Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Csak kíváncsiságból, te ezen mit is csináltál? Mert én ezt egy hagyományos PC hangfalnak látom. (Ami szét van szedve.)
Már egy pár napja tesztelgetem a jelgenerátoromat. (Nem a legjobb a végfokozata. De már kitapasztaltam ezen a prototípuson, hogy hogyan kell elkészíteni a következőt.) Íme pár kép. Amilyen sebességgel haladok a suli mellett, még kell pár év, mire befejezem. Na de itt van pár kép. A mérete pont akkora, mint a szkópom. Így értelemszerűen alá fog kerülni. És 2 végfok lesz. Az egyik 0-8MHz-ig megy majd el. (max. 100mA) A másik pedig max. 1A és csak 100kHz-ig terjedő sávban. Elég zajosak a jelek a kábelgubanc miatt, de még az is csökkenni fog, ha végleg be lesz dobozolva. (És megfelelően földelve is lesz.) Íme pár kép a prototípus végfok kimenetéről. (A 2 jelből az alsó mindig a maxim IC kimeneti jele akar lenni.) Szép lesz ez ha elkészül. Egy szép elő ill. oldallappal. (Meg végtelen sok funkcióval.)
Ez szuper lesz! (nekem is kéne már egy ilyen)
Saját program ketyeg benne? PIC, AVR? Mekkora kaviccsal?
Na és itt még folytatom amit kifelejtettem. Az első kijelző tönkrement. (Meg +2) És most csak egy 2*16-osom van csak. A 2*20-asra magyarul vannak kiírva a szövegek. Ill. módosítottam egy két dolgot azon a verzión. (Ami most látható a képeken, az a totál eredeti angol verzió.) Na és még pár kép amikor 5MHz-en ketyeg. (8MHz.nél már a négyszög is szinusz.) (A szkóp nincs kalibrált állásban, mert így jobban kifértek a jelek a képernyőre.)
PIC. ketyeg benne, (3,2768MHz) de a lelke az egy max038-as. A program nem saját. Én csak átírtam magyarra, meg egy két dolgot módosítottam. pl. mintavételezési idő, meg hasonló apróságok. Az én érdemem ebből javarészt olyan apró módosítások, mint pl. a HALL-os gombok, a módosított szoftver, a végfok, meg az egyéb kezelőperifériák. (Offset, kit. tény állító.) Kb. ennyi.
Azért nem semmi .
Én még az órát se birom befejezni (hát persze hogy a dobozolós része jönne most... ).
Szép munka! Most látok először fotóm R magos trafót
Erick, a VU meteredez a VF3-on ezt a kapcsolást használtad?
http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/analog_kivezerlesmero_ol...3.html
Nem, hanem van egy egyszerűbb kapcsolás a Vu meter topicban, keresd meg!
Helló!
Itt a linkje, ha kellene: Vu meter bekötése De ne OFFoljunk, kérdezz valakit a megfelelő topicban. Üdv!
Sziasztok, ma kapott betűket is a Quad 405-ösöm az előlapjára, így már egy kicsivel jobban néz ki. Nem lett olyan tökéletes mint egy gyári, de így már tudni lehet hogy mi mire való rajta.
Jól néz ki4 A belsejét nem mutatod meg?
Szia, itt van a belseje, habár már fel tetem ide egyszer ezt a képet.
Szép kis szerkezet! Bár én nem vezetékeltem volna
Végre kész lett a 4017 el vezérelt első LEd cube om !
Ezt nem értem mit nem vezetékeztél volna?. Bocs de nem értem mire érted.
Szevasz. Ennek a felemeléséhez targonca kell? Akkora trafók Bár én nem értek az erősítőkhöz, biztosan jó munka, és jó nehéz is
Szia. Szerintem is jó lett, gratulálok. Az előlap felirat öntapadóssal van?
Látom van benne pár békebeli ellenállas is és a trafó se mai darab, de azok legalább még megvoltak csinálva rendesen.
Szevasz jdani, hát elég nehéz a gép, kb 22kiló, nem szívesen cipelném egyedül hosszú távra, de kelet bele, mert egy darab csak 350W-os, és egy darab nem bírta volna el a két 200W-os végfokot. A két trafó már 700W-ot tesz ki, ez bőven elég már neki.
Szevasz pruky, igen a felirat öntapadós, a trafók kb 1983-ban készültek, és jó nehezek is, és strapabírók. Egy elosztóban van az erősítő, a lejátszóm, és egy éjjeli lámpa is, és mikor nagyobb hangerőn hallgatom, látszik az égőn hogy halványodik, mikor üt egy egy basszus. Én meg vagyok elégedve vele ahogy szól, majdnem megy úgy mint a Castone CPA 800B-típusú erősítőm, pedig az 400W/oldalanként. 2 darab 700W-os hangfalat hallgattam vele és jól szólt. Eleinte volt vele olyan problémám hogy recsegett nagyobb hangerőnél, de le cseréltem a 0,1ohmos ellenállásokat 0,091ohmosokra és így már jobban szól, meg még a védelmekkel volt egy kis gondom, de ott kiderült hogy a test szál nem érintkezett rendesen, de már azt is meg oldottam, és most tökéletes, és mehet el adásra.
Elég fura, hogy basszusoknál csökken a lámpád fényereje. (Erre szolgálna a pufferkondi, mivel átmenetileg képes hatalma energiát tárolni.) Na meg az a 700W nem is olyan sok, ha már fel van gerjesztve a vas, akkor utána 3-4A felvett áram mellett működnie kell. (És ha ez már meglátszik a lámpán, akkor ott a hálózati kábelek igencsak rosszul vannak méretezve a falban.)
Szevasz, hát a hálózati kábelek már elég régiek a falban, alumínium, ami nem olyan jó mint a réz vezeték, és nagyobb is az ellenállása, és ezért is villog az égőm, mikor nagyobb ampereket vesz fel az erősítőm. Ha az enyém volna a ház már le cseréltem volna réz kábelekre, de hogy most nincs annyi pénzem hogy meg vegyem a házat, meg válság is van így nem fogok rá költeni addig még az enyém nem lesz. Addig meg had villogjon ritmusra az az égő, legalább diszkó fény sem kell
Szia esetleg priviben vagy közösben a pic progit megosztanád ? Nagyon elmés megoldás, tetszik. Én most kezdtem foglalkozni picekkel és márcsak ezért is érdekelne a progi. Ja, ha lehet, ne hex-ben mert abból nem tanulok. Köszönet és további jó barkácsolást
Köszönöm a reakciót.
Ha nagyon kell megosztom a kódot, de nincs benne semmi bonyolult. Talán csak az ötlet jó, hogy a PC táp standby ágát használja a PIC tápellátásra és a 12V ágat csak akkor kapcsolja be mikor kell. Ha érdekel a dolog akkor a kapunyitás topicban folytassuk
Sziasztok!
Én már megint építettem valamit.
A kedvetekért leporoltam amit én készitettem , és ez nem más mint egy keverő.Amit a 90 es évek elején csináltam , ebben semmi gyári dolog nincs , még a dobozt is én készitettem.Bár már egy két gombocska hiányzik már , és a dizájn sem a régi , de azért még müködik még a mai napig is.
Van benne 6 csatornás zenekari keverő , egy 10 csatornás equalizer amit 5 potival lehet szabályozni , és a felette lévő gombsorral lehet 10 sávra kiterjeszteni.Jobbra, mikrofon , és 5 csatornás DJ keverő , egy két csatorna átusztatására alkalmas poti, akkor oldalankénti master potik , és a fülesnek egy poti, amivel, bele lehet hallgatni a mindenkori kimenetbe , és a csatornánkénti bemenetebe is . Monitor kapcsló , az equalizer nek lehet nagyobb jelszintü bemenete adni , és csökkenteni , és középen a kivezérlés jelzó található , hát dióhéjban ennyi.Rakok képeket , videót is készitettem , mert ugy jobban látszik müködés közben , csak ide nem tudom a méret miatt feltölteni , de aki kiváncsi rá , szivesen alküldöm mailbe.
Ja el ne felejtsem itt megtudjátok nézni a keverőt müködés közbe.
http://www.youtube.com/watch?v=21wWotsmcQ0 |
Bejelentkezés
Hirdetés |