Fórum témák
» Több friss téma |
Tudna valaki segíteni a képen látható inverter végfok beszerzésében? Ez egy traspocket 1500 tig hegesztő
készülékben van. Ami mindösszesen látható rajta: P281B01 011005/2.
Sziasztok! Ha valakinek lenne ötlete, hogy mivel lehet helyettesíteni egy kávégép panelján élvő j172-es (2sj172)
Fet-et, igen nagy örömet okozna. Már mindenhol megnéztem, de semmi kézzelfogható...
Köszönöm a választ, sokat segítettél Egy kérdésem még lenne és befejeztem a kérdezősködést. Ideiglenesen, a táp kipróbálásáig át lehet-e kötni a helyét egy huzallal? A dióda az egyenirányított 230 és az egyik tranzisztor (MJE 13009G) közé van betéve. Maga a táp bekapcsoláskor halkan "sípol" viszont a kimeneten nem jelenik meg semmi. Macerás lenne beszereznem egyet ezért próbálnám átkötni, ha már túlfesz védelemre van csak az áramkörben, az idő alatt amíg rámérek a kimenetre, csak nem kap tán nagy löketet a hálózatból a tranyó.
Biztosan rossz? Zárlatos? Ha rossz, akkor cseréld ki, ne kísérletezz más megoldással, még próbából sem.
Köszi a gyors választ. Hadd kérdezzem meg, milyen alapon kell ilyent keresni (igen kezdő vagyok).
Beírod a HQ keresőjébe, hogy mondjuk "60V 10A". A többi adja magát. Ha nincs neked megfelelő ebben a tartományban, akkor megnézed a 60V 15A kombinációt. A "A keresés eredményében az alábbi árucsoportok találhatók"-nál ne felejtsd szűkíteni a találatokat. Ez a 60V 10A-es példa lehet egy dióda vagy tranzisztor határadata, amit az adott alkatrész adatlapjából nyerhetsz.
HQ keresés
Szevasztok, kérdéseim vannak!
Ha valaki tud ezekről valamit , hogy értelmezzem a feliratokat? sajnos csak részletekben tudom feltölteni a képeket.
folyt köv.
folyt.2.
folyt. 3.
Ha vaki tud valamit ezekről , legyen szíves jelezzen nekem .Szebb napokat én utálom ezt az esőt!
Köszi. Legközelebb (talán) megy egyedül is...
Nem biztos h rossz, de teljes szakadást mutat ha rámérek... Egyáltalán azt sem tudom, mit kéne mutatnia a műszernek De már csak arra tudok gyanakodni... A diódáktól kedzdve a kondikig, minden alkatrészt átnéztem és mégsem megy... ez az egy nem lett még cserélve...
Itt van két kép a tápról..
Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok elektronikában, de azért kapcsolási rajz alapján összerakok bármit, ha az rendesen le van rajzolva... Úgy alakult, hogy szükségem lenne az alábbi oldal tetején látható adapterre: http://www.compsys1.com/workbench/On_top_of_the_Bench/Max233_Adapte...r.html Az IC és a csatlakozó ismert, de az ellenállásról és a kondiról nincs adat. Valaki esetleg így a képekről és az ismert adatokból meg tudná fejteni, hogy ezekből milyen kell az adott áramkörbe? Igaz, valószínű nem fontos elemek, mert csak a LED miatt fontosak, ami egy visszajelzésként szolgál, de ha már lehet, akkor beépíteném Köszönöm előre is!
Igen, tudom, hogy nem kell hozza semmi. Viszont a panelen látható LED, tulajdonképpen egy bekapcsolás (áram alatt van világít) jelző. Csak, hogy nincs leírva a kondi és az ellenállás adatai. Gondoltam az IC adataiból és a +5V feszültségből valaki rájon, milyenek is kellenek az ominozus elemekből. Én sajnos nem értek hozzá
Huh, bocsi a sok bejegyzésért, de közben felfedeztem, hogy az az egy száll kondi nem közvetlen a LED miatt került oda. Mivel én már az ilyen szintű elektronikához sem igazán értek, nem tudom miért van ott, vagy hogy mennyire fontos a léte, de gondolom az ha betették
Szóval továbbra is várom az ötleteket arra a kondira Update: Találtam egy kapcsolási rajzot, ami elviekben ugyanez amit én akarok: http://www.semifluid.com/RS-232_level_converter/RS-232-Level-Converter.gif Itt egy 1.0µF-os kondit latok. Meg tud valaki erősíteni abban, hogy ez kell nekem?
Ne szórakozz már! Az a csepptantál kondi a tápfeszültségre van kötve. Egy 10µF 10V-os típus jó oda. A helyes polaritású beépítésre ügyelj! Az áramkör működésébe igazából nem szól bele, csak egy kis szűrést csinál. A LED sem fontos, csak visszajelzi az 5 (vagy 3,3)V meglétét, 220 ohm-os jó oda.
Örülök, hogy sikerrel jártál!
Sajnos a 7106/07-ben nincs beépített automata méréshatárváltó. Kézit viszont relatíve egyszerűen tudsz csinálni, ha egy kapcsolóval a frissen betett ellenállást 100k-ra kapcsolod, és egyidejűleg váltod a tizedespontot is. (OK, kicsit elegánsabb, ha rendes osztóláncot csinálsz, de akkor már-már multimétert "gyártasz".) Ismét megnyugtatnálak azügyben, hogy tápegységben szerintem elég az egy tizedes kijelzés (mint ahogy a gyáriak többségében is van), mert sima potival úgysem tudsz századvoltokat állítgatni, de ha tudsz, akkor sem marad úgy tartósan, amit beállítottál. Kivéve persze, ha valami nagyon-nagyon precíziós tápot építesz és sok fordulatú helipottal (vagy valami digitális vezérléssel) állítgatod... Nagyon szívesen segítettem, kérdezz máskor is, hisz ez a fórum lényege
Akkor jó, ha szakadást mérsz. Jó hogy mutattad a képet, mert ez inkább egy diak lesz. Mi van ráírva az alkatrészre?
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy milyen szabványú az a tüske aljzat ami a nagyobbik fajtájú tüskéhez tartozik és négyzet alakú(nem kör).Ja, és egysoros változatban van. Előre is köszi!
Szia! Megnéztem, de sajnos nekem nincs hozzá felszerelésem, így inkább hozzá se nyúltam, ha nem gond inkább elküldeném hátha neked sikerül.
Szia!
Talán itt megtalálod a neked valót.
Sziasztok,
én egy nagyobb "csomaggal" kapcsolatban fordulok hozzátok segítségért. 3 lábú alkatrészekről van szó, szvsz tranzisztorok inkább, mint FET-ek. - NEC DI564, vagy D1564 (nem tudom eldönteni, hogy melyik betű) LZS7 - NEC C369I, vagy C3691 - DI-, vagy D1 783 - F C5027-R - E 13007-2 - C4977 - NT407F (ez valami NPN tranzisztor, de nem találtam adatlapot hozzá) - C3953 Az utolsó kivételével mindegyik TO220-as tokozású. Köszönöm szépen!
A D-k és C-k elé írd be a "2S"-t, és így mér megtalálja a keresőd az adatlapokat.
NT407F kivételével sikerült így mindegyikről adatot találni. Köszönöm!!!
Maga a "2S" előtag mit jelent, hogy el van hagyva?
Helytakarékosság miatt nincs az alkatrészen az előtag.
Köszönöm!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |