Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Nem látom értelmét a beépítendő alkatrészeknek... A dióda csak rontja az áteresztő nyitását, jobban fog melegedni, ellenállás a talaj felé nem oszt, nem szoroz.
Amúgy nem értem mi a gondod a triakkal? Ebben az esetben ugyanúgy mennie kell, mint a tirisztornak: gate kap egy impulzust és begyújt, úgy marad.
"Ha igy rövidre zárom akor leold."
Nem ezt kértem... a gate és az MT2 közötti rövidzárra le kellene oldania és úgy maradnia.
a D6-R3 közös burában van, és jól látják egymást? Környezeti fény ne érje az LDR-t. A Triak bekötését ellenőrizd!
Idézet: „Nem látom értelmét a beépítendő alkatrészeknek..” Pedig egyszerű, és lehet, hogy egy dióda nem is elég, kettő sem elképzelhetetlen sorbakötve. Nézd meg a katalógusban a tirisztoron a feszültségesést, UTmax 1.7V, vagyis a tranzisztor bázisán ha a tirisztor kapcsolt, a legrosszabb esetben ez van. A dióda(-k) ezt leszedi. Mellesleg szerintem az egész áramkör nincs korrektül megtervezve, én ezt teljesen másképp csinálnám.
Jó, de a triak lábkiosztása az, ami a rajzon is van?
Jelenleg az van, hogy ha nincs letakarva semmivel a fényellenállás, bekapcsolom az áramot, és egy sötét anyaggal letakarom az LDR-t, akkor folyamatosan halványodik az izzó.Viszont a kikapcsolásnál egyszerűen kialszik.A dióda és az LDR között kb 5mm lehet.
Ebben így igazad van, de a diódával vesztesz a kimenőfeszből, melegszik az áteresztő. Egy FET sokkal jobb lenne ide, az tény.
A rajzon lévő módon azonban működnie kellene, persze nem megy le nullára a kimenet, és ez a triac-kal még 0,7V-tal több lesz. Arra várok, hogy sikerül-e neki egyáltalán begyújtania bármelyik eszközt a gate-anód (MT2) rövidzárral... Amíg ez nem megy, addig nincs mit csiszolni.
Közben rajzoltam egy kicsit, szerintem így már egész korrekt, és a 100ohmos ellenállást is megháromszorozhatja legalább, mert most a tranzisztor "kapcsolónak" van bekötve, és ilyenkor megelégszik kevesebb árammal is.
Sziasztok !
RM-12.2 orosz keverő kapcsolási rajzát keresem javításhoz. Sajnos a Google nem tudott segíteni, ezért, ha valakinek megvan, kérem jutassa el nekem. Előre is köszönöm : Miki
Igen, így már van értelme a diódáknak. A negatív ágba iktatott NPN tranyóval mindig könnyebb a dolgunk...
Szevasztok, kellene nekem egy olyan kapcsolási rajz, ami 4 darab 500W-os reflektor lámpát villogtat, olyan készülékre gondolok mint amilyeneket a koncerteken szoktak használni. Úgy kellene működjön hogy, például felvillan az egyik aztán a másik aztán meg sorba a többi, és lehessen úgy is be álltani hogy össze vissza villogjanak a lámpák, és ha lehet lehessen álltani a sebességet is. Köszönöm előre is.
Ha rövidre zárom akor adig lezár a tranzisztor és ha leveszem a rövid zárat akor kinyit telyesen a tranzisztor.
Most olyan gondom van, hogy a led szépen bekapcsol/kikapcsol lassan, de az izzó tőle függetlenül mindig világít.A diakot kivettem, akkor megszakad a világítás.Valahol arra lesz a gond...
Játszanod kellene az LDR-lel soros 2,2k-val, lehet hogy túl kicsi. Teljes sötétségben lévő fényellenállásnál növeld meg annyira, hogy ne világítson a lámpa. Végülis ez egy teljesen általános megoldás, ahol a poti helyére ez a két tag került, hogy külső jellel lehessen vezérelni.
Beraktam a 2,2k-s ellenállást sorosan, de semmi.62k-nál egy kicsit gyengül, de nem számottevően.Ha számít, akkor az LDR-em: LDR05
Beraktam egy 160K-s ellenállást és most jó! Köszönöm!
Üdv!
Solina F110 elektromos orgona kapcsolási rajzát keresem! Ha valaki tud segíteni, előre is köszönöm. Poci
Sziasztok skacok!
Tudna valaki segíteni egy BRG FM320 doksiban? Nagyon köszi! Üdv!
Udv lenne egy nagy kerdesem:Van egy 4x7 Led oszlopom tehat kettesevel vannak parhuzamban es 6 V ot igenyel egy Led 3 V korulit es az lenne a nagy kerdesem hogy valaki tud e olyan kapcsolast amiben ez a ledsor villogna nem tul gyorsam de nem tul lassan se es lehetoleg egyszeru kellene ha valaki tud kapcsolast es elarulja megkoszonnem elore is koszonom
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani, hogy az orion 5000m típusú dvd tápegységében mi az ic száma? Esetleg kapcsolási rajzot tud valaki küldeni? Üdv Szasza75
Hello!
Itt egy kapcsolási rajz ha ezt négy ledre akarom akkor ezt hogy csinálom meg! Létszíves valaki küldje vissza átalakítva! Köszi!
Szia!
Az adatlapon találsz többledes kapcsolást.
Üdv. mindenkinek !
Keresek AET144 URH rádió adó-vevő kapcsolási rajzot. Ezt valamikor taxi használta,osztrák gyártmány. Köszönöm ! Üdv.:qcy
Bocs,de valamiért nem tudja megcsitni a lapot hibát ír ki létszíves ki tudod ide rakni?
Kedves Tudor Barátaim!
Megint kérésem lenne nagytudású barátaimhoz! Kéne egy működő képes rajz, 3-6 Leddel(3V) mely a következő képpen működne: Led 1 lassan meggyullad eléri a maximum erősséget és ég továb, Led 2 meggyullad eléri a maximum erősséget és ég a Led1-el tovább, Led3 lassan meggyulad....... Led6 lassan meggyullad eléri a maximum erősséget és az egész sor lealszik! Egy Led égés intervallumot vár és újra kezdődik az egész:Led1 lassan.....! Ha valamit rosszúl írtam le csak a zöldfülűségemnek köszönhetitek! Üdvözlöm az oldal minden résztvevőjét, különösen Frenky és Janocsi Kedves Barátaimat!!! Tisztelettel Tarhos
Sziasztok,
Keresek másolásra, megvételre egy LEADER szkóp dokumentációt. A típus: LB552C. Köszönöm a segítséget
szia!
Esetleg nem a Leader LBO-552C-StereoScope-ról van szó? |
Bejelentkezés
Hirdetés |