Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
... most nézem hogy a kék sorkapcsok hogy vannak beforrasztva?
Egyébként nekem is tetszik a nyákod, én is valami ilyesmit csináltam, hogy fent vannak a vezetősávok, és az alkatrészek is. ...de annyi különbséggel, hogy nekem furatszerelt alkatrészek vannak, szóval... Fordítva raktam fel a fóliát levilágításnál, a hibát pedig beültetésnél vettem észre, dobhattam volna ki a (lemart) nyákot, de nem tettem, és nekem így sokkal jobban is tetszik (megszenvedtem a forrasztásával, főleg az IC foglalattal) Kb. hétfő, kedd-re megmutatom jobb minőségű képben, mint amilyenekkel eddig meg szoktam jelenni, akkor úgyis mást is szeretnék mutatni itt a topikban. (Ezt mindenkinek mondom )
Elméletileg a gyártás során a 90°-os szögletekben megül a maratószer, és könnyebben alámar a vezetősávnak. Szóval amellett, hogy jól néz ki, még célszerű is a sarkok "levágása"
Szia. A sorkapocs alatt egy pici csőszegecs van beforrasztva, és azon keresztül van a túlsó oldalon a sorkapocs beforrasztva. Én sem szeretem a 90 fokban "forduló" vezetősávokat. A panelt nem én terveztem, én csak a kész terv után kapcsolódtam be a panel legyártásába. ( Az adatlapodon a fényképed helyén egy nagyon csúnya panelterv van, nem gond csak megfigyeltem, mindenhol 90 fokos letörések vannak)
Készítettem egy karácsonyi ablakdíszt.
Megszállottaknak ajánlom 112db led, A3-as méret fehér plexi.
Igazán ötletes , nekem nagyon tetszik.
Gratulálok hozzá .
Sziasztok!
Ma unatkoztam egy kicsit aztán megszületett a ez:
Nekem viszont egy jó ötletet adott, bármilyen kép alapján lehet LED-es képet csinálni, és fogok is Ha már ennyire olcsó a LED… (Mondjuk először Courage-ot!) Csak egy biztos: teli-kép lesz (Rózsaszín LED-ből nem lesz olcsó mulatság, marad az RGB-ből kikeverés.)
Aki nem ismerné fel a képet, mellékeltem.
Én is valami mesehősös képen agyaltam. Kössz az ötletet. Ez tökéletes lesz nekem is.
Nem olyan olcsó főleg a nagy szögü specko led, mert a kisszögü az szemből valami de oldalrol semmit nem ér.
Mi nálatok az olcsó? Ez a magyarország nekem 3500ftba van csak a led plusz plexi plusz munka, 4-5 óra volt. Nem sajátom, külön kérésre készült.
Ezek szerint nem a kontúrok lesznek csak
kivilágítva.
Szerintem úgy sokkal tetszetősebb lenne, és egyből kivehető
Félreérted Zolit. Ő a plakátra gondolt. Szerintem.
Hello!
Adnál egy linket, a kijelző vezérléséhez? Van egy pont ugyanilyenünk. köszönöm
Sziasztok!
Végre elkészültem a hangfalaimmal,amiket már régóta építgetek. Az eredmény meglepően jó lett,pedig csak H2000-es hangszórókkal építettem,és egy olcsó MNC magas került bele,saját hangváltót kreáltam hozzá. A doboz jól csillapított ,nem kívánatos rezgésektől mentes lett,a kész hangfal súlya 51Kg A hangja igen részletes,tiszta,és nem hiányzik se a mély se a magas belőle,igaz a hangváltóval sokat kellett próbálkoznom mire összehangoltam a hangszórókat. Na de jöjjenek a képek:
Szia.
Itt talalod a blabkiosztasat: Bővebben: Link A hatuljan talalhato kodra keress ra: LM15SGFNZ07 pl. ezen a forumon az inicializalashoz talalsz peldat: Bővebben: Link Adatlap: HM17CM4096
Sziasztok.
Bedobozoltam a mikrofon előfokot.Képek Nagyon jó ez a szimmetrikus megoldású cucc, egyáltalán semmi zaja és nem gerjedékeny az átvitele is tökéletes meg vagyok vele elégedve.
Nagyon tetszetős lett a munkád, de meg kell jegyezzem hogy az alkoholos filc rendesen el tudja rontani az összhangot... Én egy etikett cimkére nyomtatom ki a feliratot amelyet a csatlakozóhoz ragasztom. Ha a feliratra nincs már szükség egy mozdulattal eltávolítom. Igy az esztétika nem szenved csorbát...
De tényleg remek lett, remélem szépen is szól! Az előlap ötletes és nem bonyolítottad túl! -szerencsére- Gratula!
Köszi,csak élesztéskor használok filcet aztán lemosom higítóval egyébként inkább hanyagolom a feliratokat mert azt nem tudok itthon normális minőségűt csinálni.
Nagyon szép munka! Pontosan milyen hangszorok vannak benne?
A mély:HA22-599
Közép:HA15-618 Magas:MNC Dome 33522 A hangszórók áraikhoz képest kellemes meglepetést okoztak,nagyon szépen szólnak,már alacsony hangerőn is igen részletes a hangzása van. A magast később lehet hogy lecserélem egy komolyabbra,de a többivel meg vagyok elégedve. Az régi kép, de igazad van Mostanában már nem csinálok 9 fokos "letöréseket", sőt, kerek nyáknál, ha lehet a "körkörös" vezetősávokat készítek.
Kerek nyákra lehet akármit is tenni .
Bővebben: Link
Nagyon jól néz ki! A szomszédok tudják már, hogy kész van?
Sziasztok!
Egész jól alakul a projektem, így bátorkodok itt is bemutatni Nem kisebb dologra vállalkoztam, mint egy egész intelligens robot építésére. A robot számítógépe egy jól megbuherált wifi access point (Linksys WRT54-gl). Kerültek rá port kivezetések és egy 2GB-os SD kártya "olvasó" is. 1-1 szervó hajtja a kerekeit, 2 pedig a nyakát mozgatja jobbra-balra, illetve fel-le. A "szeme" kettő MaxSonar ultrahangos távolságérzékelő szenzor. A mikrovezérélő, ami hidat képez mindezek között egy SSC-32. A teste most még csak technic legóból lett megépítve. Szerencsére ebben még lengéscsillapító is van, igy egész komoly futóművel tudtam felszerelni Később majd lehet valami lánctalpas RC autó alapjaira szerelem... Egyenlőre saját akksija nincs, így szegény pórázon van még, de következő lépés a saját telep lesz, csak még ki kell választani egy megfelelőt... A routerre OpenWRT Linuxot telepítettem, amire aztán bármit lehet telepíteni a 2GB SD-nek köszönhetően. A robot programját C nyelven írom, ez minden igényt kielégít. Jelenleg egy rakat függvényt már írtam a vezérléshez, szenzorokhoz, ezekből össze is dobtam egy távvezérlést. A routeren futó http szervernek hála, bárhonnét el lehet érni a robotot ahol net van, pl egy iPhone-ról is, ami remek kis távirányító! No de, hogy lássátok is, itt egy kis videó a távirányításról. Most jöhet majd az önjárás kód megírása. És még sok jövőbeli terv van vele: Plusz szenzorok: hőmérséklet, fény, akku töltésfok.. Világítás, és persze jobb karosszéria
Asztamindenit :eek2: Hihetetlen, nagyon dúrva
Hát sok sikert még a továbbiakbam.
Köszönöm!
Igaz nem sokat fényképeztem a készítési folyamatot, de nagyjából sikerült megörökíteni. Aki kíváncsi az itt láthat néhány képet.
Nekem tetszik bár a vezérlés bluetooth al lehet h jobb lett volna... szerintm.
A WRT54GL az egyik legjobb router, nem véletlenül sikerült ilyen jól! Gondolom linux alól megy az egész vezérlés.
Nagyon remek és valóban munkaigényes projekt! Gratulálok!
Sziasztok.
Elkészültem egy rendkívül egyszerű hasznos kis cuccal. Annak okán álltam neki, hogy a légszerelt prototípus az asztal mögött megadta magát, és úgy éreztem megérdemelné a dolog hogy kultúráltan oldjam meg. Hát így sikerült (Amúgy ez egy földhurokmentesítő, ha valakinek kábeltv miatt van földhurok a hangrendszerében, annak ez a megfejtés ) |
Bejelentkezés
Hirdetés |