Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   1182 / 1182
(#) img válasza kokozo hozzászólására (») Kedd, 19:45 /

Higanykapcsolóra tippelek.
(#) Bakman válasza kokozo hozzászólására (») Kedd, 20:37 / 1

A képről kb. semmit nem lehet kitalálni. Be is mozdult, a csillogásból nem lehet tudni, hogy az egy bevonat-e, folyadék vagy az üveg csillogása. Higany vagy izzószálféleség van benne?
(#) Gafly válasza img hozzászólására (») Kedd, 20:47 /

Az nagyon nem ilyen...
(#) kokozo válasza img hozzászólására (») Kedd, 20:58 /

Bárhogy forgatom semmi nem kapcsol semmivel, az üvegcső közepén egy vékony szál látható de 200Mohmos állásban se lehet mérni semmit, a középső 2 tüske az üvegcső közepére megy, az üvegcső felső része meg az alsó csavaros résszel van összekötve. Lehet hogy valami sugármérő szenzor?
(#) gg630504 válasza kokozo hozzászólására (») Kedd, 21:18 /

Fordított képkereséssel van hasonló ablakú Geiger Müller cső.
(#) elektroncso válasza kokozo hozzászólására (») Kedd, 21:19 /

Lehet ultratermosztát is feltéve, hogy higany van benne, régen sokfelé használták ahol nagyon pontosan kellett tartani a hőfokot. Ebből a képből nagyon nehéz bármit is látni. Lehet sugárzásmérő szenzor, de ilyen kivitelezésben soha nem láttam még (ami persze nem jelent semmit), de semmi tipikus GM cső, vagy pláne ionkamra jegy nincs rajta.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 21:20
(#) img válasza Gafly hozzászólására (») Kedd, 22:40 /

Akkor másra emlékszem, cca. 35 éve láttam.
(#) Gafly válasza img hozzászólására (») Sze, 7:19 / 1

Ezen nagyon könnyű segíteni, június 14 szombaton ellátogatsz Békéscsabára és szerintem mindkettőt láthatsz. Higanyos cuccot az én asztalomnál, más csodákat meg ha2043 asztalánál.
Én személy szerint nagyon örülnék, ha eljönnél, annak pedig ha lenne neked is sajat asztalod, különösen. Szerintem bőven tudnál mit mutatni.
(#) bbb hozzászólása Csü, 22:47 /

UV kamera mi a csudára is jó?

Sziasztok!

Az aliexpress oldalon szembe jött velem telefonhoz csatlakoztatható UV kamera. A reklámja alapján a naptól védő krémet nézegetik vele, de nem értem, hogy úgy egyébként mi a csudára jó ez? Meg egyébként mire lehetne még használni? Az ára nem horror egyáltalán, csak értelmét nem látom, ezért kérdezem
(#) img válasza bbb hozzászólására (») 0:19 /

Tudományos és orvosi felhasználása van főleg, esetleg még a művészetben alkalmazzák mert más frekvenciatartományban dolgozik, ezért olyan dolgokat is megmutat (pl. a kontrasztkezelése által), amik a normál kamerákkal nem láthatóak ugyanabban az anyagtextúrában (pl. az emberi bőrön).
(#) bbb válasza img hozzászólására (») 9:51 / 1

Igen, multifotóknál előfordul, hogy a sima színtartomány mellett az UV, infra, ... spektrumokat is rögzítik, pl. növényzetnél így meg lehet állapítani, hogy mennyire egészséges az állomány. Lehet, hogy kíváncsiságból veszek én is egy ilyet aztán játszom vele - ennyi pénzért nem nagy tétel
(#) adapter válasza bbb hozzászólására (») 10:10 /

Ha ez véletlenül megtörténik, megoszthatnál velünk néhány tapasztalatot, gondolatot, engem nagyon érdekelne...
(#) uniman válasza bbb hozzászólására (») 10:45 /

Akármelyik webkamerából kiveszed a lencse előtti szűrőket és kész az USB UV kamera...
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: 10:51
(#) kadarist válasza uniman hozzászólására (») 10:56 / 1

Nem UV, hanem IR, de ott is a közeli infravörös.
(#) uniman válasza kadarist hozzászólására (») 11:28 /

Tévedtem...valóban infravörös, nem ultraibolya.
(#) Gafly válasza img hozzászólására (») 12:23 /

Fórumtásrsunknak félre szoktam tenni ha akad a kezembe kidobott/hibás ceruzalámpa.
Kicseréli benne a LED-et/izzót UV LED-re. Állítólag tök jó a rendőr kollégáknak nyomozáshoz.
(#) bbb válasza kadarist hozzászólására (») 13:33 /

Csináltam már olyat, floppyból vágtam hozzá szűrőt. A közeli infravörösre érzékeny lesz a kamera utána. Viszont sokkal egyszerűbb egy sima biztonsági kamerát átkapcsolni éjjellátó módba, vagy a régi panasonic miniDV kamerán átbillenteni az "éjjellátó" kapcsolót ugyanehhez az eredményhez Ez a kamera viszont UV fényre érzékeny, megrendeltem, kíváncsi leszek az eredményre. Majd csinálok olyan fotót, ahol ugyan az a tárgy látszik ezzel, hőkamerával, meg normálisan - kíváncsi leszek rá.
(#) tki válasza bbb hozzászólására (») 13:51 /

Érdekes - ez csak az első találat volt, ami szembejött: https://maxmax.com/maincamerapage/uvcameras

Az IR tényleg nem téma, de mikor újak voltak még a digitális fényképezőgépek, eljátszottak azzal is az emberek.
(#) Bakman válasza bbb hozzászólására (») 18:27 /

Én is kíváncsi vagyok.
(#) karo76 hozzászólása 18:29 /

Segítség alkatrész helyettesítéshez

Sziasztok segítséget szeretnék kérni. A képen látható alkatrészt szeretném helyettesíteni mivel nem kapható boltban. Elméletben 5v-ot állít elő akilóméter óra számára. Többet sajnos nem tudok róla. Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) tki válasza karo76 hozzászólására (») 18:55 /

4275G --> kereső, és már meg is van.

Ahogy nézem, egy reset jelet előállító áramkört építettek bele, azért a plusz két láb - nem lehet gond másképp megoldani, ha tényleg ez ment tönkre abban a kilométerórában.
Következő: »»   1182 / 1182
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem