Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Oh dehogy, szó ami szó rengeteg meló van benne még ha nem is annyira látszik, meg hát sok pénz.
Köszönöm mindenkinek a dicséretet.
Tényleg jó ez a gép! Csak gratulálni lehet hozzá! Gondolom nagyon sok munka fekszik benne. Cikket írhatnál belőle! Szerintem sokakat érdekelne!
Szia!
Gratula a géphez, én is hasonlóban gondolkodok. Írnál pár sort is a software oldalról is? Melyik programo(ka)t használod? Üdv!
Igen munka az rengeteg, hónapok munkája, szétdobva mikor ráértem.
Cikket akkor fogok írni ha valaki ideül mellém én lefekszem és írja a gondolataimat, más különbem nincs az az isten hogy ennyit körmöljek.
Nos a vezérlő progit az van kettő is, az egyiket úgy hívják hogy UCCNC+UC100 Win alapú mozgásvezérlő (45000ft), a másik egy DOS alapu MCNC (http://tukortunder.hu/mcnc/) (kb 20000ft)., ezenfelül még van sok variáció olcsóbb drágább de én ezt a kettőt használom.
Bármi kérdés van írjatok bátran, semmi nem titok, akinek tudok segítek. A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2016
"ha valaki ideül mellém én lefekszem és írja a gondolataimat" Hú, az veszélyes dolog, mert az maga a pszichológós..
Köszönöm a választ, én a télen szeretnék belekezdeni, szintén alu profilból. Biztos, hogy lesznek kérdéseim, akkor majd valószínű fel foglak keresni.
Sziasztok! Egy ideje halogattam, mert sok volt a gond ,de egy hete felfújtam a pofámat és nekiláttam a befejező műveleteknek. A kijelzőhöz még egy piros plexire várok, mert nem tetszik, hogy látszik - mosógép kijelzője van . Quad 405 3 tekercses, átfélvezetőzött megjavított változat. Most a 60W-os trafó megcsapolásról megy, mert vár még nagyobb feszültségű kondikra. A vége 2x110W 100-101Wattra szeretném belőni a védelmet. Kínai koppanásgátló és hangszóróvédelem, kínai távirányítós, motoros potméter. Hobbielektronikás Wijdewen trafó fórumtárstól származó - jócskán átépített panelek, kínai kivezérlésjelző, saját, tranzisztoros meghajtással. A bekapcsoló gombot hosszan nyomva lehet be és kikapcsolni (vagy távirányítóval). A bekapcsoló gomb egyben csatornaváltó is, 4 bemenetet kezel - ez még vár az aranyozott érintkezős relékre. A potméter motoros és megy távirányítóról. Még kap egy szebb forgatógombot. Előlap festésén és feliraton még gondolkodom. És a képek:
Szia!
A bekapcsoló, csatornaváltó elektronikáról van rajzod, ill. panelrajzod? Nagyon megnézném, mert én is valami hasonlót kerestem, de nem találtam megfelelőt. ( pedig mint látom -van... )
Bevallom nem vesződtem vele . Echte kínai, motoros ALPS poti+vezérlés. Sajnos, viszonylag zajos. Persze nagyobb hangfalakon nem észrevehető, de fülesen igen. Nálam nem képességen múlt. Volna kedvem is összerajzolni, de a nyákkal bíbelődést soha nem kedveltem. Parallax propellerel pedig gyorsan összeraknám.
Idézet: „Echte kínai, motoros ALPS poti+vezérlés. Sajnos, viszonylag zajos.” Zajos, miért? Poti és a vezérlése okoz zajt, milyen jellegűt?
Fiúk! Ezzel már menjünk át a http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_140.html mert ez már szakmai... Én is érdeklődnék sok szempontból, de itt akkor ne OFF-oljunk!
Üdv!
Ma folytattam a JLH erősítőm építését és jól vizsgázott a saját tervezésű panel szépen működött márcsak a táp és a dobozolás maradt.
Sziasztok! Lassan a végéhez közeledik a végfok építésem. Megosztok veletek a készűléséről pár képet. Mért kimeneti teljesítményeket is, 100 Hz szinuszal azt is mellékelem.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2016
További képek.
Még kép-...
.....
Ennyi....
Nagyon szép munka, grat!
Csak azt mond meg miért ilyen szutyok bakelithordozójú nyákra dolgoztál, hisz az üvegszálas is bagóba kerül, és fényévekkel jobb?
Itt van már nálam az új NYÁK-ja
Sziasztok!Most két hangsugárzót alkottam,vagyis meglévő gyári dobozokba tettem hangszórókat ,váltót,csatlakozótálcát stb. Az első egy videoton saphir I doboz,amit 1500 ft -ért vettem üresen jófogásról ,ebbe került egy reflexcső (50mm átmérőjű ,70mm hosszú PVC cső) ,festve lett,majd többszöri hallgatás után kapott egy tölcsért,hogy ne legyen hiány a magas hangokban sem.(tudom,piezo,hát ez volt itthon).A szélessávú egy monacor spm200x/4 ohmos elég jó minőségű hangszóró,meghallgatás után vettem 6700 ft-ért újonnan.A csatlakozó tálca helyét dekopírral kivágtam ,rácsavaroztam.Szerintem jól szól,de nem nagyon akarok vele foglalkozni a továbbiakban.A másik egy komolyabb project,egy RFT szélessávú hangsugárzóhoz jutottam hozzá ingyen üres állapotában.Gondolkodtam,hogy mit lehetne vele kezdeni,és találtam egy sony mélyközepet ami méretben passzolhat a dobozhoz,ezt f.book hangtech. adásvételi csoportban vettem ,darabját 1000 ft-ért.(csak azért írom az árakat,mert szerintem beszédesek)A magassugárzó szintén sony,ezt kemény 300 ft -ért tudtam beszerezni darabját újonnan.A hangváltó adta magát, 047mh tekercs (800 ft), remix 3,3uf kondi, 5w 2,2ohm ellenállás (140 ft).Reflexcsőnek megint a PVC,de most 110mm hosszú lett,hogy miért azt ne kérdezzétek.Az 50mm-es lyukakat kellett csak kivágni,meg a régi hangszóró lyukat nagyobbra vágni,hogy beférjen a sony mélyközép.A csatlakozó tálca a videoton dc2580-am eredetije.Nem sokat kellett vele dolgozni,de nagyon meg vagyok elégedve vele.Ja még kellett pár csavar,pillanatragasztó a magassugárzók beragasztásához,vezetékek...A sony hangsugárzó képei nem férnek már ide,azt a következő hsz-ben teszem fel.(pedig át vannak méretezve jócskán)
A sony-ról a képek itt:
Szia! A levegőben logó tekercset rögzítsd le szerintem.
Az impedancia értéke nem biztos jó így. Persze attól függ mire kötöd. A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2016
Szia!7,6 ohmot mértem a multiméterrel.Ezek a magassugárzók jól illesztehetők kétutas rendszerekhez ,azért használom őket. Én azon filózok,hogy milyen értékű tekercset lehetne e helyett illeszteni a hangszóróhoz?Persze kéne egy nyákra szerelt hangváltó,festés,stb,ez még pótolható szerintem.Hogy mire kötöm? Erre:
Sziasztok!
Után építettem Topi egyszerű dallamcsengőjét. Egy tönkrement kaputelefon beltéri egységébe került. Hangszórónak a telefon hangszórója lett felhasználva. A nyákra rákerült egy optocsatoló is, mivel eléggé hosszú a vezeték a nyomógombtól. Kicsit alakítottam a programon is (csak 1 dallamot játszik). Köszönet Topinak a programért, és a kapcsolásért. Nagyon jól szól, nagyszerű kis kapcsolás!
Szia! Szép az a kijelző nagyon! Trimmer kondoval nem próbálod beállítani azt a kis eltérést?
Sziasztok!
Fiam kérésére készítettem ezt az órát. Olyat szeretett volna, amilyet a kínai még nem gyárt. Mivel a palettán igen sokféle van, (bináris, dekadikus, stb.) ez nem is volt olyan egyszerű. Végül sikerült kitalálnom olyan megoldást, amire nem találtam példát. A többi már egyszerű volt. Élőszőr egy prototípust készítettem, (1-es kép), amit egy teljes hónapig teszteltem. Majd újabb panel készült, immár profi gyártóval gyártatva. (2-es kép). A további képeken már a kész óra látható. Egy kis videó a működéséről. |
Bejelentkezés
Hirdetés |