Fórum témák
» Több friss téma |
0.4 ohm. Az eltérés. Esetleg elmondanád hogy ez most egy teljesítmény ellenállás vagy mi lenne, ilyet meg életemben nem láttam.
Okay, köszönöm szépen a gyors válaszokat. A teljesítmény már nem számottevő, hisz szerencsére épp példány.
Nem akarok közbeszólni, de szerintem igen ez egy teljesítmény ellenállás. A pontosságból arra tippelek hogy valamilyen mérő ellenállás lehet, olyan mint például tápoknál ilyen ellenálláson figyeli a komparátor hogy mekkora feszültség esik, ebből tudja hogy mennyire terheled a tápot, ilyennel van megoldva az hogy a beállított értéknél a táp átvált áramgenerátorrá. Remélem érthetően írtam.
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2014
Igen 100%-osan érthető voltál. Igazából egy villástargoncának a generátorjának a vezérlő panele. Ezen volt rajta a kis alkatrész.
Hello! Csak egy kis kiegészítés..
Nem komparátor, hanem szabályzó erősítő és nem "átvált" hanem szabályoz. Nem tudom honnan ered ez a tévhit, hogy ott komparátor van. Egy táp, ugyan úgy szabályozza az áramot, mint a feszültséget..
Szerencsére, mint írtam nem kell kicserélni, ám köszönöm a példát.
Én sem tudom, valahol komparátort olvastam, ez maradt meg bennem. Köszönöm a helyesbítést,ezért jó ez az oldal, mindig tanul valamit az ember.
Itt van a fórumban a táblázat ezekről a ruszki Si tranyókról. KC (vagy KT?) 313 (ha jól emlékszem), a betűjel számít: a-tól n-ig tán, aszerint nől a jóságuk (U, Hfe, f ?).
Szia!
A piros a PNP, a sárga pedig az NPN tranzisztor: Bővebben: Link.
Sziasztok!
Az alábbi induktivitáson az van hogy 15, gondolom ez az értéke, de milyen prefixummal kell ezt értelmezni? Köszönöm előre is.
Szia, nekem is vannak itthon hasonlóak, az enyémen az egyiken 4R7 van, ez ha jól tudom 4,7 uH, a másikon 101 van, ez meg gondolom 100 uH. Van még egy 682 jelöléssel, ez meg talán 6,8 mH. Én így tudom, ha nem jó akkor megkérném hogy aki tudja javítson ki. Ebből 15 uH-snek gondolnám a tiédet, a nagy vasmagot okozhatja az is hogy nagy amperre van kialakítva (vastagabb a tekercselőhuzal)
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2014
Azért várd meg amíg más valaki is megerősíti.
Várok várok, de hát senki.
A kérdésedre a válasz:
Bővebben: Link
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy a mellékelt képen, a középső milyen USB csatlakozó? A bal oldali USB mini, a jobb oldali USB micro, a középső viszont boltosnak is ismeretlen. Egyébként kínai kütyükön van ilyen csatlakozó. Előre is köszi.
Valami telefon kábele lehet, múltkor volt egy nagyon hasonló kábel nálam javításra. Vagy valami olcsóbb Nokia, vagy valami teszkós olcsó telefoné talán. Láttam már a telefont régebben amié a kábel volt, de nem emlékszem rá hogy milyen.
Nem szabványos telefonkábel-csatlakozó.
Ez az amit keresel?
Kétfajta mini USB-ről tudok, az egyik a Mitsumi, a másik a Hirose. Hogy melyik az, ami a képen van, nem tudom. A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2014
Video kamera vagy fényképezőgép csatlakozó. Bővebben: Link
Köszi mindenkinek a választ, ez lesz az.
Meg is rendeltem ebayről, 500Ft,-.
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni, adott egy electro voice mikrofon amiben van egy fet amin ez a jelölés van "420 2909" nem találtam róla semmit kérdésem az volna, hogy mivel tudnám helyettesíteni. A csatolmányban van egy rajz a mikrofonban lévő elektronikáról.
Hello! A rajz alapján, ez egy J-Fet. Szerintem egy BF245B megteszi bele.
Sziasztok!
SMD M801-ról tud valaki valamit? Egy 5V 700mA-es telefon töltő szekunderén van, valószínűleg műveleti erősítő, kb. SOT23-6 tokozású (Bővebben: Link. Néztem az SMD Codebook-ot, de nem sokra mentem vele. Köszönöm!
Szia!
Talán ez lesz, hasonlítsd össze az áramköri környezetet! SMD Codebook: M8 R1151N009C LVR-IC Boost, +CE, 9V±2%, 150mA, Vdet ODO SOT-23-6 33vre - 7d Ric Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |