Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   134 / 375
(#) Sebi válasza Lacika hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Nem látom értelmét a beépítendő alkatrészeknek... A dióda csak rontja az áteresztő nyitását, jobban fog melegedni, ellenállás a talaj felé nem oszt, nem szoroz.

Amúgy nem értem mi a gondod a triakkal? Ebben az esetben ugyanúgy mennie kell, mint a tirisztornak: gate kap egy impulzust és begyújt, úgy marad.
(#) Sebi válasza djgabi_8 hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

"Ha igy rövidre zárom akor leold."

Nem ezt kértem... a gate és az MT2 közötti rövidzárra le kellene oldania és úgy maradnia.
(#) kadarist válasza csuszo_zalan hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

a D6-R3 közös burában van, és jól látják egymást? Környezeti fény ne érje az LDR-t. A Triak bekötését ellenőrizd!
(#) Moderátor hozzászólása Aug 31, 2010

Litux: a kérdésed áthelyezve
ide

Használd a keresőt, több ilyen téma is él.
(#) Lacika válasza Sebi hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

Idézet:
„Nem látom értelmét a beépítendő alkatrészeknek..”

Pedig egyszerű, és lehet, hogy egy dióda nem is elég, kettő sem elképzelhetetlen sorbakötve.
Nézd meg a katalógusban a tirisztoron a feszültségesést, UTmax 1.7V, vagyis a tranzisztor bázisán ha a tirisztor kapcsolt, a legrosszabb esetben ez van. A dióda(-k) ezt leszedi.
Mellesleg szerintem az egész áramkör nincs korrektül megtervezve, én ezt teljesen másképp csinálnám.
(#) csuszo_zalan válasza kadarist hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

Jó, de a triak lábkiosztása az, ami a rajzon is van?
(#) csuszo_zalan válasza csuszo_zalan hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

Jelenleg az van, hogy ha nincs letakarva semmivel a fényellenállás, bekapcsolom az áramot, és egy sötét anyaggal letakarom az LDR-t, akkor folyamatosan halványodik az izzó.Viszont a kikapcsolásnál egyszerűen kialszik.A dióda és az LDR között kb 5mm lehet.
(#) Sebi válasza Lacika hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

Ebben így igazad van, de a diódával vesztesz a kimenőfeszből, melegszik az áteresztő. Egy FET sokkal jobb lenne ide, az tény.
A rajzon lévő módon azonban működnie kellene, persze nem megy le nullára a kimenet, és ez a triac-kal még 0,7V-tal több lesz.

Arra várok, hogy sikerül-e neki egyáltalán begyújtania bármelyik eszközt a gate-anód (MT2) rövidzárral...

Amíg ez nem megy, addig nincs mit csiszolni.
(#) Lacika válasza Sebi hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

Közben rajzoltam egy kicsit, szerintem így már egész korrekt, és a 100ohmos ellenállást is megháromszorozhatja legalább, mert most a tranzisztor "kapcsolónak" van bekötve, és ilyenkor megelégszik kevesebb árammal is.

esetleg.png

(#) hmiki hozzászólása Szept 1, 2010 /

Sziasztok !
RM-12.2 orosz keverő kapcsolási rajzát keresem javításhoz. Sajnos a Google nem tudott segíteni, ezért, ha valakinek megvan, kérem jutassa el nekem. Előre is köszönöm : Miki
(#) Sebi válasza Lacika hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

Igen, így már van értelme a diódáknak. A negatív ágba iktatott NPN tranyóval mindig könnyebb a dolgunk...
(#) soos csaba hozzászólása Szept 1, 2010 /

Szevasztok, kellene nekem egy olyan kapcsolási rajz, ami 4 darab 500W-os reflektor lámpát villogtat, olyan készülékre gondolok mint amilyeneket a koncerteken szoktak használni. Úgy kellene működjön hogy, például felvillan az egyik aztán a másik aztán meg sorba a többi, és lehessen úgy is be álltani hogy össze vissza villogjanak a lámpák, és ha lehet lehessen álltani a sebességet is. Köszönöm előre is.
(#) djgabi_8 válasza Sebi hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

Ha rövidre zárom akor adig lezár a tranzisztor és ha leveszem a rövid zárat akor kinyit telyesen a tranzisztor.
(#) csuszo_zalan válasza kadarist hozzászólására (») Szept 1, 2010 /

Most olyan gondom van, hogy a led szépen bekapcsol/kikapcsol lassan, de az izzó tőle függetlenül mindig világít.A diakot kivettem, akkor megszakad a világítás.Valahol arra lesz a gond...
(#) Sebi válasza csuszo_zalan hozzászólására (») Szept 2, 2010 /

Játszanod kellene az LDR-lel soros 2,2k-val, lehet hogy túl kicsi. Teljes sötétségben lévő fényellenállásnál növeld meg annyira, hogy ne világítson a lámpa. Végülis ez egy teljesen általános megoldás, ahol a poti helyére ez a két tag került, hogy külső jellel lehessen vezérelni.
(#) csuszo_zalan válasza Sebi hozzászólására (») Szept 2, 2010 /

Beraktam a 2,2k-s ellenállást sorosan, de semmi.62k-nál egy kicsit gyengül, de nem számottevően.Ha számít, akkor az LDR-em: LDR05
(#) csuszo_zalan válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 2, 2010 /

Beraktam egy 160K-s ellenállást és most jó! Köszönöm!
(#) Poci hozzászólása Szept 2, 2010 /

Üdv!
Solina F110 elektromos orgona kapcsolási rajzát keresem!
Ha valaki tud segíteni, előre is köszönöm.
Poci
(#) fppetya hozzászólása Szept 2, 2010 /

Sziasztok skacok!

Tudna valaki segíteni egy BRG FM320 doksiban?
Nagyon köszi!

Üdv!
(#) DJanosi hozzászólása Szept 2, 2010 /

Udv lenne egy nagy kerdesem:Van egy 4x7 Led oszlopom tehat kettesevel vannak parhuzamban es 6 V ot igenyel egy Led 3 V korulit es az lenne a nagy kerdesem hogy valaki tud e olyan kapcsolast amiben ez a ledsor villogna nem tul gyorsam de nem tul lassan se es lehetoleg egyszeru kellene ha valaki tud kapcsolast es elarulja megkoszonnem elore is koszonom
(#) szasza75 hozzászólása Szept 2, 2010 /

Sziasztok!

Valaki meg tudja mondani, hogy az orion 5000m típusú dvd tápegységében mi az ic száma? Esetleg kapcsolási rajzot tud valaki küldeni?

Üdv Szasza75
(#) lidi válasza szasza75 hozzászólására (») Szept 3, 2010 /

Esetleg picit olvass vissza itt...
(#) Litux hozzászólása Szept 4, 2010 /

Hello!
Itt egy kapcsolási rajz ha ezt négy ledre akarom akkor ezt hogy csinálom meg! Létszíves valaki küldje vissza átalakítva! Köszi!

villogo.gif

(#) kadarist válasza Litux hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Szia!
Az adatlapon találsz többledes kapcsolást.
(#) qcy hozzászólása Szept 4, 2010 /

Üdv. mindenkinek !

Keresek AET144 URH rádió adó-vevő kapcsolási rajzot.
Ezt valamikor taxi használta,osztrák gyártmány.

Köszönöm !

Üdv.:qcy
(#) Litux válasza kadarist hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Bocs,de valamiért nem tudja megcsitni a lapot hibát ír ki létszíves ki tudod ide rakni?
(#) Litux válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Működik kösz !
(#) Tarhos hozzászólása Szept 4, 2010 /

Kedves Tudor Barátaim!
Megint kérésem lenne nagytudású barátaimhoz! Kéne egy működő képes rajz, 3-6 Leddel(3V) mely a következő képpen működne:
Led 1 lassan meggyullad eléri a maximum erősséget és ég továb, Led 2 meggyullad eléri a maximum erősséget és ég a Led1-el tovább, Led3 lassan meggyulad....... Led6 lassan meggyullad eléri a maximum erősséget és az egész sor lealszik! Egy Led égés intervallumot vár és újra kezdődik az egész:Led1 lassan.....! Ha valamit rosszúl írtam le csak a zöldfülűségemnek köszönhetitek! Üdvözlöm az oldal minden résztvevőjét, különösen Frenky és Janocsi Kedves Barátaimat!!!
Tisztelettel
Tarhos
(#) szolarino hozzászólása Szept 4, 2010 /

Sziasztok,

Keresek másolásra, megvételre egy LEADER szkóp dokumentációt.
A típus: LB552C.
Köszönöm a segítséget
(#) kadarist válasza szolarino hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

szia!
Esetleg nem a Leader LBO-552C-StereoScope-ról van szó?
Következő: »»   134 / 375
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem