Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1810 / 2537
(#) janikap válasza steelbird hozzászólására (») Jan 10, 2016 /

Jahogy a teljesitményt 4 ohm-ra érti
Ittvan ez 150W 8-16 ohm ez nagyon jó árbavan ez jólesz ??tényleg az utolsó és nagyon hálás vagyok neked a segítségért
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2016
(#) steelbird válasza janikap hozzászólására (») Jan 10, 2016 /

Ez valószínűleg többet tud, ezekben inverter van. Kérdés, hogy nem fogja -e zavari egymást a PC táp és az ebben az erősítőben lévő tápegység frekvenciája.
(#) janikap válasza steelbird hozzászólására (») Jan 10, 2016 /

Attól hogy többet tud még mehet rá a 2db 30W-osom? nem lesz közel a PC-táphoz csak nemfogja zavarni akkor rendelhetem megfele?
(#) reloop válasza janikap hozzászólására (») Jan 10, 2016 /

Nem kell ám elhinni a feliratokat, ilyet is mutathatok. Elég bóvli dolgok ezek.
(#) janikap válasza reloop hozzászólására (») Jan 10, 2016 /

Ez igen nagyon jó árba van
Amit linkeltem a 180W-os az 1 nap alatt a kezembe van és leteltek a gondok szerinted jólesz ?
(#) reloop válasza janikap hozzászólására (») Jan 10, 2016 / 1

Engedd meg, hogy közmondással válaszoljak: - Olcsó húsnak, híg a leve.
Inkább építésre biztatlak, abból tanulsz és sikerélményt szerzel.
(#) szikorapéter válasza reloop hozzászólására (») Jan 10, 2016 /

"Power Output: RMS 35W x 2CH (at 14.4V DC input)"
Jó is lenne egy ilyen kicsi méretű erősitőből a cimben leirt teljesitmény.
(#) janikap válasza reloop hozzászólására (») Jan 10, 2016 /

Mindenképpen építeni fogok eggyet csak most nincs pénzem rá. Amit linkeltem az annyiba kerül mint amit te linkeltél csak ez használt remélem elfog menni a két 30w-ossal de az építésről nem mondok le Addig meg ez is megteszi gondolom _) na legyen jó éccakát és köszönöm a segitséget
(#) reloop válasza szikorapéter hozzászólására (») Jan 10, 2016 / 1

Végigpörgetve a Lepai kópiák felhozatalát olyat is találtam, mely a kezdeti 100W-ok után az ismertető utolsó sorában 2x4W rms-t ismert be
(#) szikorapéter válasza reloop hozzászólására (») Jan 10, 2016 /

"Sajnos" egy ilyen kék csoda nálam is járt,vicces,de meglepően jó hangja van 14-16V (adatlap szerint itt olyan 28W/8ohm) tápfeszültségről, a kapcsolók is teszik rajta a dolgukat (mély-magas vágó). Ha nem buliba kell,otthonra két jobb hangládával kiválóan elhallgatható.
(#) Trivium93 válasza krisz69 hozzászólására (») Jan 10, 2016 1 /

Középen a kimenet felírat alatt a 3.9kohmos ellenállás egy egyik pontja nincs bekötve.
(#) Trivium93 válasza Trivium93 hozzászólására (») Jan 10, 2016 /

Másik, hogy az alsó részt jobbra eltolhatnád és a 100µF-os kondit is távolabb tehetnéd a hűtőbordától, mert a kondi nem szereti a meleget.
A nyákra ráférne két kondi a fetekhez közel, ahol a táp van.
Ha meg nagy teljesítmény-t akarsz ebből majd, akkor legalább 4szer vastagnak kellene lenni-e a vezetősávnak, ott ahol a táp van és ahol nagy áram folyik. A kimenetet is vastagítsd meg.

Tápszűrés?!
Félig van, félig nincs... Ez így nem jó! Nem mindegy mit hova teszel!
Ha a pozitív tápra tettél, akkor tegyél a negatívra is.
(#) steelbird válasza steelbird hozzászólására (») Jan 10, 2016 /

Látom ezt jól benéztem félálmomban, azt hittem, ez "rendes" autós erősítő.
(#) Trivium93 válasza steelbird hozzászólására (») Jan 10, 2016 /

"700W"

A vicces, hogy már a dobozra rá van írva hogy "25WR.M.S." .
Amikor ismerősöm, hozott egy 1600W-os kocsi erősítőt, már a méretéből mondtam neki, hogy ez tuti nincs meg az 1600W. Szétszedtük a trafóra megmondtam neki hogy jó ha van 100w.
(#) steelbird válasza Trivium93 hozzászólására (») Jan 10, 2016 /

Igen, erről én is sokat mesélhetnék, rengeteg autós erősítőt javítottunk a szervizben. Főleg Sony erősítőket (na, azok nem hazudtak, tudták, amit megadtak rá), de más "márkák" is sűrűn előfordultak.
(#) reloop válasza steelbird hozzászólására (») Jan 10, 2016 /

Szia! Tegnapi kérdés volt, ezt a képet találtam a belsejéről, szerintem vállalható a leírt 300W. Ha jártas kolléga tette volna fel a kérdést, a javítás mellett érveltem volna.
(#) steelbird válasza reloop hozzászólására (») Jan 10, 2016 /

Javítani igen, de ő nagyobb teljesítményűre szerette volna átépíttetni.
(#) Trivium93 válasza steelbird hozzászólására (») Jan 10, 2016 / 1

Amihez már tápot és végfokot kell teljesen átépíteni, mert még ha 300W-on meghalt, akkor azt mondom tegyen erősebb tranzisztort és akkor jó lesz, én is úgy csináltam meg. A mai napig gyilkolják és nem adja meg magát (8A helyett 15A-es).

De neki nagyobb teljesítmény kell... Akkor vegyen olyan végfokot.
(#) steelbird válasza Trivium93 hozzászólására (») Jan 10, 2016 / 1

Úgy is volt.
(#) Trivium93 válasza steelbird hozzászólására (») Jan 10, 2016 /

Igen tudom.
(#) hobbyboby válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 11, 2016 / 1

Én az egész MK-23 (a gyakorlatban ugyanolyan, mint az MK-21) végfokot átkonstruáltam AC-187 - AC-188 komplementer tranzisztor-párra.
Sohase volt vele többé bajom. Még a hangereje sem lett relatíve kisebb, ámde jóval kevesebbet fogyasztott.
(#) steelbird válasza hobbyboby hozzászólására (») Jan 11, 2016 / 2

6 évvel ezelőtti hozzászólásra válaszoltál, észrevetted?
(#) elektrikszerviz hozzászólása Jan 12, 2016 /

Sziasztok! Lehet, hogy rossz helyre írok de erősítőkkel kapcsolatos. Van több végfokom és egy pár hangfalról szeretném őket hallgatni. Valamilyen átkapcsolós verzióban (relés ) gondolkodom. A lényeg, hogy a végfokok ne vesszenek össze!!! Tanácsaitokat és ötleteiteket nagyon szívesen várom! Elnézést ha rossz helyre írtam .
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2016
(#) latyakosa válasza elektrikszerviz hozzászólására (») Jan 12, 2016 /

Egy példa
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2016
(#) laccy88 hozzászólása Jan 14, 2016 /

Sziasztok!
van egy Hifonics NX880 autós erősítőm, amelyben potmétert szeretnék cserélni. Azokat, amelyekkel a kimeneti jelszintet tudom állítani(0,2V-6V). Fotón látható.
Azzal van problémám, hogy pontosan nem tudom a paramétereit. 50kOhm-os, szeteró. Ha jól sejtem lineáris. Más adatra van még szükségem?
A másik gondom, hogy nem találok megfelelő méretben. A tengely átmérő 6mm, a lábak távolsága 3-3mm. Esetleg valaki tudna ajánlani erre egy webshop-ot?
Köszönöm szépen!
(#) steelbird válasza laccy88 hozzászólására (») Jan 14, 2016 /

Hello.
Az eBay -en is van hasonló, meg pl. itt is, vagy itt.
(#) laccy88 válasza steelbird hozzászólására (») Jan 14, 2016 /

köszönöm! esetleg Magyarországon nem tud valaki? azt jól gondolom, hogy nekem lineáris kell?
(#) reloop válasza laccy88 hozzászólására (») Jan 14, 2016 /

Szia! Mi a baj ezzel a potival? Egy autós végfok poti egyszer-kétszer van megtekerve a pályafutása során, elkopva gondolom nem lehet. A két szegecs ami egyben-tartja némi ügyességet eltávolítható, kitakarítod a belsejét és olyan lesz mint az új.
(#) steelbird válasza laccy88 hozzászólására (») Jan 15, 2016 /

Idézet:
„azt jól gondolom, hogy nekem lineáris kell?”
Ez már egyáltalán nem biztos. Valami miatt a távol-keleten az A jelű lett a logaritmikus. Ez pedig nagy valószínűséggel olyan forrásból származik.
(#) laccy88 válasza reloop hozzászólására (») Jan 15, 2016 /

a gondom, hogy korábban a poti állításakor a hangszóró recsegett, pattogott, illetve a két csatorna a két poti egyforma állásánál közel sem szólt egyformán. jelen állás szerint az egyik csatornám nem szól, a poti tekerésekor a hangszóró pattan egy nagyot. Esetleg más gond lehet? :-O
(2-2 csatorna hídban van)
Következő: »»   1810 / 2537
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem