Fórum témák
» Több friss téma |
Nem az egyenlettel van bajom Hanem a behelyettesítéssel... illetve a Vref. megadásával..amit kérdeztem is!
tehát amig nem tudom megadni hogy a szenzor 10 mV fesz változása egy fok változást jelent addig nem lesz pontos a számolás!
Mert ok hogy én INT be olvastatom be az értéket... és a szenzor csökken egy fokot ezáltal a pic bemenetén a fesz csökken 10 mV-al de azt honnan tudja hogy az az INT 1024 lépéséből hány lépés! ehez kell a referencia érték megadása!! Vagy nem???
Nézd meg az ADC tulajdonságában a ref feszültésget. Az eszköz pedig csinálja a dolgát.
Nos kaptam egy kis segítséget és remélem jó irányba haladok!
Tehát egy fok változásra a 10mV-al változik a pic bemenetén a fesz és ezáltal az INT 0,48828125-el változik!?!? 0 fok 0 mV 0 INT 1 fok 10 mV 0,48828 INT 2 fok 20 mV 0,97656 INT 5 fok 50 mV 2,4414 INT ??? A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2014
Korábban azt írtad, hogy a feszültséget tudod mérni az AD értékét kijeleztetted. Ez így volt?
A 0,0048828125V az a felbontása az AD-nek, ha 5V-os a referencia feszültség, ami alap esetben annyi. Ha van belső referencia a PIC-ben, akkor ezt lehet módosítani és akkor BelsőRef/1024 lesz a felbontás voltban.
Maradva a 0,00488V azaz 4,88mv felbontásnál, ha neked 10mV-ot változik a hőmérőd kimenete 1fok esetén, akkor kicsit több, mint fél fok pontossággal lehet mérni, kijeleztetni azt. Mivel a 0fokhoz 0V társul, így egy szorzással megkapod a hőfok értékeket, nem kell a b-tag, illetve a b = 0. A programban amit feltettél, nem osztani kell, hanem szorozni, egyébként jó...
Sziasztok
A projektopciokban be lehet kapcsolni a watchdog törlését, ez mi alapján müködik?
Na mostmár akkor értem!
Legalábbis azt hiszem! Nem voltam tisztába a referencia "alkalmazásával" de most már értem hogy mi alapján! illetve pont fordítva próbáltam ( értettem ) tehát úgy hogy egy fok azaz 10mV változás az az int értékében 0,48828 lépést okoz! közbe nem hanem egy "egységnyi érték" az INTbe az 0,48828 fok változást jelent! Ezért osztottam a progiba! Köszönöm watt!
Íigy utólag visszanézve mennyivel egyszerűbb! már csak a tizedes jeggyel van gondom hogy kezelje,... Ti hogy szoktátok megoldani?
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2014
Egész számokkal gazdaságosabb számolni és csak a kijelzésnél úgy csinálni, mintha tizedes szám lenne.
Üdv.
Szoftveres pwm -re linkeltetek már példaprogit?
Sikerült a tizedesjegy számítás és kiíratnom is sikerült de szeretném kerekíteni x.0 és x.5 re!
Arra gondoltam hogy figyelem a tizedes jegy értékét és ha 8 és 2 közé esik akkor 0 értéket kap ha pedig ha pedig 3 és 7 közé akkor 5 értéket Ezt úgy gondoltam hogy feltételes elágba rakom így 8 >= tizedes >= 2 az igen ágba számításba tizedes = 0 és így 3 >= tizedes >= 7 az igen ágba számításba tizedes = 5 De nem működik.... :/ Hogy tudnám megoldani?
Feltételes elágazás: tizedes>2 and tizedes<8
Igen ág: tizedes=5 Nem ág: tizedes=0
Így lesz jó:
tizedes < 3 ---> tizedes = 0 tizedes > 2 and tizedes < 8 ---> tizedes = 5 tizedes > 7 ---> tizedes = 0 és egesz = egesz +1
Valahogy éreztem hogy ezt valaki be fogja rakni!
Az első verziód is jól működik, annyi különbséggel hogy tettem be egy segéd változót és nem a tizedes értékét változtatja hanem "tized" segédváltozót, és kiíratni is a tized -et iratom ki!
Nagyon köszönöm!
A második verzió a jó, mert ha a 8 -at, 9-et kerekíted (értelemszerűen felfelé), akkor az egészhez egyet hozzá kell adni.
Üdv
Változók ablak fejlécen olvasható: "Változók - Nem elérhető" Tudok ezzel kezdeni valamit?
Szia!
Szerintem a szimuláció sebessége max-ra van húzva.. Akkor nem jeleníti meg!ni fog! Vedd lejjebb a szimuláció sebességét és akkor jobb egér változók hozzáadása-val menni fog
Sziasztok!
Nagyon sokat segítettetek és gondoltam (igaz még nagyon félkész) de feltöltöm a részprogit amin ügyködök! A célja egy keringető szivattyú vezérlése, a kollektor és a puffertartály hőmérséklete illetve hőmérséklet különbsége alapján! gondoltam hátha valaki hasznát veszi vagy csak gondolat ébresztőnek jó lesz!
Nem rossz, egy dolog amit hirtelen észrevettem, nincs semmi chip config beállitva illeve a C kod is hiányzik az osccon-al. Müködik igy is valoszinü de sok fejfását is tud okozni.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
Nem értem mi ez a "c kód az osconnal" én soha nem használtam és nem is hiányzott ! A beállításokat megcsináltam és fordítottam ...
Kicsit visszább ha olvasol, ott a tölem nagyobb tudásu kolégák irták hogy illik beilleszteni. Én se használtam az elején de mostmár mindig beteszem mert nem foglal akkora helye hogy zavarjon.
Idézet: Meg tudod pontosan magyarázni miért van rá szükség? Csak azért mert nem foglal sok helyet, és mert az okosabb kollégák mondták? Ezek nem érvek ... „nem foglal akkora helye hogy zavarjon.” A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
osccon mint a neve is mutatja oscillator konfig.
Ha belső órajelről hajtasz, illik határozottan megmondani a pic-nek, hogy mennyin járjon.
Flow szimulátorát ne vedd alapul. Proteus-t használj szimulációra.
Ja ! Ha belső órajelet használok , De én mindig kvarcról járatom az oszcit .... Tehát csak nem baj hogy nem használom ...
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |