Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   182 / 361
(#) kaqkk válasza niedziela hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

A helyzet az hogy amikor tanulgattam a programozást egykét alkalommal megszivatott a belső oszci ezért nem szeretem és nem is használom azt a pár Ft ot amit a kvarc és a két kondi képvisel még eddig mindig elbírta az "eklézsia"
(#) watt válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Érdekes, nekem mindig úgy működik, ahogy az le van írva...
(#) kaqkk válasza watt hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Na most akkor használjam vagy ne használjam? az tuti hogy a kvarc használatát nem fogom elhagyni !
(#) watt válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Én csak arra reagáltam, hogy szerinted a belső oszcit nem érdemes használni, mert neked problémákat okozott. Valószínű nem az oszci volt a hibás!
(#) kaqkk válasza watt hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Az előfordulhat , mint írtam tanulgatás közben okozta a meglepit és azóta haragszom rá Azt nem írtam hogy nem érdemes használni ! Csak azt hogy én nem használom azért van különbség . Senkit nem akarok se lebeszélni se rábeszélni a belső oszcira sem a kvarcra , mindenki döntse el maga ...
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
(#) Kovabe válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Azért nem érvelek megfelelően mert nem tudtam a megfejtést viszont SzT3 koléga kapcsolását már relativ ismerem. Azért is irtam hogy "nálam nagyobb tudással rendelkező kolégák" mert ők mint látod is tudják a megfejtést.
Amugy én mindig belső orajelet használok mivel kihasználom a PIC összes lábát, viszont nagyobb I/O lábszámmal rendelkező eszköz nincs itthon és nem is ismerem, itt már szerintem megfelelően eltérem a témától így pont a vége.
(#) SzT3 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Nem keserítesz el... nem annak veszem ! Igen ez iránt érdeklődtem feljebb is hogy nem egész szám! más értékkel szorozzam vagy más változót használjak? de változó az mind egésszámos... vagy nem?
(#) SzT3 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 3, 2014 /

Akkor valahogy így... ?
Köszönöm a segítséget simpi és vilmosd és a rengeteg türelmet kaqkk
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2014
(#) NyariG hozzászólása Feb 13, 2014 /

Sziasztok,
Az a tervem hogy épitek egy páraméröt az érzékelö ez lenne: DHT-22
De hogy ne legyen ilyen egyszerü az értékeket eltárolnám és egy usb-n keresztül a számitogépre küldeném.
Ez persze csak terv kérdés mi valósul meg belölle? (Ez mondjuk nem töletek kérdés )

Amit kérdeznék hogy a fenti terv megvalósitható e Flowcode-dal.
Azt korábban láttam hogy volt pár ember aki már foglalkozott a DHT témával...
A másik hogy ilyen feladathoz milyen pic-t ajánlotok amit pickit2 klónnal tudok programozni.
(#) Sanyessz válasza NyariG hozzászólására (») Feb 13, 2014 /

Megoldható a dolog. Használhatsz több félét 18f2550-18f4550 ezekre találsz példaprogramot a neten sok helyen. Írsz a PC-re vmi programot ami kommunikál pickel és naplózza a dolgokat.
Egy memoria kártyás megoldás elegánsabb megoldás, nem kell hogy állandó kapcsolatban legyen PC-vel. DHT11 olcsóbb...
(#) NyariG válasza Sanyessz hozzászólására (») Feb 13, 2014 /

Itt a cikkek között találtam egy usb kommunikációról szóló cikket. ott 18f2550 használ a szerző.
Szerintem én is azt fogok, abba van valamennyi memória is. Így tudom tárolni az eredményeket.
(#) NyariG válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 13, 2014 /

Jelenleg ahhoz sem értek
(#) Sanyessz válasza NyariG hozzászólására (») Feb 14, 2014 /

Tessék egy dht11 szenzoros példaprogram. Egy kis bővítés és már is megfelel a te projektednek. Ha napi 10-20 mérést akarsz csinálni és naponta kiolvasni akkor okés, dobsz hozzá még egy lcd-t és kész is.
(#) pjg válasza Sanyessz hozzászólására (») Feb 14, 2014 /

tempp változó hiányát reklamálja.
(#) Sanyessz válasza pjg hozzászólására (») Feb 14, 2014 /

Rosszat csatoltam ebbe már beledolgoztam, tessék csak maga a példa amiből én is kiindultam.
(#) NyariG válasza Sanyessz hozzászólására (») Feb 14, 2014 /

Köszi. Már meg is rendeltem az érzékelőt hónapok kérdése és meglesz .
Azután akkor nekiállok. Meg most jut eszembe hogy van egy régi mda compact2 esem amibe még bent van az 1 gigás memóriakártya. Szóval abból kitermelem a foglalatot meg a kártyát meg az usb csatit és akkor mindenki boldog. Szép kis projekt lesz ebből...
(#) NyariG hozzászólása Feb 14, 2014 /

Van ez a honlap:
pic sd card flowcode

Arra már korábban rájöttem hogy négy madzag kell a picből (esetlegessen szintillesztéssel) hogy működjön az sd.
Ezen a honlapon elvileg le is írja hogy működik.
De hogy állítom be a négy lábat? Én ha ráklikkelek a "fat" ra akkor csak egy lábat tudok beállítani! Hogy tudom a többit is előcsalogatni?
(#) NyariG válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 14, 2014 /

Tehát azért nem tudom állítani mert oda kell kötni ahol a helye van?
Ezért nincsenek kapcsolatok pl az USB Serialnal sem? Mert ott is a két madzagnak a helyén kell lenni és kész?

szerk:
Most áttettem szoftveresre és megjelentek a lábak
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2014
(#) frekivalto hozzászólása Feb 22, 2014 /

Sziasztok.

Használta már valaki az FC5-ben a "quadrature encoder" perifériát? A csatlakoztatás az rendben,de mikor tesztelni szeretném, akkor a panelról eltűnik az ikon, nincs amit "tekergessek".
A változó értékét szeretném kiolvasni, de nulla mindig, mert nemtudom az encodert szimulálni.

Lehet ,hogy csak proteusba megy?
(#) frekivalto válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Szia.

Köszi, akkor jól gondoltam. Azért kjavíthatták volna

Milyen megszakításban kezeled le? Én port megszakításra gondoltam elsőre, de van egy sanda gyanum, h nem biztos,h ez kell ehhez.

Az első probálkozásom ez az enkoderrel...
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
(#) frekivalto hozzászólása Feb 23, 2014 /

Találkozott már valaki ezzel a hibával?

"A Flowcode nem tudja lefordítani C kódra a folyamatábrát, a következő hibák miatt:

"Ha a folyamatábra tartalmaz C kódot, kérem vizsgálja át alaposan. Ha a folyamatábra nem tartalmaz C kódot, vagy nem talált benne hibát, kérjen technikai támogatást"

Sima, egyszerű programot akartam lefordítani, C kód nélküli, de nem sikerült.
Ezért betöltöttem egy régebbi programot, ami működik, és le is fordult anno. Arra is ez a hiba jött elő.

Viszont ha rányomok a "fordítás C-re", akkor kiírja, h "Sikeresen lefodítva C nyelvre"
Javaslat lenne erre a problémára?

Köszönöm.
(#) Bakman válasza frekivalto hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Muti a programot.
(#) frekivalto válasza Bakman hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Itt van.

A régi, már működő programmal is ez a helyzet.
Újra raktam az FC5-öt, de nem változott semmi

lcdtanul.fcf

(#) kokozo válasza frekivalto hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Szia!
Restart pc volt már?
(#) frekivalto válasza kokozo hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Még nem, de most már igen

Megvolt a restart, de semmi változás
(#) frekivalto hozzászólása Feb 23, 2014 /

A fordító üzenetben ez van:

"Fordító indítása...
C:\Program Files\Flowcode\v5\Tools\PICkit3\PK3CMD.exe -v -t PIC16F877A "lcdtanul.c"

Úgy rémlik, h ez nem jó így. Valaki bemásolná ide, h nála mi van beírva?"
(#) kokozo válasza frekivalto hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Nálam ez van:
C:\Program Files (x86)\Flowcode\v5\Tools\boostc\boostc_pic16_flowcode.exe -v -t PIC16F88 "DS18B20_kelteto.c"

flow.JPG

(#) frekivalto válasza kokozo hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Köszi, ez már jó így!
Itt volt a "kutya elásva"

Köszi, még egyszer. Üdv. Péter
(#) Frankye válasza frekivalto hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Ugyan ez a gondom, egy 12F617-es PIC-kel. Ezt írja:
C:\Program Files\Flowcode\v5\Tools\boostc\boostc_pic16_flowcode.exe -v -t PIC12F617 "Havaria_10_1_8_1.c"
BoostC Optimizing C Compiler Version 7.04 (for PIC 16 architecture)
(Kiemelés tőlem.)
Mivel nem tudom, hogy ez hiba-e, illetve ha az, hogyan orvosolhatnám, kérem, egy hozzáértő válaszoljon erre, ha tud!
Köszönöm.
(#) pitybull hozzászólása Feb 23, 2014 /

PIC18F1220 AZ ÁLDOZAT.
c-kódban osccon50re állítva,belső oscival, de mégsem oké..
a projeck opciókban mennyire kell álítani hogy a picben is 1s legyen az 1s...legalább közelítse 1s-ra bekapcsolt ledet?
Következő: »»   182 / 361
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem