Fórum témák
» Több friss téma |
Ez a dolog engem is érdekelne, a visszahívásnál hogy adom meg az indexet?
0-7 -ig feltöltöd a karaktereket tetszés szerint, tehát úgy is lehet, hogy pl. csak a négyes számú helyre csinálsz magadnak egy egyedi karaktert.
LCD makró -> Print ASCII (4) Ezzel a négyes számú helyen lévő karaktert csalogatod elő. Oda írja ki, ahova egyébként is írna éppen.
Hát nálam nem akar menni, mindig ugyan azt a "valamit" írja ki, tök mindegy mit adok meg a program elején RAM írás paranccsal
Csinálnál róla egy képet hogy mit irsz bele?
Nekem igy megy, egy smiley-t tettem a 0. pozicióba onnan meg ki a képernyöre A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2014
Ezt, most speciel semmit nem ír ki. Próbáltam decimálisan megadni az indexet most hexában is de nem megy.
Szia!
A Flowcode ezt nem tudja tesztelni. Csak a proteus, vagy élőben kellene kipróbálni.
Ja, köszi mindjárt kipróbálom proteussal este meg PIC-en
Így megy köszi!
Sziasztok!
Olyan problémám van egy adc beolvasásakor, hogy nem lineáris. Csatolok egy képet, y a hőmérséklet x pedig a milivolt. Mellékelem a programot is, egyszerűen nem találom a hibát. Előre is köszönöm.
Mivel méred a hömérsékletet és hogy van csatolva a pichez?
Egyelőre feszgen van rajta. De majd MCP9700A lesz.
Nekem sajnos fogalmam sincs mi lehet a baj hacsak nem a feszgen hibás...
Viszont valaki megtudná mondani hogy ez mikor fogja elhagyni a ciklust?: A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2014
+1 kérdés:
usb hid-dal próbálkozom de nem indul el az usb. Sőt lefagy. Megnéznétek? A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2014
Szia !
Soha nem fogja, ha csak TOUT értékét nem állítod be a ciklusba lépés előtt.
Az a számítás volt rossz, ami eddig mindig működött. Most modulusszal oldottam meg és már jó is. Igaz, hogy beleőltem vagy 4-5 órát a hibakeresésbe...
Azonnal kilép a ciklusból, amint TOUT!=0 vagy in_sig!=0 A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2014
Idézet: „Azonnal kilép a ciklusból, amint TOUT!=0 vagy in_sig!=0” Ezt gondold át újra, ciklus amíg in_sig=0 ÉS TOUT=0 A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2014
Mit jelent a 2db "&" mért nem elég 1db?
Amúgy a ciklus előtt a Tout =0 ra van állítva és ha jelez a timer0 akkor az allítja át 1 re.
Két összehasonlítási formát különböztetünk meg
AND, OR... ez a bitenkénti &&, || .. logikai Azért nem elég 1db, mert nem igy van kitalálva. jelen esetben az is elég ha az AND szót írod. ciklus amíg in_sig=0 AND TOUT=0
Véleményem szerint akkor lép ki,ha a két feltétel közül valamelyik nem teljesül már. Nem szeretnék vitát szítani.(De Morgan azonosságok)
Ez nem is vita téma, pontosan úgy van ahogy írod, ahogy most írod, és nem ahogy ezelőtt írtad.
Idézet: „Azonnal kilép a ciklusból, amint TOUT!=0 vagy in_sig!=0” Nem akkor lép ki ha a változók értéke 0, hanem ha valamelyik változó értéke nem 0.
Jaja "!=" , ha nem egyenlő 0. Nincs baj, csak a !-jel eddig nem tünt fel
Még egy kérdésem lenne, hogy módosul az egész ha 6 fokot téved pozitívba? (23 fok helyett 29-et ír)
102 helyett írj 96 ot és próbáld ki.
Sokadik próbálkozás után se sikerült jól megcsinálnom a hőmérséklet függő vezérlést, és visszajelzést. Egy zárt térben kéne a szellőztetést biztosítania a rendszernek, ahol a hőmérséklet akár a 40°C-ot is meghaladhatja. Erre akartam egy autómata szellőztetőt készíteni, de lehet egyszerűbb lenne ha 30°C-nál bekapcsolna és nem játszanék pwm-esdit. De ha valakinek van ötlete, hogy hogy lehetne ezt korrekt módon megvalósítani akkor szívesen veszem. Mellékelem az eddigi programot. (így rossz a szabályzása)
Köszönöm a segítséget előre is! A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2014
végeztem kis áttekinthetőségi szerkesztést.
Korrektet tudok mondani: PID ill társai Pi, vagy csak P. De hogy konkrétan hogy kell megvalósítani azt nem tudom, csak az elméletet.
De dolgozom rajta... de hogy mikor lesz kész azt nem tudom megmondani. Ebben van egy, mintának talál tudod használni A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2014
Hát ennyire nem értek a dolgokhoz, csak próbálkozok, meg is látszik a programomon amit csináltam.
Csináltam egyet neked a a lenti példából. Élőben egyenlőre nem tudtam letesztelni de hónapokon belül lefogom
Neked csak be kell állítani a hőmérsékletet meg be kell kötni a szenzort meg a pwmre a ventit. A P,I,D értékek átivásával tudsz játszadozni a vezérlés karakterisztikájával. Az exelben megtudod nézni mi hogy befolyásolja.
Húh, megnéztem, de a PID-hez nem értek, majd ha lesz időm utána olvasok, addig is köszi, viszont így most nem tudom még használni.
És a hőmérséklet mérés és kijelzés sem jó. Legalább az működne, ha a szabályzás nem is! |
Bejelentkezés
Hirdetés |