Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Igen, ha DC van a potin akkor szokott bedurvulni így, azt ellenőrizd.
Multiméter ellenállásmérőjével ellenőrizd le a potit!
Üdv mindenkinek!
lehet ,hogy nem témába vágó. -infó kellene egy bizonyos STK470-050A nevezetű ic-ről ami egy Panasonic -Házimozi erősítőben leforrasztotta saját magát a lábairól... -hol lehet ilyet kapni mert nem igazán találtam sehol! -valószínűleg ez lehet a hibálya csak neki, jó volna megcsinálni mert elég jól szol, amíg ment az erősítő. -köszi előre is! A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2016
köszönöm!
-még annyit, hogy szerinted ha beteszek a helyére egy stk405-470A-T? az baj lehet? -ugy láttam eggyezeik az eredetivel, viszont csatornán-ként 40w-ot ad le. -az eredeti pedig 30w-ot! szerinted? A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2016
Ilyet hogy stk405-470A-T nem is találok sehol. DE az STK405 egy végfok ic, míg az STK470 egy táp ic. Így a kettő köszönő viszonyban sincs. Meg mutatnád milyen adatlapokat néztél? (csak kíváncsiság)
Csatoltam a két adatlapot ami helyes. A lényeg hogy nem csere szabatos a kettő amit írtál. De lehet ilyet kapni, Ebay is tele van vele nem értem miért kéne bele más.
én erre gondoltam...
Bővebben: Link akkor ez lehet, hogy nem jó a helyére? az stk470-050A nak? A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2016
Na ez volt az enyémben!
STK470-050A
Az STK405-070 létező mint mondtam végfok ic. Nem jó a helyére.
De ennek a "stk405-470A-T " adatlapját nem tudnád feltenni? Tényleg érdekel hogy van e ilyen mert én nem találok.
egy kicsit megkavartam a dolgokat de ezért bocsi!
már megvannak az eredetik! enyém! Csere! stk405-070A A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2016
így néz ki a belseje!
-csak már kivettem az stk470-050A-t belőle! A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2016
Ja, akkor értem.
Véleményem változatlanul ugyan az. a kettő NEM csere szabatos. Az egyik táp a másik végfok. Ugyan az kell bele. Kicsit olyan lenne mintha a Ladában beszarna a generátor de te azért teszel a helyére egy hátsólámpát.
értem...
-köszi a megerősítést mégegyszer! akkor valószínűleg nem fogom megjavítani mert ennyiért nem érdemes. ilyen házimozit, 15 ezer-ért láttam kompletten a neten! A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2016
Sziasztok. Minap kaptam egy aktiv ládába lévő erősítőt. Sajnos nem tudni róla semmit .első mérésekre . A tranzisztorok diodák épnek tűnnek a bemenetnél viszont széné van égve egy ellenállás .Eseteg valaki találkozott ilyen panelel, mekkora lehet az az ellenállás ?.előre is köszönöm a segitségeteket.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2016
II. Gondolatainkat szedjük össze és egy jól megfogalmazott és nyelvtanilag is helyes hozzászólásban írjuk meg azokat.
VI. Ne cseteljünk. A fórum nem IRC, MSN, Skype, ICQ és Facebook. Szedjük össze gondolatainkat és egy hozzászólásban kérdezzünk meg mindent amit szeretnénk.
Na ilyen nekem is volt, ugyan ezzel az ic hibával. Én visszaműtöttem a lábait....
Hi! Van egy aktív monitor ládám. TDA 7294 végfok van bent és egy 3sávos hangszín+mic. előfok. Van egy masszív ám nem túl nagy alapzaja a cuccnak. Ha kikapcsolom megszűnik a zaj nagyon halk sugás lép a helyére, míg tart a szufla a pufferben. Nincs bent hurok kötve, és nincs közösítve a védőföld a táp "0"-val. Esetleg ötlet a megoldáshoz?
nem vagyok profi a témában... ha megkérlek kifejtenéd mit jelent, hogy "DC van a potin" ? Mi lehet ennek az oka, és hogyan tudom ellenőrizni? Köszönöm!
Az oka igencsak sokféle lehet, ellenőrizni úgy tudod, hogy néma csend mellett DC feszültséget mérsz a potin. Nem szabad DC-nek lennie rajta.
Sziasztok! Valami csoda 2.1-es cuccból bontottam 2db TDA7377 ic-t ebből építenék egy sztereó erősítőt. A képek szerint nem túl bonyolult az egész dolog, de három változatot is találok, és nekem csak egy kellene, 1db ic 1 kétcsatornás erősítő.
Kérdésem az lenne, hogy sima 2 csatornához, az ic lábain 4-5 be, 11-12 be, 1-2 ki, 14-15 kimenet? Illetve köthető úgy, hogy csak egy subot hajtson. Ebben az esetben mi a helyes bekötés? 11-12 bemenet, 14-15 kimenet? Nincs szükség az 1-2 és 4-5 lábakra? Köszönöm!
Szia Sanyi!
Ha sima sztereó kapcsolást szeretnél a 2. hidalt változatból tudsz készíteni csak vigyázz az illesztő impedanciára mivel hidalt valószínűleg 8 ohm. Üdv.
Ez milyen teljesítményre lehet képes? Bővebben: Link
Köszönöm, néhány wattra tippeltem én is. Mi alapján / hogy lehet kiszámolni pontosan?
Aszimmetrikus tápnál : P=((U/2)^2)/R ez csúcsban és a fele az rms.
Szimmetrikus tápnál : P=U^2/R csúcsban és fele rms A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2016
A csúcsban a szinuszt takarja?
Az rms pontosan mit takar? Gyors kereséssel annyit sikerült kiderítenem, hogy root mean square (négyzetes átlag) Minek a négyzetes átlaga ez? Ő lenne a zenei teljesítmény? Ha igen akkor miért kisebb mint a szinuszos?
Az RMS az effektiv értéket jelenti, azaz milyen feszültségü egyenáram adna le azonos teljesitményt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |