Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   701 / 1679
(#) bankimajki válasza morzsa15 hozzászólására (») Feb 14, 2011 /
 
Csak kíváncsiságból, te ezen mit is csináltál? Mert én ezt egy hagyományos PC hangfalnak látom. (Ami szét van szedve.)
(#) saraha hozzászólása Feb 14, 2011 /
 
Sziasztok.
Összegányoltam egy dobozt az AVR-es alkatrészteszteremnek.Nem lett ugyan szép de a lényeg,hogy jó.Ezúton is köszönöm a segítséget Beachway-nek.
Kép
Több kép
(#) klemo86 válasza (») Feb 14, 2011 /
 
Ha ezt hamarabb észrevettem volna…
(#) bankimajki hozzászólása Feb 14, 2011 /
 
Már egy pár napja tesztelgetem a jelgenerátoromat. (Nem a legjobb a végfokozata. De már kitapasztaltam ezen a prototípuson, hogy hogyan kell elkészíteni a következőt.) Íme pár kép. Amilyen sebességgel haladok a suli mellett, még kell pár év, mire befejezem. Na de itt van pár kép. A mérete pont akkora, mint a szkópom. Így értelemszerűen alá fog kerülni. És 2 végfok lesz. Az egyik 0-8MHz-ig megy majd el. (max. 100mA) A másik pedig max. 1A és csak 100kHz-ig terjedő sávban. Elég zajosak a jelek a kábelgubanc miatt, de még az is csökkenni fog, ha végleg be lesz dobozolva. (És megfelelően földelve is lesz.) Íme pár kép a prototípus végfok kimenetéről. (A 2 jelből az alsó mindig a maxim IC kimeneti jele akar lenni.) Szép lesz ez ha elkészül. Egy szép elő ill. oldallappal. (Meg végtelen sok funkcióval.)
(#) zenetom válasza bankimajki hozzászólására (») Feb 14, 2011 /
 
Ez szuper lesz! (nekem is kéne már egy ilyen)
Saját program ketyeg benne? PIC, AVR? Mekkora kaviccsal?
(#) bankimajki válasza bankimajki hozzászólására (») Feb 14, 2011 /
 
Na és itt még folytatom amit kifelejtettem. Az első kijelző tönkrement. (Meg +2) És most csak egy 2*16-osom van csak. A 2*20-asra magyarul vannak kiírva a szövegek. Ill. módosítottam egy két dolgot azon a verzión. (Ami most látható a képeken, az a totál eredeti angol verzió.) Na és még pár kép amikor 5MHz-en ketyeg. (8MHz.nél már a négyszög is szinusz.) (A szkóp nincs kalibrált állásban, mert így jobban kifértek a jelek a képernyőre.)
(#) bankimajki válasza zenetom hozzászólására (») Feb 14, 2011 /
 
PIC. ketyeg benne, (3,2768MHz) de a lelke az egy max038-as. A program nem saját. Én csak átírtam magyarra, meg egy két dolgot módosítottam. pl. mintavételezési idő, meg hasonló apróságok. Az én érdemem ebből javarészt olyan apró módosítások, mint pl. a HALL-os gombok, a módosított szoftver, a végfok, meg az egyéb kezelőperifériák. (Offset, kit. tény állító.) Kb. ennyi.
(#) zenetom válasza bankimajki hozzászólására (») Feb 14, 2011 /
 
Azért nem semmi .
Én még az órát se birom befejezni (hát persze hogy a dobozolós része jönne most... ).
(#) zoly15 válasza bankimajki hozzászólására (») Feb 14, 2011 /
 
Szép munka! Most látok először fotóm R magos trafót
(#) Jaksi válasza Erick hozzászólására (») Feb 14, 2011 /
 
Erick, a VU meteredez a VF3-on ezt a kapcsolást használtad?
http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/analog_kivezerlesmero_ol...3.html
(#) Erick válasza Jaksi hozzászólására (») Feb 15, 2011 /
 
Nem, hanem van egy egyszerűbb kapcsolás a Vu meter topicban, keresd meg!
(#) Erick válasza Jaksi hozzászólására (») Feb 15, 2011 /
 
Helló!

Itt a linkje, ha kellene: Vu meter bekötése

De ne OFFoljunk, kérdezz valakit a megfelelő topicban. Üdv!
(#) soos csaba hozzászólása Feb 16, 2011 /
 
Sziasztok, ma kapott betűket is a Quad 405-ösöm az előlapjára, így már egy kicsivel jobban néz ki. Nem lett olyan tökéletes mint egy gyári, de így már tudni lehet hogy mi mire való rajta.
(#) zoly15 válasza soos csaba hozzászólására (») Feb 16, 2011 /
 
Jól néz ki4 A belsejét nem mutatod meg?
(#) soos csaba válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 16, 2011 /
 
Szia, itt van a belseje, habár már fel tetem ide egyszer ezt a képet.
(#) zoly15 válasza soos csaba hozzászólására (») Feb 16, 2011 /
 
Szép kis szerkezet! Bár én nem vezetékeltem volna
(#) Mybuster hozzászólása Feb 16, 2011 /
 
Végre kész lett a 4017 el vezérelt első LEd cube om !
(#) soos csaba válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 16, 2011 /
 
Ezt nem értem mit nem vezetékeztél volna?. Bocs de nem értem mire érted.
(#) jdani válasza soos csaba hozzászólására (») Feb 16, 2011 /
 
Szevasz. Ennek a felemeléséhez targonca kell? Akkora trafók Bár én nem értek az erősítőkhöz, biztosan jó munka, és jó nehéz is
(#) pruky válasza soos csaba hozzászólására (») Feb 16, 2011 /
 
Szia. Szerintem is jó lett, gratulálok. Az előlap felirat öntapadóssal van?
Látom van benne pár békebeli ellenállas is és a trafó se mai darab, de azok legalább még megvoltak csinálva rendesen.
(#) soos csaba válasza jdani hozzászólására (») Feb 16, 2011 /
 
Szevasz jdani, hát elég nehéz a gép, kb 22kiló, nem szívesen cipelném egyedül hosszú távra, de kelet bele, mert egy darab csak 350W-os, és egy darab nem bírta volna el a két 200W-os végfokot. A két trafó már 700W-ot tesz ki, ez bőven elég már neki.
(#) soos csaba válasza pruky hozzászólására (») Feb 16, 2011 /
 
Szevasz pruky, igen a felirat öntapadós, a trafók kb 1983-ban készültek, és jó nehezek is, és strapabírók. Egy elosztóban van az erősítő, a lejátszóm, és egy éjjeli lámpa is, és mikor nagyobb hangerőn hallgatom, látszik az égőn hogy halványodik, mikor üt egy egy basszus. Én meg vagyok elégedve vele ahogy szól, majdnem megy úgy mint a Castone CPA 800B-típusú erősítőm, pedig az 400W/oldalanként. 2 darab 700W-os hangfalat hallgattam vele és jól szólt. Eleinte volt vele olyan problémám hogy recsegett nagyobb hangerőnél, de le cseréltem a 0,1ohmos ellenállásokat 0,091ohmosokra és így már jobban szól, meg még a védelmekkel volt egy kis gondom, de ott kiderült hogy a test szál nem érintkezett rendesen, de már azt is meg oldottam, és most tökéletes, és mehet el adásra.
(#) bankimajki válasza soos csaba hozzászólására (») Feb 16, 2011 /
 
Elég fura, hogy basszusoknál csökken a lámpád fényereje. (Erre szolgálna a pufferkondi, mivel átmenetileg képes hatalma energiát tárolni.) Na meg az a 700W nem is olyan sok, ha már fel van gerjesztve a vas, akkor utána 3-4A felvett áram mellett működnie kell. (És ha ez már meglátszik a lámpán, akkor ott a hálózati kábelek igencsak rosszul vannak méretezve a falban.)
(#) soos csaba válasza bankimajki hozzászólására (») Feb 17, 2011 /
 
Szevasz, hát a hálózati kábelek már elég régiek a falban, alumínium, ami nem olyan jó mint a réz vezeték, és nagyobb is az ellenállása, és ezért is villog az égőm, mikor nagyobb ampereket vesz fel az erősítőm. Ha az enyém volna a ház már le cseréltem volna réz kábelekre, de hogy most nincs annyi pénzem hogy meg vegyem a házat, meg válság is van így nem fogok rá költeni addig még az enyém nem lesz. Addig meg had villogjon ritmusra az az égő, legalább diszkó fény sem kell
(#) cedasy válasza G-Lex hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Szia esetleg priviben vagy közösben a pic progit megosztanád ? Nagyon elmés megoldás, tetszik. Én most kezdtem foglalkozni picekkel és márcsak ezért is érdekelne a progi. Ja, ha lehet, ne hex-ben mert abból nem tanulok. Köszönet és további jó barkácsolást
(#) G-Lex válasza cedasy hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Köszönöm a reakciót.
Ha nagyon kell megosztom a kódot, de nincs benne semmi bonyolult. Talán csak az ötlet jó, hogy a PC táp standby ágát használja a PIC tápellátásra és a 12V ágat csak akkor kapcsolja be mikor kell.

Ha érdekel a dolog akkor a kapunyitás topicban folytassuk
(#) lajos1969 hozzászólása Feb 18, 2011 / 1
 
Sziasztok!
Én már megint építettem valamit.

20110217.mp4
    
(#) tikitiki hozzászólása Feb 19, 2011 /
 
A kedvetekért leporoltam amit én készitettem , és ez nem más mint egy keverő.Amit a 90 es évek elején csináltam , ebben semmi gyári dolog nincs , még a dobozt is én készitettem.Bár már egy két gombocska hiányzik már , és a dizájn sem a régi , de azért még müködik még a mai napig is.
Van benne 6 csatornás zenekari keverő , egy 10 csatornás equalizer amit 5 potival lehet szabályozni , és a felette lévő gombsorral lehet 10 sávra kiterjeszteni.Jobbra, mikrofon , és 5 csatornás DJ keverő , egy két csatorna átusztatására alkalmas poti, akkor oldalankénti master potik , és a fülesnek egy poti, amivel, bele lehet hallgatni a mindenkori kimenetbe , és a csatornánkénti bemenetebe is .
Monitor kapcsló , az equalizer nek lehet nagyobb jelszintü bemenete adni , és csökkenteni , és középen a kivezérlés jelzó található , hát dióhéjban ennyi.Rakok képeket , videót is készitettem , mert ugy jobban látszik müködés közben , csak ide nem tudom a méret miatt feltölteni , de aki kiváncsi rá , szivesen alküldöm mailbe.
(#) tikitiki hozzászólása Feb 19, 2011 /
 
Ja el ne felejtsem itt megtudjátok nézni a keverőt müködés közbe.

http://www.youtube.com/watch?v=21wWotsmcQ0
(#) patexati válasza lajos1969 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /
 
Szia! Nagyon jó! A kapcsolása publikus?? Mi hajtja??
Következő: »»   701 / 1679
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem