnél,”
Dehogynem.
(#) Suba53 válasza Josi777 hozzászólására (») Júl 16, 2022 /

Szerintem azok az átkötések a túloldalra lettek kitalálva, csak valahogy nem jó kezekbe került a beültetés során.
(#) szs válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 16, 2022 / 1

Hát úgy, ahogyan írtam. Valójában egyik sem hűt. Csak elvezeti, miközben magába veszi a hőt.
(#) img válasza Massawa hozzászólására (») Júl 16, 2022 /

Tény, hogy vékonyak, de az is, hogy nem lakkból vannak.
(#) img válasza Suba53 hozzászólására (») Júl 16, 2022 /

Én is inkább ezt akarnám hinni.
(#) nagym6 válasza szs hozzászólására (») Júl 16, 2022 / 1

Jó, jó igaz. De a víz jobban elvezeti.
(#) szs válasza Suba53 hozzászólására (») Júl 16, 2022 /

Én is azon gondolkodtam, mikor néztem: azt a másik oldalra szokták.
De azon is elgondolkodtam: valójában a "lakkozott" felület felett hidal át. Hát nemigen okozhat gondot... De ezt csak én gondolom, lehet, hogy helytelenül.
Mindenesetre: Graetz lábaira én is a forrasztási oldal felől forrasztottam többször a 47 -vagy 100 nF-os kerámiakondikat. Jól érzik magukat, és helyet spóroltam.

UI: Hümm... a többször, az erős túlzás volt. Összesen háromszor.
(#) Josi777 válasza Suba53 hozzászólására (») Júl 16, 2022 /

Először én is azt hittem, de miután megnéztem a panel másik oldalát, arra az oldalra semmiképp sem férnének el az átkötések. Ez bizony így van tervezve
(#) Josi777 válasza szs hozzászólására (») Júl 16, 2022 / 1

Idézet:
„Nem jobban hűt a víz a levegőnél”

Dehogynem!
Lehet, hogy az illetékes elvtárs ezt mondaná, de egy fizikus semmiképp, ugyanis a víz pont 25-ször jobb hővezető, mint a levegő!
A vízé 0,6 λ
A levegőé pedig 0,024 λ
Következő: »»   473 / 625
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem