Fórum témák
» Több friss téma |
Szevasz!
A konkrét invertert/kompresszort nem ismerem. Többféle megoldás van a működés felügyeletére/vezérlésre. Gondolom a kompresszor tekercsellenállásai megegyeznek és nincs testzárlat sem. Ha összesen ez a 3 kivezetése van, akkor az egyik fajta működés, ha több, akkor van/lehet aktív visszacsatolás a vezérlés számára. Motorindítás/működés alatt ellenőrzi a kompresszor áramát. Ha ez meghaladja a beállítottat/motorra megengedettet, akkor tilt. Minden motor induláskor nagy áramot vesz fel, hisz áll a forgórész, de indulást követően ez csökken és elérheti a kívánt fordulatszámot probléma nélkül. Ha be van állva motor, akkor a max. áram miatt letilt. De a logika nem adja fel, x idő múlva újra y-szor próbálkozik, hátha elhárult valami akadály, y eset után feladja... (Ilyet már 15-20 évvel ezelőtt tudott a Danfoss akkumulátoros üzemű BD35/BD50 kompresszora, akku lemerülés védelmen és tápfeszültség automatikus 12-24V, kiválasztásán túl ). Kompresszoron érezni valami indulási szándékot (rezdülés), vagy valami hasonlót? Jobb opció, de ezt nem tudom: nyilván tól-ig tartományra 1 panelt gyártanak ugyanazon félvezető elemekkel, netán van valahol állítási lehetőség a konkrét kompresszorhoz "igazítani". Valamit mérni kellene, mondjuk bemenő áramot, vagy ami vezethet valamire és kivitelezhető. Vigyázz, itt minden hálózati feszültség alatt van/lehet. Ez csak egy gondolatmenet, ami eszembe jutott. Üdv: StMiklos
Szia!
A kompresszor VESF9C (ellenálás 10 ohm 3 kivezetése.) elvileg hozzá való invertert kaptam. A kompresszor nem hallani látni csinál e valamit. De most megmérem és majd jelentkezem. Köszi Üdv Lajos
Szevasz!
Talán ez: https://jabsales.eu/inverter-ves-2456-08-f-00-embraco.html Stimmel így párban a frekvencia és a feszültség. Meg talán ez: https://www.chinaglobalmall.com/products/565031755725 Ennyit találtam, azért itt már vannak ellenőrizhető adatok. A lekapcsolási áram (2.1A mint max.) ellenőrizhető, bár a jelalak nem színusz, de nyilván simítva/szűrve van. R290 gáz a töltete? Amúgy a 9-es a típusjelben a lökettérfogatra utal (szokás szerint) Üdv: Stmiklos A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2023
Köszi! Végül kiderült a kompresszor megszorult.
Üdv Lajos
Sziasztok !
Tudja valaki milyen vezérlő feszültséggel indul a ERFVSCCP_02.X hűtő inverter?Elektrolux Köszi a válaszokat. Üdv Lajos A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2023
Sajnos elszökött a gáz, így lecseréltük a hűtőt.
Sziasztok!
Mindenki szabadságon van?
Igen .
Szia! Akkor legalább Te vagy segíthetnél ! Milyen vezérlő feszültséggel indul a ERFVSCCP_02.X hűtő inverter?Elektrolux
Köszi a válaszokat. Üdv Lajos
Nemtudom ezt nem ismerem (azért nem is írtam semmit)
Köszi!
Sziasztok Segítség kellene. HKK95VSD kompresszor milyen frekvencia között működik? Ha esetleg tudja valaki . Az a bajom ,hogy elindul megy rendesn egy darabig 5 perc mulva emelkedik a fordukat ekkor kalapáló hangot ad majd megy tovább rendesen . Viszont mikor lehűti a szekrényt lelassít ekkor is összevissza kalapál majd letilt. Nem melegszik.
Nem tudom mi lehet. Üdv Lajos
1400-4000 f/p
Üdv:StMiklos
Köszi de én a frekvencia miatt érdeklődnék. Pl 40-120 HZ
Szevasz!
