Fórum témák
» Több friss téma |
Nem próbáltam, annyira nem vészes a dolog, nem atomórát készítek.
Most 3125 helyett 3915 lett a jó érték, fél óra alatt 1 másodperc az eltérés, de ez lehet mérési hiba is... A quartz pontatlanságára nem is gondoltam. Csak tájékoztató jelleggel kell kijeleznem az indítás óta eltelt időt. Akkutöltőt és szulfátoldó programot írtam, most tesztelem. Köbzoli és Proli007 által készített szulfátoldó "digitális" változata, DELUXE kivitelben. Csak megspékeltem egy állandóáramú töltővel, így 2 IN 1 készülék fog elkészülni. Még gondolkodom az akku kisütőn is, annyi hely van még a PIC-ben. 6 és 12V-os töltő, a szulfátoldó csak 12V-os savas akkuhoz lesz, ahogy Zoliék elkészítették.
hogy tudok egy egész számot pl 1226 kettészedni két változóba úgy hogy az utolsó két szám az egyik változóba (26) a másik változóba a maradékot (jelen esetben 12)
Szia!
Ennek 1001 megoldása lehet. pl.: in a bemenet out 1 és out 2 a kimenet.. out1 = in / 100 out2 = in MOD 100
Ok azt megköszönöm, bár találtam sima fcf es mintákat is.
Ezt a topikot keresed? Bővebben: Link Nagyon jól leírja a DS1307 kezelését.
Köszi a doksit.
A honlapot szerintem megtaláltam mert onnan vannak szerintem a fcf es minták
Sziasztok!
Elakadtam egy pic16f628a égetéssel. Belső osc akarom használni, de a megírt pic nem akar működni.
Ha az ugatókutyára nincs szükséged kapcsold ki hátha segit.
Amúgy mi a progi? Lehet azzal van gond.
watchdog timer nélkül sem működik...
Watchdog Timer: OFF
Master Clear Enable: Disabled
Szia !
Nem megy a timer mert a clock source nem jól van beállítva. Idézet: „Master Clear Enable: Disabled” Ezt a fizikai kapcsolás ismerete nélkül miből gondolod ?
Ezt hol lehet beállítani? (clock source)
Ezt állítsd át hogy belsőről vigye.
Sehonnan, egy hibalehetőség kizárására jó lehet (a folyamatábra megtekintése nélkül).
"ADC_real_temp_value" alatt mit kell érteni? És annak a sornak a működése nem tiszta a többit még nagyjából értem mit kéne csinálnia
Ennyi erővel azt is javasolhattad volna, hogy bukfencezzen egyet mielőtt tápot ad az áramkörnek.
Tekintve a kérdés jellegét, egy hibalehetőség kizárható ezzel is. Mivel egyáltalán nem működik a kapcsolás, a külső Reset letiltásával talán elindul az. Amennyiben használva van a Reset láb de a kapcsolás legalább valamennyire működik, lehet továbblépni. Ha nincs szükség a külső Resert-re, én mindig letiltom, egy alkatrésszel kevesebb kell.
Érdekes, én még ilyet nem tapasztaltam, mindig lebegni hagyom, ha le lehet tiltani.
A változó neve utal rá, az érzékelő beolvasott valós értéke, INT-be.
Ja akkor én eleve rosszul gondoltam, azt hittem az adc_out az amit beolvas a PIC.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |