Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   438 / 564
(#) erdgab válasza p_kowa hozzászólására (») Ápr 7, 2015 /

Miért ne tennénk,ez a fórum célja.Hat év,hüm ... a gépem akkor mér több mint egy éves volt,megy az idő sebesen.
(#) donsony1 hozzászólása Ápr 14, 2015 /

Szevasztok
Egy kis segitséget szeretnék kérni Iweld ZX-7 140 inverterrel kapcsolatban ,hátha tudja valaki a megoldást.
1.6 és 2.5 pálcával nem heggeszt szépen, 3,2 essel viszont nagyon jól dolgozik.
vékony pácánál (1,6 ) ha jó a heggesztési áram akkor nehezen gyujt be, ha rátekerem könyen begyujt de heggesztéshez már sok az áram. mintha kis áramnál nem lenne elég a gyujtó feszültség.2,5 ös pálcánál is hasonló a helyzet, érdekes modon egész pálcánál mintha nagyobb kraftal dolgozna, mikor lefogy felére akkor már kb szépen heggeszt.lehet ezt valahol akár belöl állitani, hogy eggyenletesebb legyen a dolog?Tehát kissebb heggesztő áramnál is könyen gyujtson-és végig eggyenletes árammal dolgozzon. Illetve mi lehet ennek az oka?Esetleg kapcsolási rajza van -e valakinek rolla?
(#) KissAttila válasza donsony1 hozzászólására (») Ápr 15, 2015 /

Szia,
Szerintem kicsi a fojtótekercs értéke. Próbálj TV sorkimenő trafó ferritjére rátekerni pár menetet a hegesztő kábelből(5 menetnél többet ha lehet). Így a hegesztőt nem kell megbontani. Üdv.
(#) donsony1 válasza KissAttila hozzászólására (») Ápr 15, 2015 /

Szia Attila! Köszönöm a válaszod. Elgondolkodtam, szétszedtem mivel már nem garis gyárilag 15 menet volt duplán feltekerve egy ferrit gyürüre 1.8 zománcozott réz ből.
letekertem és ugyan ugy duplán 2*1.8 at tekertem fel egyben21 menetet. érdekes modon mostmár 1.6 pálcával is szépen dolgozik, gyujt rendessen. Föpróba hétv égén lessz 2.5 ös pálcával egy kapu heggesztés kiváncsi leszek menyivel lessz majd jobb. Köszönöm a segitségedet.
(#) KissAttila válasza donsony1 hozzászólására (») Ápr 17, 2015 /

Szivesen.
(#) leeheel hozzászólása Ápr 26, 2015 /

Csak ilyen tipusu ferit magokat sikerült begyüjtenem crt monitorokból .
Valaki meg tudná mondani jó lesz e igy elrendezve fötrafonak ?
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015

crt.jpg

(#) Ge Lee válasza leeheel hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Ha nincs légrés a magok szárai között akkor igen. De használhatod a monitorból a lemágnesező tekercs ferritmagját is, csak az kisebb keresztmetszetű lesz mint ezek így egyben.
(#) BarnaPili válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Nem eltérítő tekercsre gondolsz?
(#) Ge Lee válasza BarnaPili hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

De igen, csak elírtam.
(#) bistvan196700 válasza leeheel hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

Én is ilyeneket használtam, csak 4 párat, kb: 5.7 cmˇ2 keresztmetszetre jött ki.

fotrafo.jpg

(#) ECI válasza leeheel hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

Szia!
Jómagam is így készítettem a főtrafót. Szerintem elég lesz 4 pár is, habár nem tudom neked egy mag keresztmetszete mekkora? Nálam összesen 6 cm2 -re adódott, jó nagy lett. Csinálnod kellene próbát egyenként, megnézni hogy egy adott gerjesztés mellett milyen a magok melegedése, mérni kellene külön a magok AL értékét (2500 tól jól használható). A végeredmény egy óra járatás után a négy mag 58 c.fokos volt (40kHz, 20 menet primer, teljes kitöltési tényező mellett).
Alább pár kép a trafóról.
(#) driver hozzászólása Ápr 29, 2015 /

Sziasztok!

Van egy Beta 1860/140A hegesztőm, és keresnék hozzá kapcsolási rajzot.

Légyszi segítsetek. Attila
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2015
(#) banoo hozzászólása Máj 3, 2015 /

Sziasztok!mostanában nem nagyon volt idöm olvasgatni a topicot,most visszaolvasván ugyan nem látom de sikerült valakinek inverteres co-t összehoznia?
(#) GPeti1977 válasza banoo hozzászólására (») Máj 3, 2015 /

Igen sikerült, teljes hidas lett.
(#) Sly hozzászólása Máj 4, 2015 /

Üdv mindenkinek!Közben én is haladok a BT-IW160-as géppel...Köszönet a segitségetekért!Lenne még itt egy dolog amit nem tudok.Hála Black Force kollégának a hegesztö kis paneljárol van kapcsolási rajz,viszont van rajta egy zener dioda amit nemtudok hogy mekkora...Ebben kellene egy kis segitség.Mellékelem a kapcsirajzot és bekarikáztam rajta a szóban forgó alkatrészt.
(#) Ge Lee válasza banoo hozzászólására (») Máj 4, 2015 /

Nekem is van egy készülőben, az félhíd lesz. Csak hát időm sem nagyon van rá, dobozt is kell csinálni neki, palackot venni, stb.
De ha azt nézed hogy egy valamire való 50Hz-es trafóra kell minimum 10kg huzal, akkor annak az árából bőven lehet invertert csinálni. Ami komoly tétel az az IGBT, és abból is elég 4db (akár híd akár félhíd, a 2T forward nem erre való).
(#) Sly hozzászólása Máj 4, 2015 /

Valakinek valami ötlete hogy hány voltos lehet a zener?
(#) _BiG_ válasza Sly hozzászólására (») Máj 4, 2015 /

Megméred
(#) Sly válasza _BiG_ hozzászólására (») Máj 4, 2015 /

Ez nagyon ó ötlet!lenne.....ha nem hiànyozna a nyàkrol...
De mivel nemvolt rajta mikor hozzàm került javitàsra ezèrt kellene az èrtèke...
(#) _BiG_ válasza Sly hozzászólására (») Máj 4, 2015 /

Jahogyúúúúgy....
Bevallom úgy nekem is nehezebb
(#) GPeti1977 válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 4, 2015 /

Doboz van készen baráti áron, én is ebbe tettem:
Bővebben: CO doboz
(#) Ge Lee válasza GPeti1977 hozzászólására (») Máj 5, 2015 /

Nincs erről valami robbantott rajzod? Az oldalon semmi infót sem találok róla, a kép alapján gyanúsan kicsi. Ahhoz hogy normálisan el tudjam helyezni benne a mechanikát és az 5 kilós dobot, kell 30cm belmagasság és 45cm hossz.
Meg az sem tetszik hogy vízszintesen van a belseje elválasztva, nekem függőlegesen kell. Egyik oldalon lesz alul a mechanika felül mögötte a dob, a másik oldalon meg az áramforrás.
(#) mpisti válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 5, 2015 /

Ez a doboz a Varstroj 160A-es Co hegesztőhöz való,(pontosabban ugyanekkora a doboza) és bőven elfér benne akár 200A-es inverteres Co hegesztő huzaltolóstól 5kg-os dobbal együtt. Ha a pontos méretei tényleg fontosak, akkor holnap megmérem. A vízszintes elválasztás az tényleg rosszabb mint a függőleges, de ha nem profi huzaltovábbító van benne akkor hobbi célra a vízszintes elválasztáshoz könnyebb tolóművet beszerezni elfogadható áron. Emlékeim szerint még a helye is ki van alakítva az elválasztólemezben.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2015
(#) Ge Lee válasza mpisti hozzászólására (») Máj 5, 2015 /

Ha lemérnéd azt megköszönném. Elég lenne a külső 3 méret és a belső nagyobb rész méretei. A külső azért kell, mert ha 52cm-nél magasabb akkor nem fér be a majdani helyére.
Nyilván nem az elektronika elhelyezése a gond mert az elfér a két tenyeremben, plusz trafó, diódák és a fojtó.
(#) mpisti válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 5, 2015 /

Rendben, holnap reggel megmérem, és leírom ide a méreteket.
(#) Tubi56 válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 5, 2015 /

Vagy csinász magadnak én is ezt tettem.
Méretei H:455mm M:305mm Sz:235mm
A toló mechanikát készen vettem új.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2015
(#) Ricsi89 válasza Tubi56 hozzászólására (») Máj 5, 2015 /

A gép rajza publikus?
(#) Hetope válasza Tubi56 hozzászólására (») Máj 5, 2015 /

Csak gratulálni lehet ilyen gondos tervezéshez !
(#) GPeti1977 válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 5, 2015 /

Megmértem a doboz méretét:
Hossz: 43cm
Szélesség: 24,5cm
Magasság: 35,5cm amiből a felső rész 7,5cm magas, azaz a belső doboz 28cm magas.
Ebbe belefér egy inverter, nekem a toló motor 45 fokban félig fektetve sikerült beépíteni így nem lóg ki.
(#) mpisti válasza GPeti1977 hozzászólására (») Máj 5, 2015 /

Köszi, elvégezted helyettem.
Következő: »»   438 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem