Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   261 / 1171
(#) kovacspista hozzászólása Szept 17, 2010 /

Tudna valaki segíteni a képen látható inverter végfok beszerzésében? Ez egy traspocket 1500 tig hegesztő
készülékben van. Ami mindösszesen látható rajta:
P281B01 011005/2.
(#) Csabi_x hozzászólása Szept 17, 2010 /

Sziasztok! Ha valakinek lenne ötlete, hogy mivel lehet helyettesíteni egy kávégép panelján élvő j172-es (2sj172)
Fet-et, igen nagy örömet okozna. Már mindenhol megnéztem, de semmi kézzelfogható...
(#) kadarist válasza Csabi_x hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Szia!
Például Ez jó lesz helyette.
(#) Dave87 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Köszönöm a választ, sokat segítettél Egy kérdésem még lenne és befejeztem a kérdezősködést. Ideiglenesen, a táp kipróbálásáig át lehet-e kötni a helyét egy huzallal? A dióda az egyenirányított 230 és az egyik tranzisztor (MJE 13009G) közé van betéve. Maga a táp bekapcsoláskor halkan "sípol" viszont a kimeneten nem jelenik meg semmi. Macerás lenne beszereznem egyet ezért próbálnám átkötni, ha már túlfesz védelemre van csak az áramkörben, az idő alatt amíg rámérek a kimenetre, csak nem kap tán nagy löketet a hálózatból a tranyó.
(#) kadarist válasza Dave87 hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Biztosan rossz? Zárlatos? Ha rossz, akkor cseréld ki, ne kísérletezz más megoldással, még próbából sem.
(#) Csabi_x válasza kadarist hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Köszi a gyors választ. Hadd kérdezzem meg, milyen alapon kell ilyent keresni (igen kezdő vagyok).
(#) kadarist válasza Csabi_x hozzászólására (») Szept 17, 2010 /

Beírod a HQ keresőjébe, hogy mondjuk "60V 10A". A többi adja magát. Ha nincs neked megfelelő ebben a tartományban, akkor megnézed a 60V 15A kombinációt. A "A keresés eredményében az alábbi árucsoportok találhatók"-nál ne felejtsd szűkíteni a találatokat. Ez a 60V 10A-es példa lehet egy dióda vagy tranzisztor határadata, amit az adott alkatrész adatlapjából nyerhetsz.
HQ keresés
(#) granpa hozzászólása Szept 18, 2010 /

Szevasztok, kérdéseim vannak!
Ha valaki tud ezekről valamit , hogy értelmezzem a feliratokat? sajnos csak részletekben tudom feltölteni a képeket.

folyt köv.

folyt.2.

folyt. 3.

Ha vaki tud valamit ezekről , legyen szíves jelezzen nekem .Szebb napokat én utálom ezt az esőt!
(#) Csabi_x válasza kadarist hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Köszi. Legközelebb (talán) megy egyedül is...
(#) Dave87 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Nem biztos h rossz, de teljes szakadást mutat ha rámérek... Egyáltalán azt sem tudom, mit kéne mutatnia a műszernek De már csak arra tudok gyanakodni... A diódáktól kedzdve a kondikig, minden alkatrészt átnéztem és mégsem megy... ez az egy nem lett még cserélve...
(#) Dave87 válasza Dave87 hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Itt van két kép a tápról..
(#) Blintux hozzászólása Szept 18, 2010 /

Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok elektronikában, de azért kapcsolási rajz alapján összerakok bármit, ha az rendesen le van rajzolva...
Úgy alakult, hogy szükségem lenne az alábbi oldal tetején látható adapterre:
http://www.compsys1.com/workbench/On_top_of_the_Bench/Max233_Adapte...r.html

Az IC és a csatlakozó ismert, de az ellenállásról és a kondiról nincs adat. Valaki esetleg így a képekről és az ismert adatokból meg tudná fejteni, hogy ezekből milyen kell az adott áramkörbe?
Igaz, valószínű nem fontos elemek, mert csak a LED miatt fontosak, ami egy visszajelzésként szolgál, de ha már lehet, akkor beépíteném
Köszönöm előre is!
(#) kadarist válasza Blintux hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Szia!
Az adatlap 21. oldalán láthatod a MAX233 példakapcsolását. A MAX233-hoz nem kellenek külső alkatrészek (kondenzátorok, ellenállások) a TTL-RS232 konverzióhoz.
(#) Blintux válasza kadarist hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Igen, tudom, hogy nem kell hozza semmi. Viszont a panelen látható LED, tulajdonképpen egy bekapcsolás (áram alatt van világít) jelző. Csak, hogy nincs leírva a kondi és az ellenállás adatai. Gondoltam az IC adataiból és a +5V feszültségből valaki rájon, milyenek is kellenek az ominozus elemekből. Én sajnos nem értek hozzá
(#) Blintux válasza kadarist hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Huh, bocsi a sok bejegyzésért, de közben felfedeztem, hogy az az egy száll kondi nem közvetlen a LED miatt került oda. Mivel én már az ilyen szintű elektronikához sem igazán értek, nem tudom miért van ott, vagy hogy mennyire fontos a léte, de gondolom az ha betették
Szóval továbbra is várom az ötleteket arra a kondira

Update: Találtam egy kapcsolási rajzot, ami elviekben ugyanez amit én akarok: http://www.semifluid.com/RS-232_level_converter/RS-232-Level-Converter.gif
Itt egy 1.0µF-os kondit latok. Meg tud valaki erősíteni abban, hogy ez kell nekem?
(#) kadarist válasza Blintux hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Ne szórakozz már! Az a csepptantál kondi a tápfeszültségre van kötve. Egy 10µF 10V-os típus jó oda. A helyes polaritású beépítésre ügyelj! Az áramkör működésébe igazából nem szól bele, csak egy kis szűrést csinál. A LED sem fontos, csak visszajelzi az 5 (vagy 3,3)V meglétét, 220 ohm-os jó oda.
(#) zmol válasza Poostmaster hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Örülök, hogy sikerrel jártál!

Sajnos a 7106/07-ben nincs beépített automata méréshatárváltó. Kézit viszont relatíve egyszerűen tudsz csinálni, ha egy kapcsolóval a frissen betett ellenállást 100k-ra kapcsolod, és egyidejűleg váltod a tizedespontot is. (OK, kicsit elegánsabb, ha rendes osztóláncot csinálsz, de akkor már-már multimétert "gyártasz".)

Ismét megnyugtatnálak azügyben, hogy tápegységben szerintem elég az egy tizedes kijelzés (mint ahogy a gyáriak többségében is van), mert sima potival úgysem tudsz századvoltokat állítgatni, de ha tudsz, akkor sem marad úgy tartósan, amit beállítottál. Kivéve persze, ha valami nagyon-nagyon precíziós tápot építesz és sok fordulatú helipottal (vagy valami digitális vezérléssel) állítgatod...

Nagyon szívesen segítettem, kérdezz máskor is, hisz ez a fórum lényege
(#) kadarist válasza Dave87 hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Akkor jó, ha szakadást mérsz. Jó hogy mutattad a képet, mert ez inkább egy diak lesz. Mi van ráírva az alkatrészre?
(#) Robi98 hozzászólása Szept 19, 2010 /

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy milyen szabványú az a tüske aljzat ami a nagyobbik fajtájú tüskéhez tartozik és négyzet alakú(nem kör).Ja, és egysoros változatban van.

Előre is köszi!
(#) N1tr0 válasza liderces hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Szia! Megnéztem, de sajnos nekem nincs hozzá felszerelésem, így inkább hozzá se nyúltam, ha nem gond inkább elküldeném hátha neked sikerül.
(#) kadarist válasza Robi98 hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Szia!
Talán itt megtalálod a neked valót.
(#) albinolynx hozzászólása Szept 20, 2010 /

Sziasztok,

én egy nagyobb "csomaggal" kapcsolatban fordulok hozzátok segítségért.
3 lábú alkatrészekről van szó, szvsz tranzisztorok inkább, mint FET-ek.

- NEC DI564, vagy D1564 (nem tudom eldönteni, hogy melyik betű) LZS7

- NEC C369I, vagy C3691

- DI-, vagy D1 783

- F C5027-R
- E 13007-2

- C4977

- NT407F (ez valami NPN tranzisztor, de nem találtam adatlapot hozzá)

- C3953

Az utolsó kivételével mindegyik TO220-as tokozású.
Köszönöm szépen!
(#) kadarist válasza albinolynx hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

A D-k és C-k elé írd be a "2S"-t, és így mér megtalálja a keresőd az adatlapokat.
(#) albinolynx válasza kadarist hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

NT407F kivételével sikerült így mindegyikről adatot találni. Köszönöm!!!

Maga a "2S" előtag mit jelent, hogy el van hagyva?
(#) kadarist válasza albinolynx hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

Helytakarékosság miatt nincs az alkatrészen az előtag.
(#) albinolynx válasza kadarist hozzászólására (») Szept 20, 2010 /

Köszönöm!
Következő: »»   261 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem