Fórum témák
» Több friss téma |
A helyzet az hogy amikor tanulgattam a programozást egykét alkalommal megszivatott a belső oszci ezért nem szeretem és nem is használom azt a pár Ft ot amit a kvarc és a két kondi képvisel még eddig mindig elbírta az "eklézsia"
Érdekes, nekem mindig úgy működik, ahogy az le van írva...
Na most akkor használjam vagy ne használjam? az tuti hogy a kvarc használatát nem fogom elhagyni !
Én csak arra reagáltam, hogy szerinted a belső oszcit nem érdemes használni, mert neked problémákat okozott. Valószínű nem az oszci volt a hibás!
Az előfordulhat , mint írtam tanulgatás közben okozta a meglepit és azóta haragszom rá Azt nem írtam hogy nem érdemes használni ! Csak azt hogy én nem használom azért van különbség . Senkit nem akarok se lebeszélni se rábeszélni a belső oszcira sem a kvarcra , mindenki döntse el maga ...
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
Azért nem érvelek megfelelően mert nem tudtam a megfejtést viszont SzT3 koléga kapcsolását már relativ ismerem. Azért is irtam hogy "nálam nagyobb tudással rendelkező kolégák" mert ők mint látod is tudják a megfejtést.
Amugy én mindig belső orajelet használok mivel kihasználom a PIC összes lábát, viszont nagyobb I/O lábszámmal rendelkező eszköz nincs itthon és nem is ismerem, itt már szerintem megfelelően eltérem a témától így pont a vége.
Nem keserítesz el... nem annak veszem ! Igen ez iránt érdeklődtem feljebb is hogy nem egész szám! más értékkel szorozzam vagy más változót használjak? de változó az mind egésszámos... vagy nem?
Akkor valahogy így... ?
Köszönöm a segítséget simpi és vilmosd és a rengeteg türelmet kaqkk A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2014
Sziasztok,
Az a tervem hogy épitek egy páraméröt az érzékelö ez lenne: DHT-22 De hogy ne legyen ilyen egyszerü az értékeket eltárolnám és egy usb-n keresztül a számitogépre küldeném. Ez persze csak terv kérdés mi valósul meg belölle? (Ez mondjuk nem töletek kérdés ) Amit kérdeznék hogy a fenti terv megvalósitható e Flowcode-dal. Azt korábban láttam hogy volt pár ember aki már foglalkozott a DHT témával... A másik hogy ilyen feladathoz milyen pic-t ajánlotok amit pickit2 klónnal tudok programozni.
Megoldható a dolog. Használhatsz több félét 18f2550-18f4550 ezekre találsz példaprogramot a neten sok helyen. Írsz a PC-re vmi programot ami kommunikál pickel és naplózza a dolgokat.
Egy memoria kártyás megoldás elegánsabb megoldás, nem kell hogy állandó kapcsolatban legyen PC-vel. DHT11 olcsóbb...
Itt a cikkek között találtam egy usb kommunikációról szóló cikket. ott 18f2550 használ a szerző.
Szerintem én is azt fogok, abba van valamennyi memória is. Így tudom tárolni az eredményeket.
Tessék egy dht11 szenzoros példaprogram. Egy kis bővítés és már is megfelel a te projektednek. Ha napi 10-20 mérést akarsz csinálni és naponta kiolvasni akkor okés, dobsz hozzá még egy lcd-t és kész is.
Rosszat csatoltam ebbe már beledolgoztam, tessék csak maga a példa amiből én is kiindultam.
Köszi. Már meg is rendeltem az érzékelőt hónapok kérdése és meglesz .
Azután akkor nekiállok. Meg most jut eszembe hogy van egy régi mda compact2 esem amibe még bent van az 1 gigás memóriakártya. Szóval abból kitermelem a foglalatot meg a kártyát meg az usb csatit és akkor mindenki boldog. Szép kis projekt lesz ebből...
Van ez a honlap:
pic sd card flowcode Arra már korábban rájöttem hogy négy madzag kell a picből (esetlegessen szintillesztéssel) hogy működjön az sd. Ezen a honlapon elvileg le is írja hogy működik. De hogy állítom be a négy lábat? Én ha ráklikkelek a "fat" ra akkor csak egy lábat tudok beállítani! Hogy tudom a többit is előcsalogatni?
Tehát azért nem tudom állítani mert oda kell kötni ahol a helye van?
Ezért nincsenek kapcsolatok pl az USB Serialnal sem? Mert ott is a két madzagnak a helyén kell lenni és kész? szerk: Most áttettem szoftveresre és megjelentek a lábak A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2014
Sziasztok.
Használta már valaki az FC5-ben a "quadrature encoder" perifériát? A csatlakoztatás az rendben,de mikor tesztelni szeretném, akkor a panelról eltűnik az ikon, nincs amit "tekergessek". A változó értékét szeretném kiolvasni, de nulla mindig, mert nemtudom az encodert szimulálni. Lehet ,hogy csak proteusba megy?
Szia.
Köszi, akkor jól gondoltam. Azért kjavíthatták volna Milyen megszakításban kezeled le? Én port megszakításra gondoltam elsőre, de van egy sanda gyanum, h nem biztos,h ez kell ehhez. Az első probálkozásom ez az enkoderrel... A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
Találkozott már valaki ezzel a hibával?
"A Flowcode nem tudja lefordítani C kódra a folyamatábrát, a következő hibák miatt: "Ha a folyamatábra tartalmaz C kódot, kérem vizsgálja át alaposan. Ha a folyamatábra nem tartalmaz C kódot, vagy nem talált benne hibát, kérjen technikai támogatást" Sima, egyszerű programot akartam lefordítani, C kód nélküli, de nem sikerült. Ezért betöltöttem egy régebbi programot, ami működik, és le is fordult anno. Arra is ez a hiba jött elő. Viszont ha rányomok a "fordítás C-re", akkor kiírja, h "Sikeresen lefodítva C nyelvre" Javaslat lenne erre a problémára? Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
Muti a programot.
Itt van.
A régi, már működő programmal is ez a helyzet. Újra raktam az FC5-öt, de nem változott semmi A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
Szia!
Restart pc volt már?
Még nem, de most már igen
Megvolt a restart, de semmi változás A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
A fordító üzenetben ez van:
"Fordító indítása... C:\Program Files\Flowcode\v5\Tools\PICkit3\PK3CMD.exe -v -t PIC16F877A "lcdtanul.c" Úgy rémlik, h ez nem jó így. Valaki bemásolná ide, h nála mi van beírva?" A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
Köszi, ez már jó így!
Itt volt a "kutya elásva" Köszi, még egyszer. Üdv. Péter
Ugyan ez a gondom, egy 12F617-es PIC-kel. Ezt írja:
C:\Program Files\Flowcode\v5\Tools\boostc\boostc_pic16_flowcode.exe -v -t PIC12F617 "Havaria_10_1_8_1.c" BoostC Optimizing C Compiler Version 7.04 (for PIC 16 architecture) (Kiemelés tőlem.) Mivel nem tudom, hogy ez hiba-e, illetve ha az, hogyan orvosolhatnám, kérem, egy hozzáértő válaszoljon erre, ha tud! Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
PIC18F1220 AZ ÁLDOZAT.
c-kódban osccon50re állítva,belső oscival, de mégsem oké.. a projeck opciókban mennyire kell álítani hogy a picben is 1s legyen az 1s...legalább közelítse 1s-ra bekapcsolt ledet? |
Bejelentkezés
Hirdetés |