Félregondoltam.. Nekem maradna az oszcilloszkóp, csak nem tudom hol van a leválasztó trafóm. StMiklos (Lajos)
Szia! Hát a kalapálós hang a kompresszorból nem sok jót jelent. Szerintem felesleges a frekvenciákkal foglalkozni. Lehet leszakadva eltörve a moci felfüggesztés, szelep törés, csapágy beállás....Vagy kompresszor csere, vagy kuka a hűtő.
Szia! Új kompresszor.
Na így már érdekesebb. Ugyan olyan lett visszarakva mint a gyári? Az eredetivel mi volt a gond?
Cserénél lett cserélve szűrő? Át lett fújatva nitrogénnel a rendszer? Volt olaj az új komiban? Inverterrel együtt cserélted? A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2023
Szia ! Oszd el 60-al StMiklos válaszát.. kb kijön.
Szia ! Nem az eredeti (HKK95VSD) ,és azt hiszem az inverter neki túl alacsony frekvencián jár indulásnál (31,7').Ezt Gondolom.Mit tegyek még nem tudom.
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2023
Még azt nem írtam Úgy kaptam a gépet/WNF( T32 XH) nem volt benne inverter. Vettem bele beletettem kiderült rossz a kompresszor. (VSCF9C) szóval hobbizok, ha tudsz valamit
Akkor ott lesz a gond ;( EZT kellett volna kompletten beletenni. Hogy mit lehetne tenni azt nem tudom. sajnos az Invertereket nem vágom annyira.
Szia! Az viszont érdekes ,hogy a kompresszort kicsit oldalba ütöm tényleg kicsit már kalapál,úgy is ,hogy nincs rajta villany.
Hello! Talán nem véletlen hogy nem volt benne az inverter. Lehet azt tartották érdemesnek kimenteni belőle?
Sziasztok !
Adott egy Zanussi ZRA22800WA Hűtőszekrény aminek állás során "elszökött" a hűtőközege (r600). Kérdésem az lenne , hugy tuja valaki, hogy mennyit kell beletölteni? Mennyi a gyári töltete? üdv
Szevasz!
Én még nem láttam olyan hűtőszekrényt, amelynek az adattábláján ne lett volna rajta. Legalsó polc alatt balra általában. Ca: 50g (de csak pontos mennyiség tölthető be!) De ha elment, az új töltés is elmegy.. Üdv: StMiklos
Szia !
Köszönöm a válaszod, de sajna nincs rajta ilyen, hogy adattába. A hozzá adott dokumentációk sem tartalmazzák. Ezért tettem fel a kérdést , hogy valaki tudja-e pontosan , mert addig fölösleges belekezdenem a javításába , ha nem tudom ezt az adatot. Hiába javítom, ha nem tudom feltölteni. Valahonnan meg lehet szerezni ezt az infót? Üdv.:G
Szia!
A gyártó, esetleg a honlapja...
Szia !
Köszönöm, de azon már túl vagyok. Sajnos nem olyanok , hogy egyz elárúlják. Legalább is én nem találtam sehol. Valahol ha van szervízkönyve, akkor abban benne van. De a felhasználóikba sajnos nem írják és biztos okkal. Az adatábláján meg rajta lenne, ha lenne , de agyontakarították és valószínűleg azt is eltávolították, hagy könyebb legyen a szakembernek. De azért köszönöm a hozzászólásokat.
Szevasz!
A hűtőközeg sem álltában, sem működés közben nem távozik, ha nem lyukas. Előfordul, hogy a mélyhűtő ajtó keretfütése rohad ki, azt ki kell iktatni egyszerűen és szárazon tartani a gumi alatti részt. Ha megalapozott az a hibamegállapítás, hogy elment a hűtőközeg, (nekem 40 éves Lehelben még mind benne volt) addig nem érdemes tölteni, amíg nincs meg a lyuk és javítása. Ha ez megvan(lenne), akkor az már a legkisebb gond, mennyi a töltet, azt nagyon jól be lehet lőni egy hűtős órával, igaz rámehet 1-2nap, de nem lehet gond. Halkan mondom: az én 3 éves 200 literes combi Zanussimban 45g van. Még esetleg lehet hátul találod meg az adattáblát. Már ezzel sem lőnél nagyon mellé, legfeljebb nem 10-es lenne. Üdv: StMiklos A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |