Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek
 
Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   88 / 595
(#) zoly15 válasza varttina hozzászólására (») Júl 15, 2013 /
 
Ez nekem nagyon bejön, jó ötlet!
(#) dbase válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 15, 2013 /
 
Zsír!
(#) kérdező hozzászólása Júl 19, 2013 /
 
Sziasztok!
Ide feltettek egy videót, melyben áramot vezetnek keresztül egy emberen. Hogyan élte túl úgy, hogy még csak meg se rázta? (én nem tudnék mosolyogni közben) Egyszer én is láttam a TV-ben egy bizonyos csatornán. Igaz, vagy kamu? Nehezen hiszem el, hogy egy rezsóra való áramot gond nélkül átvészeljen valaki. Még egy elefántot is elpusztítana. Max egy igen kis teljesítményű izzó menne el emberen keresztül, de inkább csak pár LED, de még az azok árama is borzasztóan rázna.
Ráadásul egy csomó videó látható erről az emberről, ahogy mennek róla a különböző elektromos cuccok, persze így is nehezen hiszem el. Minden esetre felhívta magára a figyelmet, és ügyesen bekeresett ezzel.
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2013
(#) proba válasza kérdező hozzászólására (») Júl 21, 2013 /
 
Maga a fali aljzat is érdekes. Nem abban a részében mérnek mint amelyikben világítanak. Ettől kezdve a lámpa vezetéke arra megy amerre akar.
Bár ha az emberkét bearanyozzák lehet még így is működhet.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2013
(#) andras99 hozzászólása Júl 25, 2013 /
 
Csak parasztvakítás, vagy tényleg működhet?
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2013
(#) vicsys válasza andras99 hozzászólására (») Júl 25, 2013 /
 
(#) kameleon2 válasza andras99 hozzászólására (») Júl 25, 2013 /
 
Nem újdonság igazán. Az alkáli elemek regenerálhatóak, de sosem 100%-ig és mesze nem olyan magas ciklusidővel mint egy akksi. Ha a fegyverzet (palást) átlyukad - akkor már megette a fene... Kezdőként ez volt az első amit kipróbáltam. A kísérletező kedvem addig tartott, amíg fel nem tettem egy 4,5V-os laposelemre egy 1,5V-os gombelemet "tölteni" . A következő pillanatban csak arra figyeltem fel, hogy valami hatalmasat durran és a fülem mellett fütyült el az elem belseje.....
(#) fordkapcs válasza andras99 hozzászólására (») Júl 26, 2013 /
 
Az alkáli elemekre rá van írva, hogy tilos tölteni, mert robbanásveszélyes.... ennek fényében parasztvakítás - a szó szoros értelmében
(#) zolika60 válasza fordkapcs hozzászólására (») Júl 26, 2013 /
 
Pedig azt kéne ráírni, hogy tilos tölteni, mert rossz a gyártónak.
(#) fordkapcs válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 26, 2013 /
 
Nem. Próbáltam régen, 10db alkáli elemből 5-nek "kifolyik a leve" ha töltöd, ha pedig nagy árammal teszed akkor tényleg robbanhat. Nyilván vannak rajtam kívül is kísérletező típusú emberek, és nyilván nem én vagyok az első aki ezt kipróbálta. Ha lehetne korrekt módon regenerálni, akkor már rég lenne nagy választékban ilyen az akksi töltők mellett. Nem véletlenül gyártanak külön akkut.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
(#) Gyimate válasza fordkapcs hozzászólására (») Júl 26, 2013 /
 
Valamikor réges régen, amikor még a tölthető elemek nem voltak a piactéren, volt nekünk egy régi elemtöltőnk. Akkoriban még én sem tudtam, hogy létezik tölthető elem is, ezért azt hittük, hogy mindenre jó az a készülék, meglepő módon elég sok elemet sikerült ezzel a töltővel felélesztenünk, néha akár többször is, bár ami igaz, hogy 5-ből 1 szétfolyt a töltés közben, egy meg szó szerint felrobbant és beterítette a töltő plexi ablakát, bár ezt nem hallottuk, kint voltunk éppen a városban. Arra sem figyeltünk oda, hogy mifán termett az az elem, lehetett az szén-cink, de akár alkáli is. Lényeg a lényeg, hogy ez a töltő rendkívül lassan töltött, a későbbiekben amikor megvettük az első Ni-Cd akkunkat azt nagyjából egy napig kellett rajtahagyni, hogy feltöltse (1000mAh-s akku volt).
Üdv Máté
(#) k_h hozzászólása Júl 26, 2013 /
 
Sziasztok!
Hidrogén előállítására tudnátok ötleteket adni? Lufik felfújásához kellene "légifelvétel" készítéséhez.
Az elképzelésem az, hogy rákötök a lufikra fényképezőt, és felvételeket készítek. Próblkoztam.. Sósav és aluval kólás palackba. Az első lufi 5 grammot emelt tehát legalább vagy 60-at kéne felfújni, hogy felemelje a fényképezőt. A második már nemigazán akart felszállni, lehet a használt lötty már nemcsak hidrogént termelt...
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
(#) Medve válasza k_h hozzászólására (») Júl 26, 2013 1 /
 
Ne bénázzál vele...vegyél palackosat. És héliumot.
(#) kameleon2 válasza k_h hozzászólására (») Júl 26, 2013 /
 
Szia! Tudom, hülye kérdés... Lufisnál, Héliummal még nem próbálkoztál? Palackban van és kevésbé veszélyes. Maximum ha letüdőzöd, Miki egér hangod lesz. A Hidrogén csúnyább dolgokat tud művelni. Főleg nagyobb mennyiségben - tapasztalatból mondom. Igaz gyerek voltam még... Akkor még Hidrogénnel fújták a lufikat. 2-3 napja már a szobámban lebegett és egyre lejjebb. A gondolat viszont egyre feljebb kúszott az agyamban, hogy csak meg kellene gyújtani. De hogy élvezetesebb legyen - akkor, amikor épp a végén kiengedem - hogy ne legyen baj. Nos az eredmény: Amikor meggyújtottam a végén kijövő hidrogént, az nem kifelé áramlott, hanem beszívta a lángot. A következő pillanatban egy kb 1,5m átmérőjű tűzgömböt tartottam a kezemben. Leégett a szemöldököm, a hajam vége és a szempillám is megpörkölődött. Mindenemen olvadt gumidarabok lógtak. Ez csak egyetlen, kicsi, plöttyedt lufi volt. Szerinted 60 lufi mire lesz képes egy véletlen balesetnél? Hidd el - a hélium jobb választás lenne.
(#) k_h válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 26, 2013 /
 
Tudom veszélyes a hidrogén. De nem kell gyújtogatni és akkor remélhetőleg nem lesz baj. Nézegettem a hélium palackokat de rettenetesen drágák. Annyi pénzből lehet jobb lenne venni RC helikoptert.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
(#) Gyimate válasza k_h hozzászólására (») Júl 26, 2013 /
 
Mi régen kémia órán úgy állítottunk elő Hidrogént, hogy cinket és sósavat kevertünk össze : HCl + Zn -> ZnCl + H , remélem, hogy jól írtam le. Mellesleg van idd a fórumon vízbontással foglalkozó téma is, igaz, hogy ott vegyesen H2 és O keletkezik, viszont ha ügyesek vagyunk akkor belehet őket külön-külön is fogni, a pozitív elektródán csak a Hidrogén jelenik meg, míg a negatív elektródán csak az oxigén...
(#) varttina válasza Gyimate hozzászólására (») Júl 26, 2013 /
 
A sósav elég könnyen reakcióba lép a cinkkel, vassal, és még néhány fémmel hidrogénfejlődés közben. Amit viszont nem lehet figyelmen kívül hagyni az a reakcióhő, ami a sósavat igen gyors párolgásra készteti. A gázfejlesztő utánát kell mosni a fejlődött gázt, egyébként több lesz benne a sósavgőz, mint a hidrogén.
(#) szamóca válasza k_h hozzászólására (») Júl 26, 2013 /
 
Ezen tevékenység végzése miatt rúgtak majdnem ki anno a koleszból 13 évesen.
Lapos elem külső burkolata a cink, lebontani, üvegbe szeletelni, és sósav rá. A legnehezebb rész, hogy megfelelő nyomást a fejlődő H nem hoz létre a lufi felfúvására, ezért nejlon szemeteszsák a megfelelőbb. A mellette elsétáló tyúkot kapásból fel lehetett robbantani vele. Elég veszélyes tevékenység a H fejlesztés.
(#) k_h válasza varttina hozzászólására (») Júl 26, 2013 /
 
Igen többek között ez is probléma, hogy nehéz eltalálni a koncentrációt, hogy ne bugyogjon mint az állat, de azért fejlődjön is a hidrogén. Lehet le teszek róla, mert elég macerás savval vacakolni meg félek, hogy netán valami dugulás lesz a rendszerbe, azt megfürdeni sem akarok benne. Még esetleg agyalok az elektrolízises megoldáson, bár az nem annyira hatékony meg bonyolultabb is, de lehet tisztább és környezetkímélőbb lenne.
(#) kameleon2 válasza k_h hozzászólására (») Júl 26, 2013 /
 
Szia!Megint csak egy ártatlan kérdés - ha már a Héliumot drágállod... Sima hőlégballon nem lenne nyerő? Azt sem nagy cucc csinálni házilag. A levegő ingyen van - már csak melegíteni kell.... Azt azonban lehet gázzal, szeleppel, elektronikával, így könnyedén vezérelhető is. persze egy quadrocopter sem rossz ötlet.
(#) k_h válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 26, 2013 /
 
Azt hatalmasra kéne csinálni szerintem, hogy saját magán kívül még plusz súlyt is bírjon.
(#) kameleon2 válasza k_h hozzászólására (») Júl 26, 2013 /
 
Mindennek ára van... Összefoglalva: elektromotoros helikopter: drága. Hidrogén: életveszélyes. Hélium: drága. Hőlégballon: nagy méretű. Marad még a robbanómotor, a sugárhajtás és a rakéta. Kifelejtettem valamit? Szerinted miért nem röpköd egy csomó kamera az égen? Vagy épp miért a hadsereg szponzorálja a hasonló megoldásokat?
(#) k_h válasza szamóca hozzászólására (») Júl 26, 2013 /
 
Ez a szemeteszsák, most piszkálja a fantáziámat.. Szerintetek, ha megtöltenék vagy hármat 120l-es ből az mire lenne képes?
Könnyebb is lenne tölteni, mert nem kéne feszesre, kisebb a nyomás, csak úgy lazán...
(#) kameleon2 válasza k_h hozzászólására (») Júl 26, 2013 /
 
Engem az érdekelne... hogyan töltöd meg tiszta gázzal - már ha a hidrogén a nyerő mégis. Ugyanis, amint lehet, a hidrogén szeret az oxigénnel házasodni és durranógáz lesz belőle, azaz nagyon instabil, robbanékony elegy. Én benyomnám víz alá, hogy a víznyomás még a levegőt is kipréselje belőle és a víz alatt vezetném bele a gázt. De így sem mennék mondjuk egy 120l-es kukás zsák közelébe susogós dzsogingban, amikor az tele van hidrogénnel....
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
(#) _BiG_ válasza k_h hozzászólására (») Júl 26, 2013 /
 
Veszel egy kevés héliumot, meg fejlesztesz hidrogént. Megnézed a neten, hogy mekkora % hélium hozzákeverése teszi biztonságossá a hidrogént. Manapság a léghajókat sem tiszta héliummal töltik, mert baromi drága lenne, hanem keverékkel.

Egyébként, ha már érdekesség a téma: a vákuumnak a legnagyobb a felhajtóereje
Ha nem jön össze a hidrogénfejlesztés, akkor invesztálj vákuumszivattyúba (meg találd fel a nagyon könnyű, de baromi erős falú gömböt, de lehet kocka is)
(#) szitko válasza k_h hozzászólására (») Júl 27, 2013 /
 
Annó én is szerettem volna egy ilyen kütyüt készíteni. Eljutottam odáig, hogy egy PIC+Fényképezőgép bizonyos időközönként képeket készített, plusz forgatta a f.gépet. Egy mobil teló határozta meg a cucc pontos helyét. Tudtam szerezni, a meteorológiai ballonnál egy mérettel kisebb ballont, amit héliummal kellett volna feltölteni. A feltöltés előtt viszont utána néztem egy kicsit a repülési szabályzatnak.

Na itt kezdődnek a gondok!
Ugyebár a "lufi"-t ha elengeded az csak repül-repül felfele, irányíthatatlanul, és mivel Magyarország légtere egy bazi nagy légi-folyosó, az ilyen, és hasonló repülő eszközök engedélykötelesek! Amit persze soha nem fogsz tudni beszerezni!

Az én szerkezetem, számításaim szerint kb 15-20km-re ment volna fel.
(#) k_h válasza szitko hozzászólására (») Júl 27, 2013 /
 
Akkor például a party-kon elengedett lufik is engedélykötelesek lennének?
Amúgy én vékony damilt szándékozok rákötni és akkor vissza tudom húzni.
(#) k_h válasza _BiG_ hozzászólására (») Júl 27, 2013 /
 
Akkor inkább az antigravitáció feltalálásán ügyködnék
(#) szitko válasza k_h hozzászólására (») Júl 27, 2013 /
 
Ne keverd össze a két dolgot! Nem ugyan az a kategória! Inkább nézz utána!
(#) varttina válasza k_h hozzászólására (») Júl 27, 2013 /
 
A szemetes zsák repül hidrogén nélkül is, de a legkisebb minikamerához is kellene egy jó pár darab belőle.
Bővebben: Link
Következő: »»   88 / 595
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem